Péntek délután többen jelezték a Telexnek, hogy valami gond lehet a Blaha Lujza térnél, ugyanis 6-7 rendőrautó állt a Népszínház utca torkolatánál és a 4-6-os villamos Blaha Lujza téri megállójában sok rendőrt lehetett látni. Egy olvasójuk szerint két csoport esett egymásnak, „a helyzet rendkívül feszült volt, a szubjektív biztonságérzetnek sem tett jót”.
Megkérdezték a rendőrséget, mi történt. A BRFK válasza szerint az elsődleges adatok alapján 2022. szeptember 30-án 17 óra 30 perc körül Budapest VIII. kerületében, a Blaha Lujza téren többen összeszólalkoztak,
mely során egy machete is előkerült.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálja az eset körülményeit, három főt pedig már előállítottak a BRFK VIII. Kerületi Rendőrkapitányságra.
Szombati frissítés: Nahát, ezek is cigányok voltak - ki gondolta volna?
A józsefvárosi rendőrök nagy erőkkel keresik Farkas Krisztofer Attilát és ismeretlen társát, akik bozótvágó késsel támadtak - egy cigányt már elfogtak.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitánysága 01080/3140/2022. bűnügyi számon garázdaság bűn​tett gyanúja miatt rendelt el nyomozást "ismeretlen tettesek" ellen, akik 2022. szeptember 30-án 17 óra 30 perc körül a Budapest, VIII. kerületi Blaha Lujza téren, feltehetően egy gázsprayvel lefújtak egy férfit, majd egy bozótvágó késsel támadtak rá, aki könnyű sérülést szenvedett, derül ki a rendőrségi közleményből.
Az esettel kapcsolatban a rendőrök tíz percen belül a helyszínre értek és két cigányt előállítottak a kerületi kapitányságra. Egyikőjüket, egy 20 éves férfit a BRFK VIII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, két másik társát még keresik.
A józsefvárosi rendőrök a 22 éves Farkas Krisztofer Attila körözését rendelték el:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható Farkas Krisztofer Attila tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon - írja a Police.hu.