A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 27 éves egyházasgergei férfi és egy 40 éves ipolytarnóci nő ellen.
Zoom
Úgy érezték, itt még a minecraftosítás is kevés lesz
A két gyanúsított 2023. január 22-én Egyházasgergén felkeresett egy egyedül élő időskorú nőt, akitől pénzt kértek. A szépkorú a kérésnek nem tett eleget, és megkérte őket, hogy távozzanak. Az elkövetők a sértett engedélye nélkül bementek a lakásba, és őt folyamatosan szóval tartották annak érdekében, hogy értékeket tudjanak a házból elvinni. A figyelmét elterelve az ágyon lévő párna alatt megtalálták a sértett pénztárcáját, amelyből 13 ezer forint készpénzt vettek ki és azt egy rúd szalámival együtt ellopták.
A 27 éves férfi megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy január 20-án a településen egy másik idős nőt is kifosztott. A helyi lakos bement a 91 éves sértett házába, és szomjúságra hivatkozva tőle vizet kért. Amíg az idős nő kiment a fürdőszobába, a férfi a helyzetet kihasználta és a sértett konyhaasztalra kitett pénztárcájából közel 10 ezer forintot kivett, majd a helyszínről távozott.
A salgótarjáni rendőrök a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit és nőt beazonosították, elfogták, előállították és gyanúsítottként kihallgatták, akik beismerő vallomást tettek. A férfit, mivel ellene lopás bűncselekmények elkövetése miatt több eljárás is folyamatban van, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a Salgótarjáni Járási Ügyészségen - közölték honlapjukon.