Összehangolt rendőri intézkedés zajlott 2023. március 22-én hajnalban Kétegyházán. A Gyulai Rendőrkapitányság és a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság „Körös” Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei az elmúlt hónapokban a településen történt lopások feltételezett elkövetőit fogták el.
Zoom
Tavaly novemberben és decemberben építési területekről tűntek el különböző fémdolgok és gépek, többek között alumíniumkordon, aggregátor és rézkábelek. Idén januárban egy háznak elvitték az utcakapuját, a fémből készült kerítésének egy részét, illetve a házból bútorokat, valamint mosógépet, bojlert, fürdőkádat loptak el.
Zoom
Februárban pedig arról érkezett bejelentés, hogy a Nagy Sándor utcában felszedték egy darabon a járdát, 160 beton járólapot vittek el. A történtek kapcsán indult nyomozások során a rendőrök látókörébe került több család, akik a gyanú szerint úgy jutottak pénzhez, hogy lopott dolgokat adtak el, illetve adtak le egy szomszédos városban működő fémfelvásárlónál.
Zoom
A rendőri egységek egy időben tíz helyen jelentek meg, és hat bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit fogtak el, mindannyian kétegyháziak. Kihallgatásukkal egyidőben a nyomozók átkutatták azokat a helyeket, ahol lopott dolgokat tárolhattak, illetve olyan "embereket" kerestek és hallgattak ki, akiknek tudomásuk lehet a bűncselekményekről, az elkövetőkről.
A hat gyanúsítottat a Gyulai Rendőrkapitányság őrizetbe vette. A nyomozók vizsgálják, hogy az egyes bűncselekményekben melyiküknek milyen szerepe volt, illetve hogy voltak-e további társaik. Emellett tisztázzák, hogy felelőssé tehetők-e a felsoroltakon kívül más bűncselekmények elkövetéséért is, írják a Police.hu-n.