A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 23 éves cigánnyal szemben, aki 2022 augusztusában telefont rabolt egy 14 éves fiútól, korábban pedig egy nőt akart prostitúcióra kényszeríteni.
A vádirat szerint a férfi 2021 őszén egy nőt próbált prostitúcióra kényszeríteni. Egy III. kerületi szállón ismerte meg a sértettet, akivel egy XIV. kerületi fabódéba költözött. A vádlott 2021 novemberében, egy szóváltást követően bántalmazta a sértettet, ennek során többször megütötte, majd letérdeltette, és arra utasította, hogy addig nem állhat fel, amíg azt ő meg nem engedi. Ezt követően közölte a megfélemlített nővel, hogy "prostitúciós tevékenységet kell végeznie" a Nyugati téri aluljáróban, a keresményét pedig át kell adnia. Ennek során azzal is megfenyegette a nőt, hogy ha megpróbál elszökni tőle, akkor megtalálja és megöli, majd elvette tőle a személyes okmányait és a telefonját is. A bántalmazás és fenyegetés hatására a sértett nem mert ellenkezni, és félelmében mindenben engedelmeskedett a vádlottnak. A férfi ezt követően elindult a sértettel a Nyugati térre azért, hogy ott a nő az ő felügyelete alatt "prostitúciós tevékenységet végezzen", útközben azonban a villamoson "összeszólalkozott" egy utassal, amit a nő kihasznált, leszállt a villamosról és elfutott, majd egy járókelő segítségével értesítette a rendőrséget.
Az elkövető 2022. augusztus 19-én, este, a XIV. kerület, Mexikói úti villamos-végállomás közelében megszólított egy 14 éves fiút, és arra hivatkozva, hogy telefonálni szeretne, elkérte a mobiltelefonját. A fiú nem akarta odaadni, azonban segítő szándékkal felajánlotta, hogy felhívja az általa megjelölt telefonszámot, de a telefonja nála marad. A vádlott először bediktált egy telefonszámot, ezután azonban egy mozdulattal kivette a sértett kezéből a telefont, majd otthagyta. A fiú utánament, és kérlelte, hogy adja vissza a telefonját, a vádlott azonban tenyérrel tarkón ütötte, majd az 55 000 forint értékű telefonnal elszaladt a helyszínről.
A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő cigányt emberkereskedelem bűntett kísérletével, személyi szabadság megsértésének bűntettével, okirattal visszaélés vétségével, valamint rablás bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.
A felvétel elején a telefonrablás előzménye szerepel, ahogyan a cigánybűnöző megszólítja a sértettet, majd egymás mellett sétálnak. Később az látható, ahogyan a vádlott az elvett telefonnal menekül: