Az ITT (valamint alul) található, angol nyelvű cikket feltétlen érdemes elolvasnia mindenkinek, aki látni szeretné, hogy a cigányok hogyan élnek Angliában. Ha esetleg EZ és EZ nem lenne elegendő.
A sztori összefoglalása: A 31 éves Renata Gural, aki
-    tolvaj,
-    gúnyosan mosolyog Anglián, és kijelenti, magasról lesz@rja az angol törvényeket
-    éppen a hatodik gyerekével terhes, de így terhesen is füstöl, (Kuruc.info: v.ö. "gyerekszeretet" – ha valaki a húsklopfolós esetet esetleg nem hitte volna el)
-    nem járatja egyetlen egy gyerekét sem iskolába (Kuruc.info: no comment – talán nem véletlen, hogy még abban a Finnországban sem jobbak a cigányok iskolázottsági mutatói, amelynek egyébként messze a legjobb közoktatása és temérdek pénze van...),
-    nem fizet lakbért (Kuruc.info: ehhez sem kell kommentár),
arra kényszeríti a 13 éves lányát, hogy férjhez menjen.
Frissítés: a teljes cikk fordítása következik (köszönet érte Olvasónknak): Menyasszony, 13: Cigány anya nem érez szégyent

 Lengyelországi cigány gúnyosan vigyorog Britannián

Daniel Sanderson által, 11/05/2008 A HARÁCSOLÓ cigány anya aki 13 éves lányát adja FÉRJHEZ, két ujját emeli Britanniára és fogadja: "nem érdekel mik az értékeid".

Önelégült Renata Gural - aki nem fizet ALBÉRLETET s nem járatja öt gyermekét ISKOLÁBA - hozzátette: "nem érdekel ki mit gondol.

"Én döntöm el mikor elég idős a lányom a házassághoz."

Múlt héten említettük miként voltak elborzadva gyermekvédő szervezetek mikor Renata lánya, Bozena hozzá ment egy 14 éves fiúhoz egy titkos lengyelországi cigány szertartáson Kelet Londonban.

De Renatát, ki nem tanult meg angolul itt tartózkodásának két éve alatt és a baba-arcú menyasszonyt használja tolmácsként, nem érdekli...

Megkerestük egy bérelt két-hálószobás, teraszos háznál Kelet Hamban, mely neki és TIZENNÉGY rokonának ad otthont, férjével és öt gyermekükkel együtt, kiket segélyekből nevelnek.

Renata, 31, ki dohányzik és iszik, annak ellenére hogy HATODIK gyermekével állapotos, dicsekszik: "tizennégy évesen mentem férjhez egy ilyen szertartáson - és nem okozott nekem semmi bajt."

Kultúra

Folytatja: "csak mert Britanniában élek még nem azt jelenti hogy úgy kéne viselkedjek ahogy ti mind jónak látjátok. Úgy élem az életem ahogy akarom, beleértve azt is hogyan nevelem a gyerekeimet.

"Nem érdekel mit gondolnak a szomszédok, vagy szociális alkalmazottak. Nem az én bajom hogy az itteni emberek nem értik a mi kultúránkat és értékeinket."

Ezek az "értékek" a jövő hónapban bíróság elé juttatják őt a lakbér hátralék miatt mert nem fizet semennyit amíg nem kapja a lakbérpótlékot. De a kétségbeesett háziúr elmondta nekünk, hogy nem tölti ki az elé rakott papírokat a kézbesítéshez, mert nem érti őket.

Mindeközben a vad ivadékai terrorizálják az utcát süketítő ZENÉT játszva a nap minden órájában, SZEMETET dobálva a szomszédok kertjeibe és LEKÖPKÖDVE az ablakaikat.

De az új menyasszony Bozena - kinek apró négy lábnyi termete (kb. 120 cm) és hármas cipőmérete alapján nem néz ki többnek tíznél - azt mondja nekünk "igazán boldog" volt. Hozzáteszi: "életemben először igazi felnőttnek érzem magam. Előtte csak kis gyerek voltam és aztán hírtelen itt vagyok - megházasodva. Ez minden lány álma, nem?"

Bezoval - egy családi barát fia - először hét évesen találkozott. Három év múlva megállapodtak az apáik.

Bozena mondja: "mire Bezo bejött a szobámba megkérni a kezem, már minden el volt döntve családjaink által. Nem volt visszaút. A családom kb. 600 fontot (206.304 ft. a fordítás idejében) adott az esküvői ruhámra. Ezután elmentem a fodrászhoz ahol megcsinálták a hajam hogy kicsit idősebbnek tűnjek. Nagyon izgatott voltam."

Házasságának napján - Április 28 - apjának, Edwardnak ütött-kopott Vauxhall Vectrájával szállították a Central fogadóba közel Nyugat Ham Upton Parkjához.

Zárt redőnyök mögött, körülbelül 150 vendég nézte ahogy egy közösségi vezető összeköti a gyerekpár kezeit egy hagyományos Lengyel Római házassági szertartáson.

Renata hangsúlyozza, a fiatal pár nem élt szexuális életet, ahogy az szokás, előző éjjel, és állítja nem is fogja engedni amíg Borenza nem tölti be a tizennyolcat. A menyasszony és vőlegény hajnali ötkor hagyták el a lakodalmat oly italos állapotban hogy Bezo BETEG lett az utcán.

Házasságukat nem fogadja el a Brit törvény de egy lengyel öreg elmondta hogy gyerekházasságok gyakoriak a romák között hazájában. Otton Hulacki, 86, Wight Sziget Lengyel Közösségének elnöke, hozzátette: "a cigányoknak vannak efféle szertartásaik."

Lárma

Bezo most azt szeretné hogy Bozena költözzön hozzá és szüleihez két mérfölddel odébb Minor Parkba. Ő viszont szeretné ha náluk maradnának mert hiányozna neki anyukája "nagyon is".

Amint a "friss házasok" lesétáltak az utcán kéz a kézben, a vőlegény Bezo veszekedni kezdett egy rivális "banda" három tagjával.

Néztük amint a tinédzser leszaladt az útról és csúnya verekedésbe keverte magát.

Bozena könnyes kérelme ellenére, hogy hagyja abba, ő csak ütlegelte az ellenfele fejét míg egy középkorú férfi oda nem sietett és el nem húzta onnan. Perceken belül rendőrök érkeztek Renata háza elé de senkit sem tartóztattak le.

Szomszédok, túl rémültek hogy nevüket vállalják, a Guralokat mint "család a pokolból" írták körül. Elmondták, mikor szociális munkások látogatták meg a házat múlt hónapban, Renata bereteszelte az ajtót és elbújt a konyhában a gyerekekkel.

Egy szomszéd megjegyezte: "Mindenki errefelé imádkozik hogy kilakoltassák őket. Ők egy rémálom."

Ami a megházasodott gyereket illeti, anyja állítja hogy nincs rá hatással a "házas" állapota. Renata hozzáteszi: "Bozena nem vált felnőtté. Nem okozott neki maradandó sérülést. Ő is még mindig olyan mint minden más kislány."

Minden más kislány akinek férje van, legalábbis...

Fordította:

H.Cs.
Frissítés (okt. 21. 23:59): "Szevasztok Kurucok,

lefordítottam a "Gipsy mum has no shame" c. cikket, bár időközben észrevettem, hogy már lefordította valaki (igaz nem valami pontosan, és elég magyartalanul). Én anglisztikára készülök, és most egy év szünetem van, angolt tanulok, most fogok felsőfokúzni, úgyhogy szívesen fordítok efféle szövegeket, ha gondoljátok tegyetek be ilyeneket és írjátok ki, hogy le kellene fordítani. (Kuruc.info: köszönjük! Borzasztóan el vagyunk havazva, és sokszor még 1-2 mondat lefordítására sincs időnk, hát még teljes cikkekre.) Nem garantálom, hogy mindet lefordítom, de mint mondtam, ez hasznomra is van, ráadásul valamennyi "értéke" is van, nektek sem kell annyit fordítgatni.

üdv

Ui.: bemásolom ide az én fordításomat is ha már lefordítottam, ha gondoljátok tegyétek be, bár annyira nem nagy horderejű a cikk.

13 éves menyasszony: a cigány anyuka nem szégyelli magát

A lengyelországi cigányasszony a képébe röhög Nagy-Britanniának

Írta: Daniel Sanderson, 11/05/2008

A harácsoló cigány anyuka, aki férjhez adta 13 éves lányát, két ujját Nagy-Britanniának mutatva kijelentette:  „Nem érdekelnek az értékeitek."

Az önelégülten mosolygó Renata Gural – aki nem fizeti lakbérét és öt gyermekét sem áratja iskolába – hozzátette:  „Engem nem érdekel ki mit gondol. Csakis én dönthetem el, hogy a gyermekem megházasodhat-e már."

A múlt héten közöltük, hogy a gyermekvédő szervezetek mennyire megdöbbentek azon, hogy Renata lánya, Bozena, feleségül ment egy 14 éves fiúhoz egy titkos (lengyel) cigány ceremónia keretein belül Kelet Londonban.

Ám Renatát, aki nem volt képes megtanulni az angol nyelvet itt töltött 2 éve alatt és a babaarcú (immáron menyasszony) kislányát használja tolmácsként, mindez nem zavarja.

Felkerestük Renata lakhelyét – 2 szobás, teraszos bérház East Hamben – mely rajta kívűl még 14 rokonának ad otthont, beleszámítva a férjét és öt gyerekét, akiket segélyekből nevelnek.

Renata (31), ki újabb, hatodik terhessége ellenére iszik és dohányzik, így dicsekszik: „Én 14 évesen házasodtam meg egy ugyanilyen ceremónián, és mégsem ért semmi kár miatta."

Kultúra

Majd folytatja: „Az, hogy én itt élek, még nem jelenti azt, hogy olyan módon kell viselkednem, amiről ti azt gondoljátok, hogy helyes.  Úgy élek ahogy akarok, és úgy nevelem a gyermekeimet is ahogy az nekem tetszik. Nem érdekel mint gondolnak a szomszédok vagy a szociális intézmények vezetői, nem az én gondom az, hogy az itteni emberek nem értik a mi kultúránkat és értékeinket."

Azok az „értékek" az okai annak, hogy Renata bíróság elé kerül a következő hónapban, mivel lakbérét nem fizeti ki addig, míg nem kap lakástámogatási segélyt. Ám a ház kétségbeesett tulajdonosa elárulta: Renata nem fog semmilyen hivatalos papírt kitölteni, mivel nem is érti azokat.

Mindeközben Renata vad utódai az egész utcát félelemben tartják: egész nap fülsiketítő zenét bömböltetnek, teleszemetelik szomszédaik udvarát, és leköpdösik ablakaikat.

Ám az újdonsült menyecske, Bozena – kit apró, 3-as méretű cipőcskéi alapján maximum 10 évesnek néznénk – azt mondta, hogy „nagyon boldog" volt. Hozzátette: „Életemben először teljesen felnőttnek érzem magam. Ezelőtt csak egy kislány voltam, azonban most itt állok - megházasodva. Ez minden lány álma, nemde?"

Bezoval, aki a család egy barátjának fia, hét évesen találkozott először. A családok közötti megállapodás az egybekelésről három évvel később köttetett meg.

Bozena elmondta: „Mire Bezo bejött a szobámba, hogy eljegyezzen, már minden el volt döntve a családjaink által. Már nem volt visszaút. A családom körülbelül 600 fontot adott az esküvői ruhámra. Ezután fodrászhoz mentem, és megcsinálták a hajamat olyanra, hogy attól egy kicsit idősebbnek nézzek ki. Nagyon izgatott voltam."

Az esküvő napján (április 28.) apjának, Edwardnak az ütött-kopott Vauxhall Vectrájával szállították a Central pubhoz, a West Ham's Upton Park közelébe.

Zárt ajtók mögött, nagyjából 150 vendég kísérte figyelemmel ahogy a közösség vezetője összeházasítja őket a (lengyelországi) cigány hagyományok szerint megtartott esküvői ünnepség keretei között.

Renata állítja, a fiatal pár között nem történt szexuális érintkezés – ahogy az náluk szokás lenne – az esküvő előtti éjszaka, és mint mondta, nem is fogja engedni míg Bonenza be nem tölti a 18-at. A vőlegény és menyasszonya olyan részegen hagyták el az ünnepséget, hogy Bezo meg is betegedett.

Házasságukat a brit törvények nem ismerik el, de mint azt egy idős lengyel úr elmondta, a gyermekházasságok teljesen általánosak odahaza náluk, a cigányok köreiben. Otton Hulacki (86), Wight sziget lengyel közösségének elnöke hozzátette: „A cigányoknak vannak efféle ünnepségeik."

Balhék

Bezo most azt akarja Bozenától, hogy menjen vele és költözzön hozzájuk a két mérfölddel távolabbi Manor Parkba. Ám ő inkább maradni szeretne, mivel túlságosan is hiányolná az anyukáját.

Miközben a friss „házaspár" az utcán sétált, a vőlegény, Bezo összetűzésbe keveredett egy rivális banda három tagjával.

Csak bámultuk, ahogy a tinédzser végigsprintelt az utcán, és egy csúnya verekedésbe keverte bele magát.

Annak ellenére, hogy Bozena könnyek közt könyörgött neki, hogy álljon le, a fiú az ellenfele fejét többször is megütötte, végül egy középkorú úr avatkozott közbe és állította félre a fiút. A percekkel később megérkező rendőrök Renata házához mentek, de senkit sem tartóztattak le.

A szomszédok, akik nem merték vállalni nevüket, „pokoli családként" írják le Guralékat. Elmondásuk szerint a múlt hónapban látogatók érkeztek a Gural család házához a szociális intézményektől, ám Renata elzárta az ajtót előlük és gyermekeivel a konyhában rejtőzött el.

Egy szomszédjuk hozzátette: „Itt mindenki azért imádkozik, hogy ki legyenek lakoltatva. Ez a család egy rémálom."

A gyermekkorú menyasszonnyal kapcsolatban az anyja megjegyezte: a lányra nincs semmilyen hatással a házasságkötés. Majd hozzátette: „Bozena még nem kész a felnőtt életre. Ez az egész semmilyen kárt nem okozott benne. Ő így is pont ugyanolyan mint bármelyik másik kislány."

Legalábbis bármelyik másik kislány, akinek férje van..."


Az eredeti cikk:
Bride, 13: Gypsy mum has no shame
Polish gypsy sneers at Britain

By Daniel Sanderson, 11/05/2008
THE SCROUNGING gypsy mum who let her 13-year-old daughter get MARRIED stuck two fingers up to Britain and declared: "I don't care what your values are."

Smirking Renata Gural—who refuses to PAY RENT on her house or send her five kids to SCHOOL—added: "I'm not bothered what anyone else thinks.

"I'll be the one who decides if my daughter is old enough to marry."

Last week we told how child protection groups were horrified when Renata's daughter Bozena wed a 14-year-old boy in a secret Polish gypsy ceremony in East London.

But Renata, who hasn't bothered to learn English during her two years here and uses the baby-faced bride as her interpreter, does not give a stuff.

We tracked her down to a rented two-bedroom, terraced house in East Ham, which is home to her and FOURTEEN relatives, including her husband and the five kids they are raising on benefits.

Renata, 31, who smokes and boozes despite being pregnant with her SIXTH child, boasts: "I got married when I was 14 in such a ceremony—and it hasn't done me any harm."

Culture

She went on: "Just because I live in Britain doesn't mean I've got to behave the way you lot think is right. I'll live my life the way I want and that includes the way I bring up my kids.

"I don't care what the neighbours think, or social services. It's not my problem people around here don't understand our culture and values."

Those "values" will land her in court next month for rent arrears because she won't pay any until she receives housing benefit. But her despairing landlord told us she won't fill in forms for the handout because she does not understand them.

Meanwhile her wild brood are terrorising the street by playing deafening MUSIC at all hours, chucking RUBBISH into neighbours' gardens and SPITTING on their windows.

But new bride Bozena—whose tiny 4ft frame and size three shoes make her look no older than ten—told us she was "really happy". She added: "For the first time in my life I feel like a proper grown-up. Before I was just a little girl and then suddenly there I was—married. That's every girl's dream isn't it?"

She first met Bezo—the son of a family friend—when she was seven. A deal between the fathers was struck three years later.

Bozena said: "By the time Bezo came into my room to propose it had been all decided by the families. There was no going back. My family gave me about £600 for my wedding dress. Then I went to the hairdressers and they put my hair up to help make me look a bit older. I was really excited."

On her wedding day—April 28— she was driven in her dad Edward's battered Vauxhall Vectra to the Central pub near West Ham's Upton Park ground.

Behind closed blinds, around 150 guests watched as a community leader tied the child couple's hands together in a traditional Polish Romany wedding ceremony.

Renata insists the young couple did not have sex, as is the custom, on the night before, and claims she will not permit it until Bozena is 18. The bride and groom left the wedding party at 5pm so boozed-up Bezo could be SICK on the street outside.

Their marriage is not recognised under British law but a Polish elder explained child weddings are common among Romanies in his country. Otton Hulacki, 86, chairman of the Isle of Wight's Polish Society, added: "It is gypsies who have these kinds of ceremonies."

Brawl

Bezo now wants Bozena to move in with him and his parents two miles away in Manor Park. But she would prefer for them to stay at her home because she'll miss her mum "too much".

As the "newlyweds" strolled down the street hand-in-hand, groom Bezo started a brawl with three members of a rival "gang".

We watched as the teenager sprinted down the road and hurled himself into the ugly fight.

Despite Bozena's tearful pleas for him to stop, he rained blows on an opponent's head until a middle-aged man waded in and pulled him away. Minutes later cops pulled up outside Renata's house but no one was arrested.

Neighbours, too terrified to be named, described the Gurals as a "family from hell". They said when social services visited the house last month, Renata bolted the door and hid in the kitchen with the kids.

One neighbour added: "Everyone around here is praying that they get evicted. They're a nightmare."

As for the child bride, her mother claims she is unaffected by her "married" status. Renata adds: "Bozena hasn't moved on to a grown-up life. This has not done her any permanent damage. She is still just like every other little girl."

Every little girl who has a husband, that is...