Ugyanaz történik most a reménytelenül elcigányosodott Bábonyibércen, mint a minap Komáromban: a fehérek kiganézták a cigánytelepet, de annak lakói már szinte ugyanabban a pillanatban folytatták a hulladék odahordását, a gumiégetést – az udvarra, utcára ürítésről (mai sztori ITT) nem is beszélve.
Ebből a ki tudja hányadik esetből is látszik, hogy reménytelen, teljesen kilátástalan ezeket az ember alatti lényeket civilizációra szoktatni. Ez olyan, mintha egy patkányt próbálnánk meg emberré formálni. A BOON cikke következik.
Ördögi kör a Bábonyibércen
Miskolc - Volt szemét, nincs szemét, persze csak ideiglenesen. A Bábonyibérc környékén lakók ugyanis nem bíznak abban, hogy a napokban, a Miskolci Városgazda Kht. által eltakarított hulladék nem termelődik majd újra.
Mindenesetre örülnek, hogy sok-sok bejelentés után, végre rend van. Kedden csak a kertek udvarán láthattunk szemetet, de az nem közterület, így az ott lakóknak kell(ene) az eltakarításról gondoskodniuk. Van, aki tenné is, de hiába, hiszen a felső szomszédok (mivel dombos a terület) átdobálják a szemetet. Ha rájuk szólnak – akár szépen, akár csúnyán – a válasz pimasz, s még jobban szemetelnek. Ezt egy hölgy mesélte nekünk, aki nevét nem merte adni a cikkhez, mondván: bármikor elővehetik az itt élők. Annyit azonban elmondott: nem olyan régen lakik itt, de a helyzet folyamatosan romlik.
Nem hordanak ide építési hulladékot, ami szemét itt volt, azt mind az itt élők hordták össze. Főleg egy-két család, akik szétszedik az autókat, az abból származó hulladékot eldobják, a gumikat itt égetik – tudtuk meg. A környék most valóban rendezett, de nem marad így sokáig, már újból elkezdték kihordani a szemetet – panaszolta.
A Bábonyibérc szegénynegyedéről jól látni az újépítésű, rendezett családi házakat, a domb tetején. És fordítva is, hiszen csak egy mély árok választja el a kettőt. A mély árok pár napja még tele volt szeméttel, ezért a rendezett környezetben élők feljelentést is tettek, de hiába – ezt már egy másik nő mondta, aki ugyancsak azt kérte, nevét ne írjuk le, mert fél. (Kuruc.info: na vajon kitől? Az ördögtől, vagy esetleg mondjuk a cigányok bosszúállásától?! Egyértelmű...)
A Miskolci Városgazda Kht. részéről Veres István ügyvezető igazgató ismertette, hogy milyen munkákat végeztek az elmúlt napokban a területen: „November 11- 12 -én speciális kanalas kotrógép tisztította a Pece patak III-as ágát, árterületi részét. A terület önkormányzati képviselőjének jelzése alapján kezdtünk takarítani. Jelenleg is tart a mederből kiszedett szemét elszállítása, melyet a köztisztasági részleg dolgozói kézzel lapátolnak a teherautóra. A szemetet az AVE Miskolc Kft. telephelyére, illetve Hejőpapiba szállítjuk.”
Az elmúlt napokban 45- 50 kocsival szállítottak el szemetet a Bábonyibércről. Ez körülbelül 250 köbmétert jelent, de még tart a szállítás. Néhol 8-10 méteres volt a szemét vastagsága – mondta Veres István. 4 éve 30 millió forint pályázati pénzből sikerült a területet megtisztítani (Kuruc.info: 30 millió! Ráadásul pályázati pénz, ami kőkemény adófizetői mani, mivel az EU csatlakozás óta még mindig nettó befizetők vagyunk. Feltéve, ha EU-s mani volt... bár igazából így tökmindegy. 30 millió ment el arra, ott, akkor, 4 éve, hogy rendbe tegyék ezeknek a senkiháziaknak az élőhelyét. Jobb szó erre nincs is. 30 millió egy ilyenre, miközben a kórházaknak nincs pénze pl. inkubátorra!), jelenleg 2 millió forintot tudunk a munkára fordítani, sajnos, ez csak a részleges rendbetételre elegendő – hangsúlyozta. Hozzátette: rövid időn belül újra termelődik a szemét, ez egy ördögi kör.
(a boon cikkének szó szerinti átvétele; az olvasói kommentárokat is érdemes elolvasni)