Mohácsi Viktória, Európa parlament képviselő hiába hangoztatta európai elveit. Döbbenten tapasztalta, a miskolci fórumon nem hatódtak meg a „gettóiskolák” felszámolására irányuló törekvésein. A liberális politikus alig hitt a fülének, mikor kibukott, sok miskolci torkig van a cigánykérdéssel -és bűnözéssel, ami persze nem létezik. A mélyszegénységből felemelkedő, tanult brüsszeli képviselő szerint a nyomor viszi rossz útra a romákat, akik még minőségi oktatást sem kapnak Magyarországon, pedig tanulás nélkül elképzelhetetlen a beilleszkedésük.
 
 
 
Mohácsi Viktória azt állítja, sok egészséges roma gyereket igazságtalanul nyilvánítanak fogyatékossá, hogy a rendes iskola helyett speciális intézményekbe tömörítsék a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeket. Liberális eszmecsere helyett elkeseredett vitába csöppent Mohácsi Viktória Miskolcon, mikor az SZDSZ irodában a pattanásig feszült magyar-roma helyzettel szembesítették a sajtó képviselői. A cigánytelepek felszámolásával elszakadt a cérna Miskolcon. A nyomorból érkező új lakók fosztogatással, dinomdánomos éjszakákkal keserítik a többségi társadalom életét. Zuhannak az ingatlan árak az Avason, lassan már minden lakóra jut néhány jó „szomszéd”, aki kirabolja. Aki teheti, menekül a gettósodó lakótelepről, a többiek félnek, bezárkóznak. A cigánykérdésről egyre szabadabban beszélnek a helyiek, mert lezajlott már jó pár roma- magyar fórum.  Lassan halad a szocializáció, amiben kulcsszerepe van az oktatásnak, hogy a romák munkához jussanak. Most azt látják sokan, nincs vagy csak több évtized múlva lesz megoldás és Brüsszel messze van...
 (Mikom)
Kuruc.info: eddig a Mikom ITT található, változtatás nélkül átvett cikke.
A videóban Mohácsi nyomatja az aljas, undorító, általunk olyannyiszor megcáfolt propagandát, sajnáltatja a cigányokat. Az a "legbájosabb", hogy amikor azt kérik, menjen ki a cigánybűnözők közé, ezt megtagadja, és azt mondja, "Menjen a rendőr – az ő dolga." Mintha nem Mohácsi és a többi cigányvezető feladata lenne az, hogy normális útra térítse, iskolába küldje (ugye olvastuk a legújabb somogyszili beszámolót, amiből szintúgy fehéren-feketén kiderül, még suliba se járatják a purdékat?) a népét. Jellemző, hogy még csak véletlenül sem teszik ezt: helyettük inkább rasszistáznak ezerrel és védik a védhetetlent. (A témával – mit kellene a roma vezetőknek tenniük – kapcsolatban ajánljuk még EZT).
Frissítés (nov. 24. 11.37): Bűnpártolás

A legszánalmasabb az volt, amikor Mohácsi kibökte: semmi kivetnivalót nem talál abban, hogy az adófizetők 4000 Ft-jába kerülő kukákat, amit a cigányok persze ingyen kaptak, ugyanazok másnap 2000-ért eladták. Szerinte ezt igenis jól tették, mert a kapott 2000 Ft-ért egy nap ebédet tudtak főzni a családnak.

Gondolkodjunk el ezen egy kicsit.

1.)    Ez bűnpártolás, ráadásul nagy nyilvánosság előtt elkövetve, de ez legyen a legkisebb gond – végül is Mohácsi védett, támadhatatlan személy, ilyen "kicsinységek" miatt nem lehet, sajnos, beperelni, feljelenteni. Vagy mégis?
2.)    Ha már ezt is jogosnak érzi, miért nem inkább azzal érvel, hogy ha már segílyezzük a cigányokat, akkor azt ne ilyen ráfizetésesen tegyük. Azaz: 4000 Ft-ot költünk a cigányokra, amiből aztán azok csak 2000 Ft-ot látnak.
3.)    Ha egy napra 2000 Ft-ba kerül a táplálkozás, az havi 60-62e Ft. Mit vesznek ezek, hogy ilyen drága a kaja? Téliszalámit? Miért képes ennek sokszor a tizedéből kijönni egy fehér kisnyugdíjas? Herdál a cigány rendesen...
4.)    Legalábbis mulatságos volt, hogy közvetlenül azután, hogy Mohácsi teljesen jogosnak nevezte a kukák pénzzé tételét, amiatt rítt, hogy szemetes a romákok környezete, és hogy miért nem viszi el a város a szemetet. Tán nem kéne eladni a kukákat, hanem pár doboz cigivel kevesebbet kellene venni...
5.)    Kár, hogy senki se kérdezte meg Mohácsitól, hogy ha mondjuk egy négygyerekes cigány család kap csp-t, segélyt, azaz összesen pénzben havi mondjuk 120.000 ezret, mellé meg napi 2000-ért lop (kukát elad stb.), akkor hogyhogy nem tudnak megélni kb. 180.000 ezerből úgy, hogy közben villanyt, vizet, gázt, gyógyellátást 100%-ig támogatják nekik, lakáshitelt, közös költséget nem fizetnek, ingyen kajálnak a gyermekeik a suliban, ingyen tankönyv, alkalmanként ingyen ruha, kajacsomag, rendkívüli segélyek garmadája, és még ki tudja mi. Hát hogy a francba nem lehet normálisan élni ekkora összegből, ennyi támogatásból? Ezt magyarázza már meg! Munkával keresnek ennyit mások, akiknek se a rezsi, se semmi nincs ingyen.
6.)    Végezzünk egy gondolatkísérletet: fordítsuk meg Mohácsi érvelését:

Az alapállás az, hogy ha kell a pénz valamire - és mikor nem kell -, az a természetes reakció, hogy ellopom, eladom, ami épp a kezem ügyébe kerül. Az Avason is pont így viselkednek. Kell a pénz: eladják a radiátort, lépcsőkorlátot. Hideg van: kivágják a védett erdőt. Kikapcsolták az áramot, mert nem fizették a számlát: behúzzák a vezetéket és használják úgy, hogy más fizet helyettük.
 
Mi lenne, ha mi, magyarok is ezt a normát követnék? Például a segély kifizetése helyett - különösen azoknál az önkormányzatoknál, ahol a csőd miatt nem kapnak fizetést - az ügyintéző hazavinné a pénzt, hiszen abból ő enni tud adni a kis családjának.  A cigányokat tanitó tanárok hazavihetnék a tüzifát az iskolából, hiszen drága a gáz és nála is van kályha. A cigány gyerekek ingyen étkeztetésére kapott összeget a menza szakácsa a saját családja étkezésére költené, és amikor a purdék felsorakoznak, megmondaná, hogy éhesek voltak a gyerekei. Ha ezeket megcsinálnák a cigányokkal, vajon mennyire regálnának megértően? Semennyire, ugye? Az APEH és a rendőrség azonnal lecsapna, ráadásul Mohácsi és balliberális bandája az egész EU-t teleordibálná rasszizmussal. 
Frissítés (nov. 25. 16.15): Komolyabb büntetést kapnak a romák?

Mohácsi egy másik panelt is előszeretettel pufogtatott: azt, hogy úgymond a romák sokkal komolyabb büntetéseket kapnak ugyanazért a bűncselekményért, mint egy fehér.

Nézzük ezzel szemben a valóságot. Ugye az unos-untalan idézett barcsi/szigetvári példát (fejenként 13 év börtön öt fehérnek azért, mert felpofoztak egy cigányt) ismerjük. Ahogy azt is, hogy ellenkező irányban (Kozák Rajmund esete – vagy akár említhetnénk a Szögi Lajos-vádlottakat) meg egyenesen gyilkosokat engednek ki. Vagy – ahogy Zalaegerszegen; mai cikk ITT – a rendőrség a füle botját sem mozgatja, ha deklaráltan, az újság szerint is elismerten etnikai alapon szerveződnek cigány terrorcsoportok, amelyek csak és kizárólag fehér fiatalokat bántalmaznak, rabolnak ki, késelnek meg. El tudjuk képzelni, mi lenne akkor, ha 10-15 fehér összeállna, és ezen csapat inverzeként csak és kizárólag cigányokat fosztanának ki, vernének össze? Brüsszelig hallatszanak a visítás, amit a kormánykörök és a fajvédők csapnának! Ennyit az egyenlő elbírálásról, ha a szigorúan etnikumközi (fehér gyilko... bocsánat, olyan még nem volt, szóval pofoz meg cigányt vs. cigány gyilkol, terrorizál fehért) konfliktusokat nézzük.

Van egy másik vetülete is a dolognak. Ha egy adott bcs.-ért tényleg többet kap egy cigány, mint egy magyar, akkor annak, bizony, van oka. Az, hogy nagy valószínűséggel visszaeső. A legtöbb nálunk megjelent cigányhír visszaeső bűnözőről tudósít (lásd pl. egy mai(!) példát ITT), amit a hivatalos cigánybűnözési statisztikák is alátámasztanak (a spanyolországi helyzetet lásd ITT).

Talán nem véletlen, hogy Mohácsi mélyen hallgatott erről (is)...

Végezetül érdemes azt is megfigyelni, milyen erőszakosan, az elfojtott dühkitöréstől fuldokolva "érvel" Mohácsi. Igencsak meglátszott rajta putris szocializációja (köznapibb, bár genetikai értelemben pontatlan kifejezéssel: "a cigány vér").
Frissítés (nov. 26. 11.09): Olvasó:  Üdv Kurucok!

A Mohácsi Viktóriáról szóló cikkhez szeretnék néhány mondatot hozzátenni.Ez a mondata kissé vérlázító:
Mohácsi egy másik panelt is előszeretettel pufogtatott: azt, hogy úgymond a romák sokkal komolyabb büntetéseket kapnak ugyanazért a bűncselekményért, mint egy fehér.
Azt már egyszer megírtam,hogy Január elején egy mokka megtámadta késsel a 15 éves fiamat és elrabolta tőle a Karácsonyra kapott telefonját.Persze nem ez volt az első és utolsó rablása.Január végén elkapták a kis férget.(Persze nem a rendőrök,hanem egy ismerősöm,akinek szintén kirabolta a fiát)Nyáron volt a tárgyalás,addig előzetesben volt a kisebbségi megélhetési bűnöző.Ott kiderült,hogy 21 éves,ült már börtönben és van egy felfüggesztett börtönbüntetése.Ilyen múlttal kapott többszörösen fegyveresen elkövetett rablásért 2 és fél év börtönt.Mohácsinak ez sokkal súlyosabb,mintha ugyanezt én követtem volna el magyar, büntetlen előéletű állampolgárként.

Kedves Mohácsi Viktória.Nem Brüsszelben kellene osztani az észt,hanem megtapasztalni,hogy milyen is a való világ.Éljen néhány hónapot Lyukóvölgyben,vagy Ózdon,esetleg bármely magyar cigányfertőzött településen.

Szebb jövőt!
Gorcsev