Hoppá! Tegnap jelent meg arról egy cikkünk, hogy a békési cigányvajda sem különb a többinél (gyengébbek kedvéért: bűnöző), ill. ma arról, hogy a cigányság igenis bűnpártoló, mert rejtegeti a bűnözőit és azokat nem adja ki a gádzsóknak. Erre mit kell ma olvasnunk? Az egyik legvéresszájúbb, a különböző balliberális médiumokban igen kedvelt és futtatott (lásd pl. EZT és az onnan induló hivatkozásokat), természetesen cigány fajvédő, Borovszky Tímea, szintén jó zsíros sikkasztási ügybe keveredett. Természetesen mindezt az adófizetők pénzén…

Most már csak azt tudjuk kérdezni: van egyáltalán EGYETLEN olyan cigányvezető, roma származású jog/fajvédő, aki NEM bűnöző?!
Az MN eredeti cikke következik:
Fegyelmi a roma hivatalnok ellen
Különösen nagy összegre, bűnszervezetben elkövetett csalással vádolja Borovszky Tímeát, az oktatási tárca esélyegyenlőségi főigazgatóját a Katapult Mentorprogram igazgatója, Nagy Attila. A romák egyenjogúságáért küzdő szakember szerint Nagy minden szava rágalom, fegyelmit kezdeményezett maga ellen.

Elképesztő állításokat tartalmazó bejelentéssel fordult múlt héten az oktatási tárca ellenőrzési  főosztályához Nagy Attila, a pénzügyi gondok miatt leállt, hátrányos  helyzetű diákok felsőfokú tanulmányait segítő Katapult Mentorprogram igazgatója. Az oktatási miniszter a levél nyomán múlt  kedden belső ellenőrzést, majd gyanúba keveredett esélyegyenlőségi főigazgató ellen fegyelmi vizsgálatot rendelt el, amely jelenleg is tart. A lapunkhoz is eljuttatott levélben Nagy Attila azt kérte, hogy  vizsgálják át a minisztérium Esélyegyenlőségi Főigazgatóságának  (EF) teljes működését, mert szerinte Borovszky Tímea főigazgató különösen nagy értékre, bűnszervezetben elkövetett csalással gyanúsítható. Nagy azzal vádolja a roma származású Borovszkyt, hogy a nagyobb összegű, főként a hátrányos helyzetű, sok esetben roma gyerekek tanulmányait segítő programok esetében a teljes támogatási összeg 10-12 százalékát valódi teljesítés nélkül saját érdekeltségébe tartozó cégeknek, alapítványoknak próbálta kifizetni. Nagy szerint egy alkalommal Borovszky határozottan azt kérte a mentorprogramot működtető HÖOK a Hallgatókért Alapítványtól, hogy költségvetése terhére ötmillió forintos kutatási megbízást adjon a Romaversitas Alapítványnak, amelynek honlapja oktatási szakértőjeként tünteti fel Sárközi Gábort, az EF főigazgatóhelyettesét. Nagy levele szerint a szerződést a HÖOK nem kötötte meg, amiért Sárközi felelősségre vonta őket, majd érvényes szerződés és a teljesítés befejezése nélkül kifizettek az alapítványnak hárommillió forintot.

Nagy úgy véli, még 2006-ban szintén a mentorprogram költségvetésének terhére az EF több mint 4,2 millió forintos hirdetési feladattal bízta meg a Res Judicata Bt.-t, Borovszky Tímea cégét. A legutóbbi eset tavaly áprilisban történt: Nagy szerint Borovszky arra kérte őt, hogy titokban adjon át hatszázezer forintot egyik bizalmasának a mentorprogram keretéből, mert az illetőnek Hiller István nem hagyta jóvá a fizetésemelését, így azt ilyen módon pótolhatnák. Nagy Attila és az érintett munkatárs az első, kétszázezer forintos részlet átadásakor végül úgy döntöttek, megtagadják Borovszky utasítását. Ezek után az alkalmazott munkaviszonyát megszüntették, mentorprogramot működtető alapítványnál pedig átfogó ellenőrzés rendeltek el.

Nagy lapunknak leszögezte:  meggyőződése, hogy Borovszky bosszúból indította a vizsgálatot, az ellenőrzés idejére ugyanis felfüggesztik a támogatások kifizetését, vagyis a mentorprogram hónapokon keresztül egyetlen fillért sem kapott. A vizsgálat tavaly októberig tartott. A tavalyi évre vonatkozó ösztöndíjakat csak idén februárban fizette ki a tárca. Nagy arra a kérdésünkre, hogy ha állításai igazak, miért nem tett büntetőfeljelentést, úgy válaszolt: a tárcától várja ezt.

 — Semmi nem igaz abból, amivel Nagy Attila vádol, minden szava rágalom, ezért ellene a szükséges jogi lépéseket meg fogom tenni — kommentálta lapunknak a mentorprogram igazgatójának vádjait Borovszky Tímea. Az oktatási tárca esélyegyenlőségi főigazgatója lapunknak leszögezte: ő maga kérte, hogy indítsanak ellene fegyelmi eljárást, hogy minél .előbb tisztázódjon a vádak alól. Borovszky Tímea azt ígérte, a fegyelmi vizsgálat lezárulta után bővebben is beszél majd az ügyről.

(Mai MN; saját szkennelés)