Az alább teljes egészében olvasható Blikk-cikk, természetesen, egy szóval nem említi a pécsi elkövetők származását. Még arra is ügyel, hogy az egyik “banánhéjat” (lásd kapcsolódó cikkünket ITT), a Fekete Kalapot, nehogy véletlen szóba hozzák.

De csupán emiatt nem is ragadtunk volna billentyűzetet. Van ugyanis tovább: a magyarellenes uszításnak egy olyan foka, amely mellett már nem mehettünk el szó nélkül. Nézzük ui. a cikkhez kapcsolódó keretes anyagot, a “Halálkommandó szedi áldozatait”-ot. Az, hogy része a cikknek, arra vezeti olvasóját, hogy a  pécsi eset is rászístá halálkommandó-akció volt. Sikeresen összemossa azt Nagycséccsel és Tatárszentgyörggyel.

Hab a tortán az, hogy a listában Tarnabod is szerepel. Az a Tarnabod, ahol (és ezt egyes balliberális sajtótermékek is kénytelenek voltak beismerni!) cigány támadott magyarra. (Kapcsolódó cikkünk ITT). Ennyit a Blikk “szavahihetőségéről”.

Az eredeti, teljes cikk:
Elfogták a pécsi kettős gyilkosság gyanúsítottjait - PÉCS – Sokkoló fordulat! Rendőrként szolgált 18 évig az a férfi, akit tegnap hajnalban volt kollégái fogtak el a pécsi kézigránátos merénylettel kapcsolatban. A nyugdíjas zsarunak volt egy társa is, mégpedig a testvére, akiért szintén kommandósok mentek pénteken. A rendőrt egy óvodában kapták el, ahol gondnokként dolgozott.

Ez történt. 2008. november 18-án ismeretlenek kézigránátot dobtak egy pécsi családi házra, a robbanásban a P. házaspár életét vesztette

Mint megírtuk, tavaly november 18-án, este tizenegy óra előtt pár perccel robbanás rázta meg egy roma család házát Pécsett. Közvetlen közelről hajítottak be a lakás egyik ablakán egy kézigránátot. A szobában a szülők három gyermekükkel éppen tévét néztek. A házaspár, P. Zoltán (†36) és Viktória (35†) azonnal meghalt, két pici megsérült, a harmadik gyermeknek csodával határos módon nem esett baja.

Az egyik gyanúsított, B. János (42) Komlón volt rendőr. Egy internetes közösségi portálon így írt magáról: „Szeretem a szórakoztató zenét, hobbiként zenélek is. Másik szerelmem a motorozás. 18 évet szolgáltam a rendőrség kötelékében, baleseti helyszínelő voltam nyugdíjazásom előtt kb. 8 évig.”

Testvére, B. Jenő (46) korábban önkormányzati képviselő volt, most azonban nem volt munkája. Ő így jellemezte magát: „Családcentrikus vagyok, imádom a családomat. Nem szeretem a balhét, sőt egyenesen utálom, de ha »elönti a sz...r az agyamat«, akkor odateszem magam. És nagyon nem szeretem, ha a gyengébbet bántják, és kiállok a barátaimért!”

– A gyanúsítottak nem tanúsítottak ellenállást, kommandósok fogták el őket. A gyilkosság indítéka bosszú jellegű volt – mondta Dakos József, a Baranya megyei rendőrfőkapitány. Az elkövetők és a P. házaspár jól ismerték egymást, a volt rendőr ugyanis csak néhány házzal arrébb lakott áldozataitól.

Keretes anyag: Halálkommandó szedi áldozatait
MAGYARORSZÁG – Egyre biztosabb, hogy egy szervezett szélsőséges halálosztó kommandó szedi áldozatait. A rendőrök szerint ugyanis összefüggés van a romák ellen elkövetett hét támadás között.

A sorozat tavaly július 21én Galgagyörkön kezdődött, majd Piricse, Nyíradony, Tarnabod, Nagycsécs, Alsózsolca és Tatárszentgyörgy következett. Minden esetben falu szélén lévő, védtelen romák házaira támadtak hol Molotov-koktéllal, hol vadászpuskával, hol mindkettővel. Mindegyik település közel van az autópályához, így a terepjáróval közlekedő két-három fős brigád könnyen elmenekülhet.

– Az elkövetők profi módon bánnak a vadászfegyverrel, és négykerék-meghajtású járművel közlekednek. Ez utalhat arra, hogy vadászengedéllyel rendelkező, esetleg hivatásos vadászokkal állunk szemben, akik valamilyen módon kapcsolatban állnak szélsőséges szervezetekkel – mondta Petőfi Attila, a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetője, aki úgy véli, nem lehet kizárni a rasszista indíttatást, de erre még nincsenek bizonyítékok.