Jópár nap eltelt már a Magyar Nemzet leleplező cikksorozatának második részének megjelenése óta (lásd EZT), amelyből, akárcsak az első, a kétirányú lövöldözés alapján bandaháborút valószínűsítő részből, egyértelműen kiderül, hogy a tatárszentgyörgyi gyilkosságot sem fehér rászístákok követték el, hanem, bizony, cigány.

Az igazság napvilágra kerülése cseppet sem zavarja Németh Zsolt rendőrségi főtanácsost (és a szavait kritikátlanul átvevő, fajvédő MTI-t): arról hadovál a szerencsétlen, hogy a szentgyörgyi gyilkos olyasvalaki, aki rendezett életet él, sikeres, igen fegyelmezett, és “akiben a cigányságra „kihegyezett” előítéletek élnek”. Gyengébbek kedvéért: rászístá fehér.

Hogy mindez vastagon ellentmond az eddig megismert tényeknek (még egyszer: lásd a fenti MN-cikksorozatot)? Ugyan, az kit érdekel? A lényeg, hogy lehessen egy jót rászístázni a médiatúlerő (valamint a totálisan félrevezetett külföld  - lásd pl. a nevezetes ARTE-műsort) biztos tudatában: abban, hogy a fajvédő zsIndex vagy a HVG szolgaian át fogja venni a hírt (sőt…). Talán mondanunk sem kell, hogy például az Igazság Menete kapcsán ordenárét hazudó MTI sem igyekezett rákérdezni Némethnél, hogy, ugyan már, mi bizonyítja azt, hogy rászístá az elkövető. Lássuk az eredeti hírt:

Kiskunlacháza és Tatárszentgyörgy: miért nem mondanak el mindent?

A biztonsági és adatvédelmi részleteken kívül a rendőrségnek mindent el kellene mondania a közvéleménynek arról, hogy miért nem sikerült eddig kézre kerítenie a gyilkosokat Kiskunlacházán és Tatárszentgyörgyön, mert a rossz kommunikáció miatt a sziszifuszi munkát végző rendőrség iránti bizalom fokozatosan csökken - mondta Németh Zsolt rendőrségi főtanácsos az MTI-nek.


A rendőrtiszti főiskola tanszékvezető tanára kiemelte: a kiskunlacházi gyilkossági ügy nyomozásának kezdetén vissza-visszatérően azt erősítette a rendőrség, hogy jó nyomon járnak, s hamarosan meglesz az elkövető, ám másként alakult, s egyelőre nincs kecsegtető szál. Az emberek joggal teszik fel a kérdést: miért? Ha tudnák, hogy képbe került egy lehetséges elkövető, ám bizonyos okok miatt ki kellett őt zárni a „körből”, vagy ha tisztában lennének azzal, milyen sziszifuszi, gyakran rém unalmas munkát végeznek a nyomozók egy ilyen nagy horderejű gyilkosság felderítése érdekében, enyhülne az emberek rendőrség iránti dühe - vélekedett Németh Zsolt.

Ki kellene tehát ülniük a nyomozás vezetőinek, s megosztaniuk az emberekkel mindent, ami megosztható. A nevek, a biztonsági és adatvédelmi részletek kivételével fel kellene tárniuk, hogy mit tettek eddig, miben bíztak és miért, illetve hogy hol tartanak most. Ha folytatódik a „titkolózás”, lassan senki nem hisz már el semmit a rendőröknek.

Németh Zsolt szerint az adatok arra utalnak, hogy Kiskunlacházán egy kapcsolatteremtési és szexuális problémákkal küzdő ember ölt, ilyenekből sajnos elég sok él közöttünk - mondta. Tatárszentgyörgyön pedig valószínűleg egy rendezett életet élő, sikeres és igen fegyelmezett „igazságosztó” húzhatta meg a ravaszt. Olyan öntörvényű ember, aki nem bízik a jogállami normákban, s akiben a cigányságra „kihegyezett” előítéletek élnek. Valószínűleg nem egyedül érkezett a házhoz, hiszen egy gyilkosság utáni felfokozott lelkiállapot következtében könnyen közlekedési hibát ejthetne. Sofőrre volt tehát szüksége.

Németh Zsolt úgy gondolja, hogy a tatárszentgyörgyi gyilkos -  jelleméből fakadóan - előbb-utóbb dicsekedni fog a hozzá közel állóknak vélt hőstettéről, hiszen számára fontos, hogy mások is tudják, mekkora hatalommal rendelkezik. Csakhogy a mostani bizalmasból később haragos válhat, aki „súghat” a rendőrségnek - ez szinte törvényszerű - hangsúlyozta.

Tavaly november 23-án ismeretlen tettes megölte a kiskunlacházi diszkóból hajnalban gyalogosan hazafelé tartó 14 éves H. Nórát, akinek holttestét a művelődési központtól nem messze lévő kiserdőben találták meg. A nyomozás nagy erőkkel indult, s összesen 11 millió forintos nyomravezetői díjat is kitűztek, ám a rendőrség még nem találta meg a tettest. Február 23-ára virradóra Tatárszentgyörgy cigánytelepén, az utca utolsó házában történt a brutális bűncselekmény, amelyben egy kisfiút és édesapját ismeretlenek agyonlőtték, házuk teljesen kiégett.

(HVG - MTI)