Párszor már tárgyaltuk (legutolsó cikk ITT), hogy a cigányok (nem csak Magyarországon – az égvilágon mindenhol) nem csupán tettlegességben, gyilkosságokban, rablásokban, lopásokban viszik a prímet, hanem adócsalásban is.

Nincs ez másképp a Szepessy Zsoltot halállal fenyegető Győzike-papa esetében sem, aki, idézzük a Barikád (Magyar Hírlap) hírét, összesen 258 millió forint adótartozást halmozott fel a 2007 novembere óta.

A fenyegetőzés divat lehet a Gáspár-famíliában. A Jobbik ottani vezetőjét, egy hölgyet - meg a 8 éves gyerekét - a Győzike anyja (!) fenyegette meg, mikor be merészelt lépni a nő a Jobbikba. (Ez szintén a Barikádról származó infó.)

Hát igen, az embert kihozhatod a putriból, de a putrit az emberből nehezen... A vér nem válik vízzé, a deviáns/bűnözőcigány akkor is az marad, ha felveti a pénz és a hírnév.

Vajon a New York Times, a TIME, az Observer, az ARTE stb. hogy fogja tolmácsolni a Szepessy vs. Győzike-sztorit? "Right wing Hungarian mayor insinuates Roma philantrop"? A cikktörzsbe javasoljuk a következők beillesztését: -how dare he is-, -evil of a man-, -glorious Roma heritage-, -tortured minority-, -bloodthirsty Hungarian-, és végül -descendants of savage steppe nomads-. Ha esetleg az SZDSZ-es hazaárulók lusták lennének rendesen megírni a besúgást tartalmazó levelüket.

Az eredeti, teljes cikk: "Meg fogsz dögleni!" - A fenyegetés a a Romákért Európa 2004 Kht. telefonjáról érkezett

Halálosan megfenyegették Szepesi Zsoltot, Monok polgármesterét. Az eset tavaly történt. Mára kiderült, hogy a telefonhívás egy cigány szervezet, a Romákért Európa 2004 Kht. telefonjáról érkezett. A társaság idősebb Gáspár Győző vállalkozóhoz köthető.

"Meg fogsz dögleni!" – közölte telefonon Szepesi Zsolttal, Monok polgármesterével tavaly egy ismeretlen férfi. Szepesi sokak haragját vívta ki tavaly azzal, hogy bejelentette, a segélyek folyósítását munkához fogja kötni az önkormányzat. Elmondása szerint azóta folyamatosan zaklatják, rágalmazzák. A település első embere még tavaly tett feljelentést az ügyben.

A névtelen telefonáló bizonyára úgy gondolta, kilétét örökre homály fedi majd, ha saját hívóazonosítóját kikapcsolva tárcsázza Szepesit. Tegnapelőtt azonban kiderült, honnan érkezett a hívás. A rendőrség lekérte a polgármester híváslistáját, és arról azonosítani tudták, hogy a telefon, amelyről a hívást kezdeményezték, a Romákért Európa 2004 Közhasznú Társasághoz köthető.

Szepesi Zsolt a Magyar Hírlapnak elmondta, a kht.-ben nem tagadták, hogy övék a telefon. Azzal mentegetőztek, a készüléket többen is használják, nem tudni ki fenyegetőzött. A rendőrségi jegyzőkönyvben szereplő telefonszámon a lap felkereste a Romákért Európa 2004 Kht.-t. A társaság nevében a telefont felvevő férfi cáfolta, hogy a kérdéses mobilról bárkit is megfenyegettek volna, de azért nem rejtette véka alá Szepesi Zsoltról alkotott véleményét, szerinte "a monoki polgármester valamilyen betegségben szenved".

Négy éve a Jövőt a romáknak 2007 Felzárkóztatási Kht. pályázott az Agrár- és vidékfejlesztési operatív programnál. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal honlapjáról letölthető tájékoztató szerint a "Romákért Európa 2004 Felzárkóztatási Kht. sertéstelep létesítése" elnevezésű projektre több mint ötvenötmillió forintot ítéltek meg, amiből a Békés megyei Geszten építették fel a létesítményt.

A Magyar Hírlap hivatalos forrásból úgy értesült, hogy a geszti sertéstelepet korábban a Roma Misszió Kht. is üzemeltette, ma viszont a bejáratánál a Jövő a romákért 2007 Kht. neve olvasható. Előbbivel összefüggésben a Hvg.hu februárban közölte: "Összesen 258 millió forint adótartozást halmozott fel a 2007 novembere óta felszámolás alatt álló Roma Misszió Központ Közhasznú Társaság." Megemlíti, hogy mind a kht.-nél, mind az egyik alapító cégben résztulajdonnal rendelkezik idősebb Gáspár Győző, a "médiasztár" Győzike édesapja.

Egy helyi állatorvos, a Romákért Európa 2004 Kht. telefonvégre kapott munkatársa, illetve maga idősebb Gáspár Győző is megerősítette, hogy a geszti sertéstelep az érdekeltségébe tartozik.

Magyar Hírlap - Barikád