Mindnyájan emlékszünk még arra, mi történt Piricsén, Tiszabőn és a többi (linkek ITT legalul) településen?

Igen, megint kiderült, hogy cigányéknak mennyire “fontos” a gyerek, mennyire központi eleme a “kultúrájuknak” a gyerekszeretet. Segítünk: semennyire: nekik (ahogy az alábbi cikkből is kiderül) a kábeltévé előbbre való a gyereknél. Ahogy az ital és a játékgép is. A BORS cikke következik a legújabb, hasonló esettel kapcsolatban:

Nitrátos víztől halt meg az egy hónapos Janka   
   
A szülők figyelmetlenségének lett áldozata egy egy hónapos kislány a baranyai Lothárdon. A védőnő hiába figyelmeztette az anyukát, hogy a kút mérgező, a kis Jankát nitrátos vízzel itatta.

A csecsemő még tavaly december 27-én halt meg, de az ügyet csak most hozták nyilvánosságra. Jankát születése óta az erősen nitrátos vízből táplálta huszonéves anyja.

– Ezt a vizet kapta és ebből főzött neki levest is – mondta a Borsnak a nagymama. A anya megszeppenve állt a romos ház ajtajában, hiába kérdeztük tettéről, nem szólalt meg.


A családot nagyon megviselte a kis Janka halála, mindennap friss virágot visznek a sírjára, az anyát viszont gyanúsítottként hallgatja ki a rendőrség. Fotó: Bors


– Mindig is ebből a kútból ittunk mégsem lett baja senkinek a családban – mondta a Borsnak felháborodottan Janka nagypapája, aki szerint 1981-ben ásták a kutat, amely a háztól csupán pár méterre van. A férfi szerint a vezetékes víz különben is nagyon drága.

– El kell döntenem, hogy a villanyt vagy a gázt fizetem – tette hozzá, de arra nem tudott válaszolni, hogyha nincs pénzük, akkor hogy telik műholdas kábeltévére. (Kuruc.info: no comment!)

– A faluban szinte senki sem használ már kutat, csak néhányan, de azok is csak öntözésre, hiszen köztudott: a környékbeli földek műtrágyázása miatt már mindegyik mérgező – mondta az egyik szomszéd. A csecsemő a most elkészült szakértői vélemény szerint megfulladt, ugyanis a magas nitrát tartalom miatt a vére nem volt képes az oxigént szállítani. A rendőrség az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoz – mondta a Borsnak Zsobrák Péter rendőrségi szóvivő. A szülőket hamarosan gyanúsítottként hallgatják ki.

(FG – Bors)

Kuruc.info: honnan tudjuk, hogy ezek is cigányok voltak? Tessék megnézni a képen a bal és jobb felső darabot: egyértelműen cigány haj/bőrszínű egyed és egy “szíp” putri… Akinek meg ez nem lenne elegendő, az alábbi olvasói levél TV-s kitételéből is plusz információkat kaphat.

Olvasó: A híres roma gyerekszeretet..
1 hónapos gyerek halt meg, mert nem figyeltek a védőnőre. A tegnapi tévéadásból az is kiderült, hogy évek óta tudják a falubeliek, hogy nitrátos a kútvíz, és csak locsolni lehet vele. A védőnő külön figyelmeztette őket.
Ez gondatlanságból elkövetett emberölés.
 
Vannak képek, látszik, hogy cigány, még kitakarva is.
A tegnap adásból is látszott, ahol a kedves nagypapa nyilatkozott megtörten.
Kata