Számtalan példát hoztunk már arra (legutolsó ITT), hogy cigányaink pofátlanul hazudoznak Fényeslitkéről, azt rasszista alapú gyilkosságnak beállítva, miközben a rendőrség, ill. a bíróság több esetben is kimondta ennek ellenkezőjét.

Az 1. függelékben olvasható, eredetileg ATV-s, majd a C-PRESS által is átvett hír kapcsolódó mondata:

“Nem megyünk el Mezőcsát, Tatárszentgyörgy, Tiszalök eseményei mellett, eddig egyedül a Fényeslitkén történt gyilkosság vádlottja kapta meg büntetését.”

Igen, a tényekkel, a bíróság ítéletével mit sem törődve tovább folytatják cigányaink a hazudozást.

Jellemző, hogy se az ATV, se a Népszabadság (az ő tegnapi, kapcsolódó cikkük a 2. függelékben található) nem tartotta fontosnak, hogy közölje az elkövető származását (gyanítjuk, hogy más balliberális lapok, ill. portálok sem). Hogy ez miért az olvasóik arcul csapása? Egyszerű: a balliberális sajtó kezdettől fogva cigányellenes uszításként foglalkozott a témával. Az a tény, hogy az elkövető maga is mokka, nem csupán mellékes, nyugodtan elhallgatható, kihagyható tény, hanem a “rasszista” indítékot alapból kizárja – azt, amiről a fajvédő lapok a kezdetektől fogva beszéltek. Természetesen jelen esetben a megszokott ballib védekezés (“milyen relevanciája van egy ügyben annak, hogy a bűntettnek cigány az elkövetője?”) pont emiatt sem használható. Igen, a Népszabadság az ügyben releváns, a tényállást 180 fokkal megfordító tényeket hallgat el.

Végezetül: ugye, mennyire beletrafáltunk a közepébe, amikor – többek között – a fordított  horogkereszt alapján (lásd még: tiszaroffi öngyújtogatás és nagykanizsai “támadás”, mely ügyekben azóta is - sokatmondóan - hallgat a cigányfajvédő rendőrség) már a legelején igazoltuk, hogy 99,9%-os valószínűséggel tücsök elkövetőjű önmerényletről van szó?
Olvasó: Tisztelt Szerkesztő Úr!

A "Rakamaz kapcsán is Fényeslitkéről hazudoznak kátrányosék" című írásukhoz lenne annyi hozzáfűznivalóm, hogy a gyilkos VÉLETLENÜL SEM cigány! Középszőke (nem, nem mozdonyszőke) haja van, sötétkék szeme, és világos bőre!

Kérem a Szerkesztő Urat, hogy frissítse az írást ezen tények ismeretében!

Maradok tisztelettel: E. Sz.

Kuruc.info: a fényeslitkei gyilkosra céloz? Egy szóval sem mondtuk azt, hogy cigány lenne – pont ellenkezőleg: egyértelműsítettük minden régebbi, Fényeslitkével kapcsolatos cikkünkben, hogy fehér az elkövető.

1. függelék: az ATV / C-Press cikkke:

"Pusztulni fogtok, rohadt, büdös cigányok" - A gyanúsított hallgat!                

A lehetséges rakamazi plakátozó ellen a rendőrségnek a bizonyítékai vannak.

Január második napján ismeretlen tettes a cigányságot fenyegető plakátokat helyezett el Rakamazon. Másnap a helyi romák kapákkal kaszákkal felfegyverkezve vonultak utcára. A rendőrségnek kellett kivonulnia, hogy lecsillapítsa az indulatokat. A rendőrség kihallgatta a lehetséges elkövetőt, de a bizonyítékok ellenére a férfi nem tett vallomást. A polgármester az ügy kapcsán elmondta, hogy nem fogja tűrni, hogy bizonyos személyek etnikai feszültséget keltsenek.

A plakát tartalma a következő volt: “A Magyar Gárda hamarosan Rakamazon is felvonul, de ez nem a szokványos felvonulás lesz, hanem attól egy kicsit több. Pusztulni fogtok rohadt büdös cigányok. Rettegjetek, féljetek, mert hamarosan jövünk!”

Annak idején a Magyar Gárda mindkét szárnya elutasította, és provokációnak minősítette a plakátot.

Bizonyíték van, vallomás nincs

- A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya közösség elleni izgatás bűntett megalapozott gyanújával hallgatott ki egy 29 éves rakamazi férfit, aki a rendelkezésre álló adatok szerint részt vett az ez év január 2-án reggelre a kisvárosban kiragasztott cigányságot fenyegető, gyűlöletre uszító plakátok elhelyezésében. - nyilatkozta Fülöp Gergely rendőr századost, az MRFK szóvivője, a Szabolcs Online megkeresésére.

Mint a százados kifejtette, a gyanúsított többszöri kihallgatásakor annak ellenére sem tett vallomást, hogy a nyomozóhatóságnak bizonyítéka van ellene.

Lakatos: „Nincs megnyugodva a roma társadalom”

A januárban nyilatkozó roma vezetők is megszólaltak a nyomozás kapcsán. Lakatos István a Lungo Drom megyei elnöke, a Megyei Közgyűlés OCÖ vezetője a Szabolcs Online kérdésére elmondta: a rendőrségnek nagyon sokat kellett dolgoznia, hogy eredményt érjen el, és tűrhetetlen, ami egyes településeken megtörténik a cigánysággal.

- A rendőrségnek tovább kell nyomoznia, és legyen az akárki, kapja meg méltó büntetését az elkövetett bűncselekményért. Nem megyünk el Mezőcsát, Tatárszentgyörgy, Tiszalök eseményei mellett, eddig egyedül a Fényeslitkén történt gyilkosság vádlottja kapta meg büntetését. Még nincs megnyugodva a roma társadalom, amíg bármikor megtörténhet az, ami Tiszalökön. – tette hozzá Lakatos.

„Nem fogom tűrni, hogy etnikai feszültséget keltsenek”

- Döbbenetesnek tartom, hogy ilyen Rakamazon megtörténhetett. Amit már januárban is sejtettünk, hogy tudatos provokáció történt, beigazolódni látszik. Ha bebizonyosodik, hogy a rendőrség által meggyanúsított személy ragasztotta ki a plakátokat, akkor úgy gondolom, fény derül arra, hogy kik állnak az ilyen felháborító, etnikai feszültséget keltő atrocitások mögött. – mondta el Farkas Ernő, Rakamaz polgármestere.

- Dicséretes, hogy a rendőrség ilyen gyorsan, és ilyen hatékonyan végzi a munkáját. Ebben szerepe van annak, hogy Rakamazon új rendőrőrs-parancsnokot neveztünk ki, aki mint látható, jól végzi a dolgát. A városlakók biztonságérzetét és a város valós közbiztonságát is növeltük a városőrség felállításával. Szeretném nyomatékosítani, hogy a rakamazi polgárok nyugalmat szeretnének, és én, mint Rakamaz város polgármestere nem fogom tűrni, és nem fogom hagyni, hogy bizonyos személyek egyéni, hatalmi, és politikai érdektől vezérelve etnikai feszültséget keltsenek – nyomatékosította véleményét a város vezetője.

C-PRESS - atv.hu

2. függelék: a Népszabadság eredeti cikke:

Hallgat a rakamazi lázító

Egy 29 éves, rakamazi férfit gyanúsít a rendőrség azzal, hogy január 2-ára virradóra a cigányságot fenyegető, gyűlöletre uszító plakátokat ragasztott ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen.

A férfit a rendőrök már többször is kihallgatták, de annak ellenére sem tett vallomást, hogy a rendőrségnek bizonyítékai vannak ellene.

A kisváros polgármestere, Farkas Ernő abban bízik, a férfi beismerő vallomást tesz, és végre fény derülhet arra, kik állnak az etnikai feszültséget keltő atrocitás mögött.

A városlakók biztonságérzetének növelésére a településen városőrség felállítását tervezik - írja a Kelet-Magyarország.