Számtalanszor megcáfoltuk már a kormány csökkenő bűnözést hazudó sikerpropagandáját (legutóbb pl. ITT).

Álljék itt a Magyar Nemzet szombati vezércikkének ide tartozó része (kiemelés tőlünk): “[Drazsé] kijelentette, hogy folyamatosan javulnak az ország bűnügyi mutatói, sőt az idén negyedével csökkent az ismertté várt bűncselekmények száma; ezek szerint képzelődik, aki úgy véli, hogy nagyobb veszélynek van kitéve, mint korábban. Azt nem jelezte Draskovics, mely hiteles forrásokból merítette állításait. Valami speciális mutatói lehetnek. Az Eurostat tavalyi adatai szerint az elmúlt években az összes uniós országban évi négy százalékkal emelkedett a rablások, az erőszakos és a kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos bűncselekmények száma. Magyarország pedig nem valami boldog sziget a romló közbiztonságú Európában: az emberölések aránya éveken át jóval magasabbnak bizonyult az uniós átlagnál. Ugrásszerűen emelkedik a vagyon elleni és garázda bűncselekmények száma. Az pedig nyilvánvaló, hogy egyre pimaszabbak és durvábbak az elkövetők, s az utóbbi időben rendszeresen kapunk hírt arról, hogy intézkedő rendőrökre támadnak.
Nos, a fajvédő, cigánytenyésztő kormány és csahosai szájából eddig mindig azt kellett hallanunk, hogy örüljünk, hogy ilyen kevés gyilkosság történik hazánkban, bezzeg Nyugaton, ott sokkal több. Most meg azt kell olvasnunk, hogy, idézzük, “az emberölések aránya éveken át jóval magasabbnak bizonyult az uniós átlagnál”. Vajon ki hazudik: a balliberális kormány, vagy a gyilkossági statisztikák? Amiket ráadásul a sündőrség valami elképesztő módon kozmetikáz, balesetnek, természetes halálnak hazudva az egyértelmű gyilkosságot (lásd Kézsmárki-ügy, vagy éppenséggel a mai Ophélie-hír), így a hivatalosan elismertnél a valóságban még lényegesen rosszabb is a helyzet, “hála” a gyilkosságok túlnyomó többségét elkövető cigányoknak.

Ha valaki a “náci” MN-nek esetleg nem hinne, akkor olvassa el a baloldali BOON kapcsolódó, szintén a mi álláspontunkat alátámasztó, alábbi cikkét:

Alsóvadász: Ha rendőr van, rend van
Alsóvadász - "Több rendőr kell az utakra, csak így lehet rend Alsóvadászon, Borsodban, az országban." Ezt Lázár János országgyűlési képviselő, a parlament rendészeti bizottságának elnöke jelentette ki Alsóvadászon, közbiztonsági körútjának első állomásán. 

Az elmúlt fél évben B-A-Z megyében is megszaporodtak a bűncselekmények – magyarázta jövetelét -  és azon belül ebben a térségben romlott jelentősen a közbiztonság. Utóbbit Ódor Ferenc, megyei közgyűlési elnök is merősítette, aki úgy fogalmazott: ugrásszerűen nőtt a bejelentett bűncselekmények száma az abaúji térségben - azon belül is Alsóvadászon - köztük kerti lopások, betörések, de élet elleni bűncselekmények is történtek. A közgyűlési elnök megoldást sürget. Hogy mi lenne az? Lázár János utalt a Fidesz három csapás programjára, aminek része a rendőrség átszervezése.

- Több rendőrjárőr kell az utakra, utcákra. Ugyanis ahol rendőr van, ott rend is van – hangsúlyozta a bizottsági elnök, majd egy alsóvadászi példán keresztül mutatta be, hogy szerinte miért működik most rosszul a rendszer. - A szikszói kistérségben ma 2 körzeti megbízott, vagyis rendőrjárőr teljesít szolgálatot, akik egy nap átlag kétszer hajtanak keresztül Alsóvadászon. Ez kevés.
A Fidesz szerint a megoldást a körzeti megbízotti rendszer átalakítása jelenti. Elmondta: ma Magyarországon a rendőrség nem tudja feltölteni a 3015 létszámos rendőrjárőri keretet, miközben  9685 körzeti megbízottra lenne szükség, hogy minden településen legyen állandó rendőri jelenlét.

Arra a kérdésre, hogy ha a rendőrség a jelenlegi járőri keretet sem tudja feltölteni, hogyan lehetne a létszámot több, mint a háromszorosára emelni úgy felelt, vonzóbbá kell tenni a járőri pályát. Úgy fogalmazott, nem a kapitányságokon, az íróasztaloknál dolgozó rendőröknek kell jobban keresniük, hanem azoknak akik lemennek az utcára.

Szerettünk volna megszólaltatni néhány helyi lakost az alsóvadászi közbiztonságról, de nem nyilatkoztak portálunknak. Az egyik férfi kérdésünkre, miszerint valóban romlott-e a közbiztonság a településen csak annyit válaszolt: „sajnos”. Egy másik férfi azt is hozzátette, este 8 óra után nem mer kimenni a házából, pedig ez nem volt mindig így. Mikor arról kérdeztük, hogy mitől fél, csak annyit felelt: „tudnék mesélni, de inkább nem teszem”.
(BOON)