Az 1. függelékben teljességében olvasható cikk legfontosabb megállapítása:
“Draskovics Tibor arról is beszélt, hogy az ország sok településein az emberek úgy érzik, hogy magukra hagyták őket és kisebb a biztonság.”
Vajon ha igaz lenne az, amit a kormány és a lakájmédia harsog (hogy ti. folyamatosan csökken az összbűnözés), akkor miért érzik mégis az emberek azt, hogy ez még sincs így? Miért szavaztak-szavaznak emiatt százezrek a Jobbikra, ráadásul ezek jó része volt MSZP-támogató? Még a hülyének is egyértelmű, hogy a Jobbik szárnyalása a parlamenti pártok cigánypolitikájának eredménye, és hogy szavazói zömét a cigánybűnözést, -terrort a saját, ill. rokonai, családtagjai bőrén érző, jellemzően cigányfertőzött régiókban lakók adják.
A 2. Függelékben “kedvencünk”, a cigányfajvédő, ráadásul beismerten, Vásárhelyi Máriához (legújabb mocsokságának eredménye ITT), Békés Bencéhez (infó ITT), Mohácsi Viktóriához (BBC-s hazugsága ITT) hasonlóan hazaáruló, az országot a legmocskosabb eszközökkel lejárató Hell István pár nappal ezelőtt írt cikkét idézzük. Szerinte évi 25%-kal csökken a bűnözés (“az idei év első negyedévében közel egynegyedével kevesebb az ismertté vált bűncselekmények száma”), és hazánkban “Nyugat-Európához képest nagyságrendekkel alacsonyabb volumenű a bűnözés (mindig is az volt)”.
Hát nem tudom… Ami a 25%-os csökkenést illeti: ha azt vesszük, hogy gyakorlatilag naponta kapunk híreket arról, hogy bizonyítottan* cigányok gyilkoltak, raboltak stb., és összevetjük ezt mondjuk a két-három évvel ezelőtti állapottal (amikor messze nem volt ekkora cigányhír-felhozatalunk), akkor nem esik nehezére az embernek eldönteni, hogy ki is hazudik. Különösen, ha számításba veszi azt, hogy más, hivatalos, megyei szintű, így (az országos szintűekkel szemben) annyira nem cenzúrázott, rendőrségi források is a Hell által mondottak ellenkezőjét állítják – lásd pl. EZT és az ottani hivatkozásokat a hasonló adatokra, statisztikákra.
*: pl. a Magyar Nemzet nem fogja azt írni egy bűnözőről, hogy cigány, ha nem teljesen biztos a dolgában, és a Blikk sem fog “véletlenül” egy cigány képét berakni egy nemcigány gyilkos helyett – ha mondjuk az egyik legújabb, cigány elkövetőjű, nagybörzsönyi gyilkosság MN-es összefoglalását, ill. blikkes képet nézzük.
A nyugat-európai párhuzam meg maximum egy-két bevándorlófertőzött nagyváros színesbőrűek lakta (vagy kelet-európai cigányok által vadászterületként használt) negyedét jelenti, és nem a fehér kisvárosokat vagy a szintén bevándorlómentes vidéket. Példa: pl. a szinte teljesen fehér és fertőzetlen (egész Európában ők a legkevésbé érintettek bevándorló-ügyben) vidék-Finnország bűnözési arányszámait nagyon nehéz összehasonlítani vidék-Magyarországéval. Azaz: Draskovics abban is hazudik, hogy szerinte Nyugat-Európában (ahova a finnek is tartoznak) mindenhol, minden egyes országban sokkal rosszabb a közbiztonság, mint nálunk.
Kuruc.info - A.S.
1. függelék: Draskovics: megjelent a politikai terrorizmus Magyarországon
Megjelent Magyarországon a politikai indíttatású, véres merényletektől sem visszariadó terrorizmus - egyebek mellett erről beszélt a Rendőrtiszti Főiskola végzőseinek eskütételi ünnepségén Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter.
A tárcavezető ígértet tett arra, hogy a rendőröknek a jövőben is megadják a szükséges védelmet, hogy senki ne támadhassa a szervezetet alaptalanul.
Kilencven leendő rendőr, tizennégy pénzügyőr és hat büntetés-végrehajtási tiszt tette le az esküt szombaton délelőtt a Budai Várban megrendezett ünnepségen.
Draskovics Tibor a kibocsátó ünnepségen arról beszélt, hogy új kihívásokkal kell szembenéznie a jelenlegi és elkövetkező időszakban a rendőrségnek. Egy világméretű gazdasági válság közepette kell dolgozniuk, akkor, amikor mindenkinek nehezebb az élet. De kiemelte, hogy megvan minden olyan feltétel, ami ahhoz szükséges, hogy az egyenruhások elláthassák feladataikat, igaz ez azt igényli, hogy a kormány más feladatokra kevesebb energiát és pénzt fordít.
A miniszter az új kihívások között aggasztó jelnek nevezte, hogy megjelent a "politikai indíttatású, semmitől, a véres merényletektől sem visszariadó terrorizmus". Ezt azonban sikerült megállítani. Itt említette még, hogy vannak politikai erők, amelyek az országban meglévő feszültséget, a különböző kultúrájú társadalmi csoportok közötti együttélés nehézségeit, az ország kárára kiélezni szeretnék.
Draskovics Tibor arról is beszélt, hogy az ország sok településein az emberek úgy érzik, hogy magukra hagyták őket és kisebb a biztonság. A rendőrségnek pedig erre reagálnia kell. A kormány feladata ehhez megadni minden szükséges felszerelést, támogatást, anyagi és erkölcsi megbecsülést. A miniszter kiemelte, hogy emellett a kormánynak biztosítania kell, ha szükséges a védelmet, hogy senki ne emelhessen kezet vagy támadhassa alaptalanul a szervezetet.
2. függelék: Hell István cikke
Tovább csökkent a bűncselekmények száma
Írtam már róla a Népszabadságban (Kuruc.info: itt az “A 'cigánybűnözésről'” című, 2009. február 14-én megjelent cikkére utal) (és itt a blogomban is), hogy Magyarországon hosszú ideje, kb. 10 éve nagyjából folyamatosan csökken a bűncselekmények száma. Amiből az is következik, hogy a nagy EP-választási sikerű újnyilas párt egész "cigánybűnözéses" kampányát - tudniillik azt, hogy a vidéki Magyarországon egyre több a romák által elkövetett bűncselekmény - egy hazugságsorozatra fűzte fel. (Nem állja meg a helyét az a védekezésük, hogy azért csökken a bűncselekmények száma, mert a vagyon elleni bűncselekmények értékhatárát felemelték 20 ezer forintra, mert egyrészt az erőszakos vagyon elleni bűncselekményeknél - betörés, rablás, kényszerítés, zsarolás stb. - nem játszik szerepet az értékhatár, másrészt a szabálysértésnek minősülő lopások száma is folyamatosan csökken.) 
A HírTV-Draskovics/Veres-féle álkábítószeres ügyben éppen nyomozás folyik - ebben nem szeretnék most állást foglalni, valószínű, hogy a Fideszt félhivatalosan képviselő, a Magyar Nemzettel azonos tulajdonosi körbe tartozó HírTV és a szocialista Draskovics Tiborék azon izmoznak, hogy ki tudja mindenféle trükkökkel börtönbe juttatni a másikat -, ennek apropóján a kormányszóvivő arról adott ki kommünikét, hogy a hivatalos adatok szerint Magyarországon az idén tovább csökkent a bűncselekmények száma:
A kormányszóvivői közlemény szerint "Bajnai Gordon továbbra is azt várja az igazságügyi és rendészeti minisztertől, hogy folytassa azt a munkát, amelynek eredményeképp az idei év első negyedévében közel egynegyedével kevesebb az ismertté vált bűncselekmények száma, illetve amelynek eredménye az a törvénymódosítás, amely a modern közigazgatási eljárás alapjául szolgál. Kijelentik, hogy a tárca munkájának eredményként szavazhat a parlament a jövő héten a visszaesőkkel és a fegyveres elkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépést, a bűncselekmények áldozatainak pedig nagyobb védelmet nyújtó büntető törvénykönyv módosításról" - ismerteti a kommünikét a Népszabadság. 
Összefoglalva: ócska hisztériakeltés folyik az újnyilas oldalon, aminek időnként a nemzetközi sajtó is bedől. Például a Népszabadság lapszemléje szerint a Die Welt cikkírója ezt írja: "amikor két évvel ezelőtt a Jobbik hozzálátott a Magyar Gárda megszervezéséhez, nem csupán rasszista és antiszemita környezetre talált, hanem a maga javára tudta kihasználni a nagyon is létező problémákat is. Ennek kapcsán említette a gazdasági gondokat, a munkanélküliség és a bűnözés  növekedését, majd úgy vélekedett: az elbizonytalanodás általános érzése kedvez a totalitárius és tekintélyelvű megoldásokat  sürgetőknek."
Magyarországon Nyugat-Európához képest nagyságrendekkel alacsonyabb volumenű a bűnözés (mindig is az volt), és jó tíz éve csökkenő tendenciát is mutat. Beleértve az utóbbi hónapokat is. 
Az viszont igaz, hogy a Jobbik kalandor politikai célja az etnikai konfliktusok szítása és a bűnözésre uszítás.  Mert csakis ezen az úton növelheti a népszerűségét, egyedül az ő politikai érdekük, hogy növekedjenek az etnikai konfliktusok és a bűnözés. Meg is tesznek érte mindent, amit megtehetnek.