Gyöngyös | Negyvenegy alkalommal alapos volt a gyanú, hogy a gyermekkorú K. Dárió a tettes, de harminchét esetben nem tehetett semmit a hatóság. Hiába kapták el a rendőrök a gyöngyösi fiatalt, nem volt büntethető, mert még nem töltötte be a tizennegyedik életévét.

A minap K. (Kolompár?) Dárió elérte ezt a kort, és mivel ismét rossz fát tett a tűzre, hamar előzetes letartóztatásba is került. A járőrök azután vitték be a kapitányságra, miután megtámadott egy idős asszonyt a városban – tájékoztatott dr. Lóczy Zsolt gyöngyösi rendőrkapitány. A fiú egy hónapja egy gyöngyösi bolt előtt vette el az asszony több tízezer forintját, és úgy tudni, még meg is ütötte a cselekmény közben, mert a nő ellenállt.

Mint arról már tudósítottunk, a fiút korábban autó önkényes elvételében, autófeltörésben, tucatnyi betörésben, illetve utcai táskalopások miatt gyanúsíthatta volna meg a rendőrség, ha kora miatt engedik a törvények. Áprilisban például egy diákot fosztott meg mobiltelefonjától a nyílt utcán, de lopott már autót is csak azért, hogy kocsikázzon egy kicsit - mondta a kapitány. Ugyanakkor a kamasz nem jár iskolába, iszik és dohányzik, s többször is megszökött a számára átmenetileg kijelölt gyermekotthonokból.

Volt, hogy pechjére stoppolás közben épp civil ruhás rendőröket állított meg, akik azonnal vissza is vitték az intézménybe. Hamarosan újra eltűnt onnan, és a rokonainál rejtőzött. (Kuruc.info: vö. a bűnözés, a bűn általános megítélése a cigány társadalmon belül – további infó és kezdőlink ITT sok hasonló esetre)  Általában mindig ott lelték meg a nyomozók. Ha most rábizonyítják az "aktuális" négy bűncselekményt, nyolc év szabadságvesztést is kaphat, melyet a fiatalkorúak börtönében kell letöltenie.
(HEOL)
Már a gyöngyösieknek is van saját Mauglijuk (további hivatkozásokkal az eredeti Maugli-sztorira)