Szemérmetlenül rabolgat egy 13 éves fiú Gyöngyösön

Gyöngyös: Ismét rabolt az a gyöngyösi fiú, aki ellen már februárban is legalább húsz esetben indíthattak volna eljárást – ha már betöltötte volna a 14 évet és büntethető lenne.

Nemrég adtunk hírt arról, hogy a 14. életévét még be nem töltött fiút korábban autó önkényes elvételében, autófeltörésben, tucatnyi betörésben, illetve utcai táskalopások ügyében gyanúsíthatta volna meg a rendőrség, ha ezt a hatályos jogszabályok nem tiltanák.
– Most mobiltelefont rabolt a Kont bíró utcában – számolt be az újabb esetről Tassy Tamás őrnagy, a Gyöngyösi Rendőrkapitányság bűnügyi alosztályvezetője.

A fiú hétfő délután 25 ezer forintos mobiltelefonja átadására kényszerített egy másik ifjút. A támadás során személyi sérülés nem történt. A gyermekkorú rabló az adatok összesítése közben az elmúlt hetekben általa elkövetett másik három bűncselekményt is bevallotta. Két esetben idős emberek kezéből tépte ki a táskájukat, a harmadik alkalommal pedig egy Ladát tört fel, szintén a városban. (Kuruc.info: vajon miért pont a romák körében oly népszerű modellt…?)

Mint arról korábban beszámoltunk, a gyermek többször is megszökött a számára átmenetileg kijelölt gyermekotthonból. A rendőrök otthonában most újra megtalálták, és előállították, de kora miatt ismét csak tanúként lehetett meghallgatni.
(HEOL)