Cigányaink, a változatosság kedvéért, most egy 59 éves férfit vertek össze, ráadásként meg is tiltották neki, hogy még egyszer próbálja használni a kompot. Nem először csinálták ezt derék segílyeseink ugyanott (!), a rendőrök, eddig, mégsem léptek. A HírTV videója legalul; a Délmagyar cikke alább.
Mindszent - Az 59 éves rokkantnyugdíjas autószerelőt, Gy. I.-t – állítása szerint – romák verték meg súlyosan a mindszenti kompnál. A férfinak halálfélelme volt, és támadói családját is megfenyegették.
 
Péntek délelőtt 10 óra tájban akart átkelni személyautójával a mindszenti komppal a Tiszán az 59 éves rokkantnyugdíjas autószerelő, Gy. I., aki teljes neve elhallgatását kérte, és ahhoz sem járult hozzá, hogy lakhelyét feltüntessük.

Az átkelőnél nem az előtte lévő mikrobusz után állt, hanem az árnyékba húzódott, az utána érkezők viszont már mögé soroltak be. Egészen egy fehér VW Transporterig, amely majdnem teljesen előre gurult, és a sor mellett állt meg, arra számítva, a felhajtásnál bevághat a többiek elé. Ezt kifogásolta Gy. I., arra kérve a kocsiban ülőket: álljanak a helyükre, vagyis a sor végére. Szó szót követett, dulakodás alakult ki közte és a VW-ből kiugró három, elmondása szerint roma férfi között. Megijedt, de arra még maradt ideje, hogy előkapjon egy lécet a csomagtartóból, azzal védekezve támadóival szemben, akik erre visszaültek autójukba, és a sor végére hajtottak.

Kisvártatva azonban segítségük érkezett, és így már négyen-öten estek az 59 éves férfinak: többször hasba rúgták, ököllel verték, elájult az ütlegelés közben. Halálfélelme volt, és úgy érezte, nem maradt egyetlen ép porcikája sem – mesélte. Búcsúzásként közölték vele: soha nem
kelhet át többé – a helyiek elmondása szerint már többször előfordultak hasonló atrocitások – a mindszenti kompon, s megfenyegették: kiirtják a családját.

Gy. I. útban hazafelé a feleségének telefonált, a rendőrséget párja értesítette, és a kisteleki kapitányságon fényképről felismerte egyik bántalmazóját. A szegedi klinikán készült röntgen kimutatta: törése szerencsére nincs, de még mindig komoly fájdalmakkal küszködik.

Telefonon beszélhettünk vele, mert még nem érezte jól magát. Gy. I. azt tartotta különösen szomorúnak és tragikusnak, hogy az ott lévő, a kompra várakozó emberek közül senki sem avatkozott közbe, sietett a segítségére, a rendőrséget sem értesítették, valószínűleg féltek, és a kocsijukból nézték, ahogy verik, rugdossák.

A kisteleki kapitányság csoportos garázdaság bűntettének gyanújával indított eljárást az ügyben – tudtuk meg Tuczakov Szilvánától, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől.
(Délmagyar)
Kuruc.info: Ez sem rossz: “Búcsúzásként közölték vele: soha nem kelhet át többé”. Képzeljük el, mi történne akkor, ha egy magyar mondaná ezt egy cigánynak (azaz tiltaná el valamilyen cselekmény végzésétől). Minimum országos felhajtás. Mindannyian tudjuk, mekkora botrányt csapott például az Egyenlő Bánásmód Hatóság abból, hogy a jászapáti kocsmából kitiltották a cigókat: egyenesen az egység bezáratásával fenyegetőztek. (Ráadásul ott egy kocsmáról van szó, ahova nem kötelező bemenni – különösen nem egy segílyeken élő[sködő]nek, szemben, ugye, a komppal, amit valószínűleg nem szórakozásból akart használni az áldozat). Még az sem kizárt, hogy még a New York Times is foglalkozna a témával, mint a mádzsár rászízmus legújabb példájával.
Kíváncsiak vagyunk, a fajvédő médiumok, az emberi jogokra oly érzékeny megmondóemberek felemelik-e most a szavukat, hogy babusgatott kisebbségük az elkövető. Van egy tippünk. Ahogy a rendőrség által igazoltan (!) minimum 1300, cigány által, fehérrel szemben elkövetett súlyos (!), ember elleni bűncselekmény (ill. egyenesen gyilkosság) esetén sem panaszkodtak, sipákoltak...