Számtalanszor foglalkoztunk már a svédországi helyzettel (legutóbb ITT).

Az alább olvasható Népszabadság-cikkből kiderül, hogy a mozlim bevándorlókat egyenesen egy antifasiszta szervezet tüzelte, hergelte, amelynek ráadásul maguk a tagjai is tevékenyen részt vettek többek között teli autóbuszok molotovozásában, parkoló autók százainak (!!!) felgyújtásában. Mindezt azért, hogy “eláztathassák”, betámadhassák a rendőrséget.

Hiába, az antifák (TGM, Ferge, Lámpaernyő stb. - természetesen mindhárman bevallottan zsidók) mindenhol ilyenek. Magyarországon a cigányokat uszítják, bátorítják ellenünk; Svédországban meg még attól sem riadnak vissza, hogy ártatlan emberéleteket veszélyeztessenek, amikor pl. tömött tömegközlekedési járművekre dobnak gyújtóbombát.

Felvetődik a magyar párhuzam más tekintetben is. Mint tudjuk, ha nálunk pár tüntető felgyújt egy kocsit, akkor azt az egész nemzetközi, balliberális média évekig mutogatja és támadja rajta keresztük a Jobbikot. Egy vacak autó miatt. Svédországban “kicsit” mások a nagyságrendek. Nem egy-két, hanem többszáz autót gyújtanak fel. Nálunk nem veszélyeztették, -ik a tüntetők az ártatlan arrajárók életét, egészségét (éppenséggel a sündőrök teszik azt); Svédországban az “antifasiszták” ellenben tömött, civileket szállító buszokra támadnak. El tudja képzelni a Kedves Olvasó, milyen iszonyatos pusztítást végezhet egy olyan Molotov-koktél, amely “sikerrel” gyújtja meg a buszban levők közül legalább párnak a ruháját? Ha az égési sérüléseket nem is számítjuk, hány ember halhat meg a pánikban, ahogy mindenki menekülni próbál a járműről? Tucatnyi simán.

Érdekes módon a nemzetközi sajtó mégsem attól hangos, hogy a szélsőbalosok (valamint kis védenceik, a mozlimok) mit csinálnak Svédországban. Csupán attól, hogy a Gárda, ill. úgy általában a magyarok sorra gyilkolják a cigányokat (igen, ezt több médium is írta – lásd pl. EZT meg EZT), meg hogy már évszázadok óta gyilkolásszuk a kisebbségeinket. (Ezt meg az USA második legnagyobb hírügynöksége, a UPI.) Lefogadjuk, hogy ezt az irdatlan lebukást sem fogja címoldalon hozni a(z antifasisztákkal) baráti sajtó. Sőt, sehogy. (Hogy a Népszabadság lehozta, az valószínűleg annak tudható be, hogy valamilyen okból nem nagyon merik / tudják / akarják cenzúrázni Staffan Pergert, a svéd anyagaik szerzőjét.)

Jól szervezett spontán gyújtogatás

A svéd rendőrség az Afa (Antifascistisk aktion) nevű szélsőbaloldali politikai szervezetet teszi felelőssé az országban immár rendszeresnek mondható gyújtogatásokért, lázongásokért.

Lassan egy éve, hogy a malmői Rosengardban kitört az első felkelés, amikor mozlim fiatalok (Kuruc.info: ha valakinek bármi kétsége lett volna az elkövetők származásával kapcsolatban…) gyújtogatni kezdtek, törtek-zúztak, majd a helyszínre érkező tűzoltókat, rendőröket, mentősöket kőzáporral fogadták. A rosengardi események azóta mindennapossá váltak, sőt átterjedtek a stockholmi Rinkeby, Tensta, Fittja kerületekre, Uppsalára és úgy fél éve Göteborgra is. Az események területi eszkalációja mellett a károkozás minősége és összegszerűsége is megugrott, Göteborgban már utasokkal teli buszokra, villamosokra is Molotov-koktélokat dobáltak, és százával gyújtották fel a parkolókban álló gépkocsikat.

A rendőrség az év folyamán többször is célzást tett rá, hogy túl "jól" szervezettek ezek az események ahhoz, hogy fiatalok spontán megmozdulásai legyenek, és mindig is egy, a logisztikához is értő, irányító szervezetet sejtett a bűncselekmény-sorozat mögött.

Most aztán - úgy tűnik - lehullott a lepel. Az elmúlt hét- végi és keddi, Fittjában történt gyújtogatással, kődobálással tarkított felfordulás videofelvételét megtekintve a svéd biztonsági rendőrség elemzői, valamint a helyszínen szolgálatot teljesítő rendőrök is egyértelműen felismertek egy 1982-ben született nőt, aki közismert vezetője és aktivistája az Afa nevű szélsőbaloldali, extremista politikai szervezetnek. Ez a tény keltette fel a gyanút, hogy a zavargások felbujtója és szervezője ez a politikai csoportosulás lehet.

A SÄPO (a titkosrendőrség) adatgyűjtése is ebbe az irányba mutatott, így aztán a hét közepén a rendőrség kiszállt egy Fittjában lévő lakásba, ahol nyolcadmagával letartóztatta az nőt és az Afa maoista vezérkarának egy részét. A későbbiek folyamán elfogott extremista bajkeverőkkel együtt jelenleg tizenkét Afa-tag van előzetes letartóztatásban. Az Afa korábban már számtalanszor hallatott magáról mint kimondottan erőszakos zavargások szervezője és részt vevője - jelentette ki Mats Nylén, a Södertörnpolisen szóvivője, aki elmondta továbbá, hogy tudják, a meglévő feszültségekre alapozva az Afa bujtotta fel a muzulmán fiatalokat, ezért eszkalálódtak országosan az események.

Az Afa aktivistáinak egyik fő célja a rendőrséggel való konfrontációk kicsikarása, majd ezután a rendőrség jogi úton történő támadása. Jelenleg is több maoista Afa-tag ül a börtönben korábbi hasonló cselekményekért - nyilatkozta a zavargásokban közelről is érintett Göran Halmgren, a rosengardi rendőrség parancsnoka.