Idézet következik a zsIndex gárdaegyenruha-betiltással kapcsolatos cikkéből:

“Megvizsgálták [a nemzetbiztonsági kabinet szerdai ülésén] azt is, hogy Sajóbábonyban az elmúlt egy évben összesen 42 bűncselekmény történt, ebből három betörés, tehát a térség bűnügyileg nem fertőzöttebb az átlagnál.”

Márpedig itt valaki hazudik. Vagy nem véletlenül egy évre választották azt a bizonyos határt (és nem mondjuk ötre – lehet, a hangadó, legmilitánsabb cigók az utolsó egy évben épp hűvösön voltak, azért nem volt akkora a bűnözés), vagy csak a szokásos “a rendőrség még csak fel sem veszi a jegyzőkönyvet / természetes halálnak hazudja a gyilkosságot”-típusú hozzáállás van a háttérben, azért “jók” a statisztikák.

Az első esetet továbbgondolva: ne felejtsük el, hogy ha az egy évről mondjuk négy-öt évre kitágítjuk ezt a határt, akkor már a vizsgált időintervallumba olyan bűncselekmények is beleesnek, mint a természetesen cigány elkövetőjű rablógyilkosság, valamint a falu életét tönkretevő egyéb gaztettek. Olyan események, amelyekkel anno még a TV2 és a Hetek is kiemelten foglalkozott (lásd EZT és EZT). Pedig ezek cigányfajvédő, balliberális médiumok, amik nem fognak ott riadót fújni, ahol nincs bűnözés.

Ergó: a kormány ebben is hazudik. Nem véletlen az az egy évnyi határ… Talán mondanunk sem kell, hogy a cigányfajvédő zsIndex nem igyekezett emlékeztetni arra a Nagyérdeműt, hogy – többek között – 2008 elején azért történt ott egy bestiális gyilkosság, és hogy nem véletlenül követelték akkoriban a település vezetői a halálbüntetés visszaállítását. Egészen biztosan azért, mert náluk nem bűnözik senki.
Végezetül: ne felejtsük el, hogy – az egész országra kiterjesztve – eddig sem fukarkodtak a “minden nagyon szép, minden nagyon jó”-megállapításokkal a kormánytagok. Lásd pl. a nevezetes Drazsé-PR-interjút ITT. (Kapcsolódó anyag ITT.) Újabb sikerpropaganda-böffenésük csak egy a sorban, és – hihetőségét tekintve – akként is kezelendő.
A következő helyszíni jelentést Pokolpifti (Hell István Soros-pénzen kitartott, ismert cigányfajvédő) soros, ugyanakkor a tényekkel (pl. azzal, hogy a polgármester a helyi cigányok bűnözése, gyilkosságai stb. miatt két évvel ezelőtt már a halálbüntetés visszaállítását kezdeményeze) tisztában nem levő (nesze neked felkészültség!) nácizására érkezett olvasói megjegyzések között találtunk, ni1218 tollából:
"A részeg, hőbörgő cigányokat semelyik párt rendezvényére nem engedték volna be. A rendezők között nem volt gárdaegyenruhás. A cigányok másnap verték meg a boltost és fenyegették meg életveszélyesen a fórum szervezőit, akik, miután hiába kértek védelmet a rendőrségtől, segítséget kértek a gárdistáktól. Ezután jöttek a gárdisták és a rendőrök. Valóban nem volt tömegverekedés. A Suzuki nem a cigánytelep felé indult (majd bolond lett volna), hanem a falu bekötőútján állították le a rendőrök, majd az odaérkező cigányok baltákkal, lapátokkal szétverték.
A többi hazudozás mind a cigányok, mind a ballib média részéről."