Agresszív szülő - 5 hónap börtönt kapott 1 évre felfüggesztve a tanárokat szidó, köpködő szülő.   

Feljelentett egy agresszív szülőt az egyik hajdúhadházi általános iskola a rendőrségen, a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya garázdaság elkövetése miatt kezdeményezett eljárást az ügyben.

Az eljárás során megállapították, hogy a szülő feldúlt állapotban megjelent az iskolában, ott agresszívan viselkedett, a bent lévő tanárokat szidalmazta, fenyegette, köpködött, közben az igazgatói iroda ajtajának kilincsét rángatta, majd egy széket is felrúgott - tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Az elkövetőnek nem ez volt az első ilyen cselekménye, ő volt az, aki az „uzsorás” ügyekben forgató egyik kereskedelmi televízió stábjára is rátámadott, abban az ügyben még folyamatban van az eljárás a Bíróságon. A mostani ügyben gyorsított eljárás keretében a bíróság az agresszív szülőt 5 hónap börtönre ítélte 1 évre felfüggesztve.
(ESZAON)

Kuruc.info: természetesen csak felfüggesztett kap, pedig éppenséggel nem feddhetetlen előéletű. Most megint utaljunk a büntetlen előéletű (!) barcsi srácokra, akik egész idő alatt (!) előzetesben voltak (még érettségire sem engedték ki őket!), és utána másodfokon több évnyi letöltendőt (!) kaptak – csak azért, mert felpofoztak egy (valószínűsíthetően nem éppen mintapolgár) cigányt.

Természetesen nem árt felidézni a többi, felháborító esetet sem, ahol hasonló pl. tanárverésért a cigányok csak felfüggesztettet kaptak:

"...Felfüggesztett börtönbüntetést kapott az a két nő és egy férfi, akik tavaly októberben megvertek egy óvónőt Kiskundorozsmán..."

"Felfüggesztett börtönt kapott a tanárverő anya...A tárgyaláson a vádlott beismerte a bűncselekmények elkövetését, ám arra hivatkozott, gyermeke védelmében ment az iskolába"
"Két év felfüggesztett börtönt kapott az a kétegyházi férfi, aki a lucernalopáson tetten ért fia feljelentőjét támadta meg egy vasvillával. A Szegedi Ítélőtábla döntése jogerős..."
És akkor még csak nem is beszéltünk a kettős mérce egyéb, felháborító példáiról:a hernádpetri gyilkos, Kozák Rajmund, a csepeli lincselők, a nagykanizsai késelő - szembeállítva a barcsi srácokkal vagy az ismert (fehér) környezetvédő esetével.