Mint tudjuk (legutóbb pl. ITT említettük és igazoltuk), gyakorlatilag minden cigányvezető bűnöző (hiába, amilyen a nép, olyanok a választott vezetői) – nem csupán a magyarországi orkok elsőszámú képviselője, Kolompár Orbán főcigány az. Aki, még egyszer, kétszeresen büntetett előéletű, valamint csupán nyolc osztályt végzett. Amely „egyáltalán nem fontos” tényekről a balliberális sajtó meg az MTI már egy hónapja mélyen kussol – a "nem elfogult, részrehajló tájékoztatás" jegyében.

A hódmezővásárhelyi cigány önkormányzat is ilyen – sikkasztottak egy jót. És még örülhetünk, hogy legalábbis ígéretet tettek a lenyúlt pénz visszafizetésére (hogy aztán azt betartják-e? Ki tudja.) Talán mondanunk sem kell, csak az eredetileg lenyúlt 900 ezret fizetik vissza (ha egyáltalán); kamatot arra nem fizetnek. Sokan szeretnének ilyen kamatmentes kölcsönt kapni – másfél évre... Persze, cigányainknak szabad ezt (meg minden mást is) – nem csak büntetőkamatot nem kell fizetnie, de borítékolhatjuk azt is, hogy nem csukják le. Bezzeg, ha fehér csinálta volna ugyanezt…

A Délmagyar cikke:

Ajtai Éva rendezi tartozását

Hódmezővásárhely - Most kifizeti azt a 900 ezer forintot a vásárhelyi romák egyesületének elnöke, amely miatt sikkasztási ügy lett egy balatoni nyaralásból.

Megírtuk: a vásárhelyi önkormányzat tavaly 2 millió forinttal támogatta az egyesület balatonszárszói üdülését. A számla egy részét, mintegy 900 ezer forintot a helyszínen nem rendezték, és a pótlásra többször felhívták a szervezet elnök asszonyának, Ajtai Évának (egyben a cigány kisebbségi önkormányzat elnökhelyettesének) a figyelmét.

A vásárhelyi önkormányzat feljelentést tett, és nagy értékben elkövetett sikkasztás alapos gyanújával a Szegedi Rendőrkapitányság folytatott vizsgálatot. A nyomozás – mint arról augusztus elején beszámoltunk – lezárult, és sikkasztás bűntett miatt vádemelési javaslattal átadták az anyagot a Szegedi Városi Ügyészségnek. Tárgyalásra azóta még nem került sor.

– Tartjuk magunkat ígéretünkhöz: hétfőn átutaljuk a balatonszárszói tábor üzemeltetőjének számlájára a 900 ezer forintot – mondta el érdeklődésünkre Ajtai Éva. – Ezzel elszámolok a vásárhelyi önkormányzat felé. Egyébként idén is nyaraltunk a Balatonnál 70 fővel, önerőből, ezúttal ugyanis nem kértünk senkitől támogatást.