Elsőként alább egy 2008-as cikk olvasható. Akkoriban, mivel épp „felálltunk” a szerverbezárás  miatti kényszerszünetből, kisebb gondunk is nagyobb volt annál, hogy lehozzuk; emiatt nem is „kapcsoltunk” az MTI ITT található, tavalyi hazugsága kapcsán. A két éve hír ugyanis arról számol be, hogy betelepülő cigányok nagy tűzerejű lőfegyverrel lőttek szét Bagon két térfigyelő kamerát; az MTI egy évvel ezelőtti, kapcsolódó, a Gárda által is hivatalosan cáfolt híre pedig arról, hogy állítólagos gárdistánál találtak lőfegyvereket. Szintén Bagon. Nos, nem kell nagy képzelőerő ahhoz, hogy a két eset között kapcsolatot keressünk – bizony ám, nem kizárt, hogy egy elcsípett cigányt nevezett ki a hírhamisításáról hírhedt MTI úgymond gárdistának...

A második hír ellenben tegnapi, és arról számol be, hogy a bagi cigányok ugyanúgy bűnöznek, mint két évvel ezelőtt (lásd a fent említett, első cikket). Hiába, nem tudják, hogy ma már rend van, hiszen Pintér és Orbán is megígérte, az előbbi pedig, pár hete, be is jelentette, hogy megvalósult. Nem, mindez nem zavarja őket – ugyanúgy bűnöznek, mint két évvel ezelőtt. Nagy tételben, maffiaszinten (vö. „megélhetési bűnözés”). Az alább idézett mindkét cikk ráadásul egyértelműsíti az elkövetők származását (szó szerinti átvételek).

Tegyük hozzá, hogy az, hogy a cigányok szétlopnak, széthordanak minden akárcsak egy-két napra üresen hagyott házat, nem újdonság – ezer és egy olyan hírt hoztunk már le, ami ugyanezt támasztja alá.

Vegyük észre, hogy, akárcsak Faddon meg Hangácson, itt is betelepült, azaz máshonnan elüldözött, kipaterolt cigányok csinálják a balhét. Mit szólnának a Kedves Olvasók egy olyan adatbázishoz, ahol – persze, megfelelően ellenőrizve, hogy a rosszindulatú „bemártásokat” megelőzzük – az egyes, hasonló bűnözőcigányoktól megszabadult települések szépen, személyi számmal, a károkozásukról, bűnözésükről részletes listával és hasonlókkal, tudatnák a többi településsel, kik azok, akiket nem szabad befogadni? Ahogy látható, „hála” a cigányvédő sünöknek, jelenleg csak és kizárólag úgy védekezhetünk Kelet-Európa pestise (a cigányok) ellen, ha „összezárunk” és azokat egyszerűen nem engedjük letelepedni. Legrosszabb esetben – ahogy a derék németkéri svábok tették – az egész település egyesült erővel rombolja le a nekik megvett házat...

Egy ilyen adatbázist minden településvezető vagy éppenséggel lakását ki/eladni kívánó ember nyugodtan tanulmányozhatna, mielőtt döntene arról, kit enged be oda. A fajvédők, persze, éktelenül fognak visítani és megpróbálják majd a listát betiltani; ezért sem lehet szó magyarországi szerverről. Ha meg valakit az egész legalitása érdekel: a bankok (maguk számára) publikus BAR-listákat vezetnek; legyen hát nekünk is jogunk ahhoz, hogy olyan bűnözőkről vezessünk egy listát (konkrét, személyes adatokkal), amelyek károkozását csak és kizárólag úgy kerülhetjük el, ha nem engedjük őket be a településünkre, a lakásunkba. Mert ha egyszer beette őket oda a fene, akkor Pintér "rendőrei" garantáltan nem csinálnak velük semmit, és – sajnos – itt nincsenek olasz vagy finn törvények, gyakorlat. Pl. a cigánybűnözők – persze nemhivatalosan – államilag támogatott, a helyi lakosság által történő kivégzése, lemészárolása (finnek), de legalábbis azok középkori szintű várbörtönökbe vetése és/vagy szigorú táborokba zárása (olaszok).

Az első (két évvel ezelőtti) hír:

Bagi térfigyelő kamerákat lőttek szét
Korábbi betörést rögzített az egyik megrongált berendezés · Minden mozdíthatót ellopnak a faluban

Nagy tűzerejű fegyverrel lőttek szét Bagon két térfigyelő kamerát, amelyek egyike néhány nappal korábban egy betörést rögzített. Az egykor csendes, békés falu nyugalmát feldúlta néhány újonnan betelepült cigány család, amelyek tagjai nem hajlandók betartani a közösség szabályait.
Lőfegyverrel rongáltak meg a napokban két térfigyelő kamerát a Pest megyei Bagon. A négyezer lelkes település lakói egyre aggasztóbbnak látják helyzetüket, a lopások száma meredeken emelkedik. Mondok Ervin képviselő lapunknak elmondta, a község vezetősége tavaly döntött úgy, hogy a már meglévő biztonsági berendezéseket kiegészíti, s felszereltet kilenc térfigyelő kamerát. A 16 millió forintért létrehozott új hálózat együttműködik azzal a riasztórendszerrel, amelynek elemeit az iskolába, óvodába, hivatalokba helyeztek ki korábban. A képviselő kiemelte, hogy Bag csendes, békés falu volt, a helyieknek semmilyen konfliktusuk nem volt a már régóta ott lakó cigányokkal. Néhány éve azonban két-három újabb család költözött be, amelyek tagjai figyelmen kívül hagyják a közösség szabályait.
Érkezésük után megszaporodtak a lopások, betörések, autófeltörések, s ha sikerült azonosítani néhány esetben az elkövetőket, kiderült, hogy azok ezekből a családokból származtak. Minden esetben gyermekek voltak, ezért nem büntethetők. A helyi iskolába sorozatosan betörtek, először a számítógépeket, majd a sporteszközöket vitték el, később már mindent, ami mozdítható volt – fogalmazott Mondok.
Mostanában Bagon is a fémgyűjtés a sláger, így a lakók portái, kerítései sincsenek biztonságban. Nemrég a telefonok némultak el, mert a közeli átjátszó állomásról vágták le a kábeleket. A térség korábban kedvelt kirándulóhely volt, sokan építettek a környék dombjaira hétvégi házakat. Néhány tulajdonos már lemondott ingatlanáról a pusztítást látva: a nyaralókat sorban feltörték, kifosztották, s van olyan is, amelynek az egész tetejét leszerelték, később pedig a többi részét is elhordták.
Mondok Ervin elmondta, hogy a kamerák megrongálása előtt néhány nappal a zöldségboltba törtek be. A készülékek felvették az esetet, s Mondok szerint erről a tettes is tudhatott, ezért szétlőtte a kamerákat. A szerkezeteket először az üzemeltető biztonsági cég vizsgálta meg, szerintük azokat nagyobb tűzerejű puskával rongálták meg. A kamerák képei a gödöllői rendőrség ügyeletére futnak be, onnan jelezték az önkormányzatnak, hogy két helyszínről nem kapnak jelet.
(MNO)

A tegnapi hír:

Kórházba kerültek, fosztogatják a házukat
Szabályosan széthordták egy kórházba került idős házaspár házát a cigányok a Pest megyei Bagon – értesült egy olvasói levélből az MNO. A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőre ígért információkat az ügyben.

Kétségbeesett hangú olvasói levél érkezett szerkesztőségünkbe, amiben a névtelenségét kérő szerző telefonszámát megadva arról számolt be többek között, hogy egy körülbelül két hete kórházba került idős házaspár házát napok óta fosztogatják a helyi cigányok, jelesül egy népes család tagjai. Többek között kilopták a garázsból az autót is, amit aztán végigtoltak éjszaka a falun. Ezt vélhetően a tízmilliós költségen felszerelt kamerák is rögzítették. Az idős párnak nincs helyben rokona, olvasónk elmondása szerint Gyuláról költöztek a Pest megyei településre. A fosztogatásról állítólag a rendőrség is értesült. Szerdán és ma hajnalban is megjelentek a helyszínen, de a szomszédok kikérdezésén túl nem sokra jutottak.

A levél névtelenségét hangsúlyozottan kérő írója még négy, teljesen kifosztott házról tud a több mint 3000 lakosú településen. Pontosan az egyik mellé van felszerelve az egyik ipari kamera. Mindezek mellett beszámolt a Bag határában kifosztott és felgyújtott nyaralókról, rendszeres falopásokról is. Megkerestük a hírrel a rendőrséget is, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőre ígért tájékoztatást.

(MNO)