Más (élhetőbb, normálisabb) országokban egyre keményebben odaütnek a cigányoknak. Van, ahol (Finnországban) nemes egyszerűséggel cigányvadász halálbrigádokat alapítanak, és ott ölik az emberiség pestisét, ahol érik; van, ahova eleve be sem engedik őket, ha meg mégis bepofátlankodnak, rövid úton ellehetetlenítik (nuku segíly; munkakényszer) őket (Kanada, Németország); van, ahol (Olaszország) kivétel nélkül minden(!) cigányt, priuszosságtól függetlenül, kíméletlenül elszeparálnak a többiektől. Máshonnan meg páros lábbal, az esetleges állampolgárságuktól is megfosztva, rúgják ki őket (Franciaország).

Az eddigi igen engedékeny „menekült”politikájuk miatt most már igen nagy katyvaszban levő svédek is bekeményítettek: kipaterolják a náluk kolduló (és a háttérben fosztogató, rabló) cigányokat, akik Skandináviában igencsak általánosak (lásd pl. tegnapi, kapcsolódó cikkünket.)

Megint felmerül a kérdés: mi miért nem tesszük ugyanezt? A romániai cigányok náluk is jelen vannak és szakmányban rabolnak vagy egyenesen gyilkolnak (lásd pl. EZT). Nem lenne itt az ideje olyasfélét csinálni, mint a franciák vagy a svédek? Nekik miért szabad kib@szni ezt a szemetet a francba? Nekünk miért nem?

Ne is fáradjanak az Olvasók: a választ jól tudjuk. Amíg a Fideszre szavaz a cigányság 99%-a (lásd pl. a volt MSZP-s főbázis, teljesen cigány Csenyétének a teljes átállását a Fidesz mellé), addig a párt soha nem fog ellenük csinálni semmit. Talán nem véletlen, hogy egy lelkészt(!), Balog Zoltánt neveztek ki a cigányügyek fő-fő felelősének, aki napról napra bizonyítja teljes alkalmatlanságát. Példának okáért a minap ott hullajtott krokodillkönnyeket a(z állítólagos) cigány holocaust-megemlékezésen, szegínromákokat egyenesen „áldozatnak” nevezve. Aha, áldozatok... ezt az égbekiáltó baromságot mondogatja a Fidesz (miközben nem csinál semmit), mindenhol máshol meg, már rég túllépve ezen az ostobaságon, irtják vagy „csak” elüldözik a cigányokat.
Végezetül figyeljük meg a svéd indoklást: „Szerinte a romák Svédországból történt kiutasítása az EU-n belüli szabad mozgást sem sérti, mert jelek vannak arra [kiemelés tőlünk], hogy szervezett koldulásról van szó.” A normálisabb országokban nem kell megvárni a rendőrségi vizsgálat lezárultát vagy egyenesen az ítélethozatalt, hogy egy hagyományosan bűnöző söpredéket kirúgjanak; elég, ha „jelek vannak” arra, hogy azok éppenséggel nem normakövetők. Nálunk meg? Ne is folytassuk: a rendőrség egyszerűen nem hajlandó csinálni semmit a cigány bűnelkövetőkkel.

Az eredeti hír:

Romákat utasitottak ki Svédországból

A svéd bevándorlási miniszter szerint nem becsületes dolog koldulással pénzt keresni. Tobias Billström ezzel vett védelmébe azokat a minap ismertté vált intézkedéseket, amelyek eredményeként EU-tagországokból érkezett romákat toloncoltak ki Svédországból.

Billström hétfőn az SR svéd rádióban utalt a külföldiekre vonatkozó svéd törvényre, amely szerint az EU országok polgárainak hihetővé kell tenniük, hogy Svédországban "becsületes módon" képesek fedezni a saját megélhetésüket.

Ám a svéd miniszter szerint koldulással nem lehet "becsületes módon" pénzhez jutni. Szerinte a romák Svédországból történt kiutasitása az EU-n belüli szabad mozgást sem sérti, mert jelek vannak arra, hogy szervezett koldulásról van szó. Billström ezzel a svéd rendőrség érvelését tette magáévá. Az SR kutatásai szerint idén eddig már kereken ötven európai - nagyrészt Romániából származó - romát utasitottak ki Svédországból.
(Világgazdaság Online)