A Hajdúhadházon folyó cigányterrorral, a több gyilkossággal, az iskolák tönkretételével számtalan cikkünkben (lásd pl. EZT; további hivatkozások régebbi anyagokra a bevezetőben) foglalkoztunk.

Ahogy látható, Hajdúhadház legeslegnagyobb gondja, ahogy lassan Magyarországé is, a cigánykérdés. Nos, a Fidesz hogy kíván „rendet rakni”? Idézzük Csáfordi Dénesnek, a Fidesz polgármesterjelöltjének kapcsolódó ígéreteit (eredeti ITT):

"Társadalmi feszültségek megszűntetése
[sic! Helyesen: megszüntetése. A Fideszben senki sem tud helyesen írni?]:

Jelentősek Hajdúhadház lakosságán belül a társadalmi feszültségek, melyek egy részét a helyi szociális támogató, és segélyezési rendszer felülvizsgálatával és reformjával fogjuk megszüntetni. A nem normatív alapú, tehát nem kötelező támogatásokat pedig feltételekhez fogjuk kötni."

Értsd: ködös, kizárólag a segílyezés átalakítására tett ígérgetések, semmi rendcsinálás. Ha Csáfordi egyáltalán meg is valósítja, akkor is – hol van ez a bűnözők, a gyilkosok, az egész település – és a közeli vasút- és közúti forgalom, lásd kődobálás –  életét megkeserítő cigánybűnözés vaskezű, tűzzel-vassal történő felszámolásától? Egyébként ne legyenek ábrándjaink, még a segílyrendszert sem fogja átalakítani, ahogy a Fidesz sem. Hadd utaljunk arra, hogy már 2-3 hónapja lett volna a kormánynak a kizárólag élelmiszerként, ruhaneműként stb. való  segílyezésre való áttérésre. Nem tette, és nem is fogja megtenni, pedig ők is jól tudják, hogy a cigányok elisszák, elgépezik a segílyeket, vagy – rosszabb esetben – azok az ork uzsorásoknál kötnek ki. (Kapcsolódó, igen friss cikk ITT.)

Hogy viszonyul mindehhez a településén (Érpatak) rendet csináló, Jobbik-közeli (vagy már jobbikos?) Orosz Mihály Zoltán politikája, gyakorlata (további infó ITT, ITT és ITT)? Idézet:

- Mi kétféle embert különböztetünk meg: aki építi a közösséget, és aki rombolja – mondta Orosz Mihály Zoltán. - Előbbi a szövetségesünk, ha együttműködik, őt segítjük, az utóbbiakkal azonban
felvesszük a harcot, aminek három kimenetele lehet: vagy befejezi, vagy elköltözik, vagy ha egyiket sem teszi meg, akkor addig küzdünk ellene, míg ki nem emeljük ebből a közösségből és börtönbe nem záratjuk.

Értsd: nem sz@rakodunk, hanem keményen odacsapunk a cigányoknak, a bűnözőket kicsináljuk, ha nem javul meg. Ami a gyakorlatban fényesen bizonyítódott – Érpatak mára az egyik legbiztonságosabb település lett, hála a cigánybűnözők befenyítésének, ill. elüldözésének.

Ennyit arról, hogy a két párt (Fidesz vs. Jobbik) közül melyiket érdemes választani.