Az alábbi cikkből kiderül, hogy Felvidék/Szlotákia számtalan településén építettek már falat a cigányok és a fehérek közé, és jópár egyéb helyen is terveznek ilyet.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni: ahogy kivétel nélkül minden(!) nép (az őket lemészároló, derék finnek, a kilapátoló franciák, a kilapátoló, ill. a Jobbik-táboroknál sokkal durvábban, kizárólag faji-származási alapon elszeparáló olaszok, az ellenük vízummal védekező kanadaiak stb.), a tótok is kőkeményen fellépnek korcsék ellen. Nem csupán falakkal: a derék tót rendőrök simán agyonlövik a cigánybűnözőket - miközben nálunk egy ujjal hozzájuk nem mernek érni, akkor sem, ha azok a zsarukra támadnak. Még sincs nemzetközi moratórium Szlotákia ellen, ahogy a finnekre se nagyon mernek rászólni, pedig ott aztán tényleg pillanatok alatt a lehető legegyszerűbb módon rendezik a cigánykérdést a tradicionálisan, hála a megengedő fegyverviselési törvényeknek, felfegyverzett, a kötelező(!) sorkatonaságot kijárt civilek.
Megint felmerül a kérdés: miért szabad mindezen népeknek az, ami nekünk nem? Miért kell eltűrnünk, hogy ez a söpredék akadálytalanul gyilkolhasson bennünket, de legalábbis tönkretegye az életünket? Miért kell egyetértenünk a Fidesz langymeleg, és, amint az a múltkori Civil Kaszinóból, valamint idióta Balog Zoltán nyilatkozataiból egyértelműen kiderül, a cigánykérdést hittérítéssel(!) megoldalni kívánó politikájával? Miért nem szavazhatunk a lényegesen radikálisabb, ugyanakkor a törvényeket betartó, az összeurópai gyakorlatnál nem durvább (a finnél meg pláne nem) „táboroztatást” tervező Jobbikra?

Az eredeti Népszabadság(!)-hír:

A szegregáció és a gettósodás jelképei épülnek Szlovákiában
Hat és fél évvel a kelet-szlovákiai éhséglázadás után az indulatok most a térségben sokasodó betonfalak miatt szabadultak el. Először a Kassához közeli Gálszécsen (Secovce), majd Osztrópatakon (Ostrovany) kerítették körül a falu szélén levő romatelepet, idén pedig Nagymihályban (Michalovce) húztak fel több mint száz méter hosszú és három méter magas betonfalat, melynek hosszát augusztusban ötszáz méterre növelték. Ugyanilyen – ahogy a helyiek nevezik – védőfalakat követelnek a megyeszékhely, Sároseperjes (Presov), továbbá a magyarok lakta Nagykapos (Velké Kapusany), valamint Tőketerebes (Trebisov) polgárai is.

– Szó sincs romaellenes lépésről. Fokozatosan, félmillió euró ráfordítással újítjuk fel s tesszük élhetőbbé járási székhelyünk legnagyobb lakótelepét. Játszóteret, zöldövezetet alakítottunk ki. Nem engedhetjük meg, hogy hetek alatt mindezt tönkretegyék. Márpedig ez történt. Nemrég még szeméthalmazok, kidöntött kukák éktelenkedtek. Akadtak olyanok is, akik a bejáratok előtt végezték el kis- és nagyszükségletüket. Amióta felépült ez a zajvédő fal, sokat javult a helyzet – sorolja érveit Viliam Záhorcák nagymihályi polgármester. A negyvenezres lélekszámú kisváros szélén, az Angi-malomnak nevezett cigánypérón kétezer roma él. – Mondhatnak, amit akarnak, minket tiltottak ki onnan! Én arra vittem a gyermekeimet iskolába, most kerülhetünk egy kilométert, méghozzá a forgalmas országút mellett, mert járdára nem telik az önkormányzatnak, cigányok elleni falra viszont igen – mutogat a betonmonstrum fele Renáta Hospodyová. Idős asszony panaszkodik Osztrópatakon: – Jó, hogy felépült az a fal. Özvegyasszony vagyok. Tavaly már nappal sem mertem kiengedni a baromfit, hogy jusson belőlük legalább a vasárnapi ebédre. Karácsonyra nem volt dióm, mert mind lelopták a fáról – harsogja Irena Gazdíková.

Több férfi érkezik a közeli péróból. – Számoljon csak velem, jóuram. Hét éve majdnem tízezer koronát tett ki a segély és a családi pótlék, abból valahogy kijöttünk. Aztán Dzurindáék a fene nagy reformjaik után lefaragták ötezerre. Most meg csak havonta 157 eurót kapunk, és minden gyerek után még huszonkettőt. Hát ki tud ebből megélni? Munkához meg errefelé a fehérek is csak nagy nehezen jutnak! – panaszolja az egyikük. (Kuruc.info: kuss, cigány, irány melózni, ha nem tetszik a rendszer! Vagy dögölj éhen, a kutya nem fog siratni, a társadalom nyakán élősködő senkiházi!)

– Ezzel a fallal meg azt üzenik, hogy dögöljetek meg! – kiabálják. A betonfalak ügyében vizsgálatot rendelt el Pavol Kandrác emberjogi ombudsman.