Számtalan olyan hírt közöltünk már le (pár újabb ITT, ITT és ITT), amely arról számol be, hogy volt jótevőjükre, alkalmi munkaadójukra támadtak a cigányok. Ennyit arról, érdemes-e nekik bármiféle munkát adni. Soha, semmi szín alatt ne engedjük, hogy az ismerőseink, rokonaink, családtagjaink szíve megessen ezeken az ember alatti lényeken – nem fogják értékelni a segítséget, sőt. Ha nincs szerencséje, bele is halhat – ahogy az már oly sokszor megtörtént...

Az alábbi hír ugyanerről számol be:

Hajdúszováti idős asszonyt próbált meg kirabolni
Rövid időn belül elfogták a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság munkatársai azt a férfit, aki egy hajdúszováti idős asszonyt próbált meg kirabolni.

A hajdúszováti asszony 2010. szeptember 15-én délután, amikor az udvarról belépett házának konyhájába szembe találta magát egy sötétruhát viselő férfivel, aki a 88 éves asszonyt a földre lökte (Kuruc.info: v.ö. indokolatlan brutalitás, a cigánybűnözés egyik legfőbb ismérve. Az értékeket megszerezhette volna enélkül is. Ilyen korban már egy földre lökéstől is komoly, akár halálos sérülései keletkezhetnek az áldozatnak.), majd pénzét követelte. A támadó hiába próbálta befogni az idős nő száját, az asszony  hangosan kiabált ezért támadója üres kézzel megfutamodott.

A nyomozók eredményes munkájának köszönhetően másnap délután már gyanúsítottként hallgattak ki egy 23 éves hajdúszováti férfit, aki a bűncselekmény elkövetést beismerte. Elmondta, hogy többször végzett már alkalmi munkát az asszonynál, úgy gondolta, hogy van pénze.

A  Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a férfival szemben rablás bűntett kísérlete miatt az eljárást tovább folytatja, melyet bíróság elé állítással, gyorsított eljárás keretében terveznek befejezni. 

(HAON)