Jó néhány anyagunkban (pl. ITT, ITT és ITT) voltunk már kénytelenek beszámolni a cigányok temetőrombolásáról. Legújabb akciójukat a kifejezetten militáns (cikk pl. ITT) cigók lakta Tiszabőn követték el ezek a minden normálisabb országban minimum jó magas falakkal elkülönített, jobb esetben kiebrudalt, még élhetőbb országokban pedig a tetthelyen agyonlőtt (arrafelé tudják, ezek a lények egyszerűen idomíthatatlanok; nem is fáradnak vele), ember alatti lények.

A cikk alatt egy helyi hozzászólását olvashatjuk, amiben a média által meg nem írt csütörtöki eseményekről számol be. Figyeljük meg azt is, hogy a hír beszámol arról is, derék korcsaink három héttel ezelőtt szintén feldúlták a temetőt. Erről akkor egyetlen egy médium sem(!) számolt be. Bezzeg ha egy zsidó temetőben vert volna le valaki egy sírkövet, a vinnyogás egyészen Jew York-ig hallatszott volna...
Szétzúzott sírok darabjai borították a temetőt
Felháborodott tiszabői olvasóink jelezték telefonon, hogy csütörtökre virradóra felháborító bűncselekmény nyomaira bukkantak a helyi temetőben az arrajárók.

Egyelőre ismeretlen tettesek több tizes nagyságrendben vertek szét síremlékeket, hogy belőlük kiszedjék a betonvasakat, s nyilvánvalóan értékesítsék.

Nem ez volt az első ilyen jellegű támadás mostanában a tiszabői sírkert ellen. Alig három hete történhetett, hogy — szintén ismeretlenek — feldúlták a temetőt, akkor sokkal több kárt okozva, és vasból készült síremlékeket, illetve vaskorlátokat vittek el.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletén megtudtuk, hogy három héttel ezelőtt valóban érkezett bejelentés sírrongálásról, egyetlen sír megrongálásáról.

Akkor a sírbolt körül lévő öntöttvas kerítésből törtek ki egy darabot. Az ügyben lopás miatt indult eljárás.

Szabó Zita őrnagy hozzátette, hogy a mostani esetről ezidáig nem érkezett bejelentés a rendőrségre.
(SZOLJON)
A helyi hozzászólása:
"Ami Tiszabőn történik, az már több mint felháborító. de nem kell csodálkoznunk: aki ismeri Tiszabőt, tudja, kik laknak ott többségben.
Egyébként nem értem, miért csak a megrongált sírokról cikkeznek. Arról miért nem írnak, hogy csütörtök éjjel három családhoz mentek hívatlan látogatók, mindent vittek, amit csak tudtak. Az egyik háznál még a kiskutyákat is agyonütötték. Természetesen a rendőrség most sem fogja a tetteseket megtalálni. (Kuruc.info: persze hogy nem, a cigány védett állatfaj... miközben a derék amerikaiak meg finnek ott helyben agyonlövik őket a tetthelyen...)"