Ahogy az a Dopeman-ügy során is kiderült (fontos, leleplező cikk és videó ITT), mindennaposak a cigányok által elkövetett idősgyilkosságok, szadista bántalmazások, amelyek túlnyomó többségéről(!) a média “elfelejt” beszámolni. (Bezzeg ha valaki – nem kizárhatóan egy uzsorás – benzinespalackot dob egy magyarországi cigóházra [pl. EZ], akkor az rögtön címoldalas hír a nemzetközi sajtóban, és a korcsok rögtön úgy tálalják az egészet, hogy egész biztosan fehér volt a támadó...).

Az alábbi is ebbe a sorba illeszkedik. Hogy honnan tudjuk, ennek is ork(ok) az elkövetője(i)? Onnan, hogy a cikk egyértelműsíti, a “válságstábban” ott volt a kisebbségi önkormányzat képviselője is. Azaz: a cigányé. Feltesszük a költői kérdést: ha (kivételesen) nem cigány lett volna az elkövető, akkor is meghívják a cigóképviselőt? Ugyan már, akkor semmi értelme nem lenne a jelenlétének.
Hajnalban törtek rá, megverték az idős asszonyt a rablók
Sárkeresztúr - Csütörtök hajnalban ismeretlenek törtek be egy idős asszonyhoz a faluban. Megverték, pénzt követeltek tőle.

A hírek egy faluban gyorsan terjednek. A nénit a József Attila utcában, saját otthonában érte támadás, kórházba került. (Kuruc.info: a cigányvédő [Klecska Ernő lapjáról van szó...] médium nem hangsúlyozza, mi megtesszük: súlyosak voltak a sérülései, ezért került kórházba) Nem emlékszik arra, hogyan tudott kiszabadulni, miként ért el a szemben lévő házhoz, ahová becsöngetett, ahonnan mentőt hívtak hozzá. A polgármesteri hivatalban délelőtt rendkívüli testületi ülésre hívta össze a polgármester a képviselőket, ahol jelen volt a sárbogárdi rendőrkapitány, a helyi kisebbségi önkormányzat vezetője. (Kuruc.info: a lényeg kiemelése tőlünk.) A megbeszélésen elsősorban az indulatokat fékezték (Kuruc.info: értsd: ne legyen az ügyből, és az azt megelőző számtalan hasonlóból, jól megérdemelt cigánypogrom), arról tárgyaltak, mit lehetne tenni, hogy megelőzzék a hasonló eseteket. A településen egyébként az éjszaka még volt két betörés, az egyik gyanúsítottait előállították, egyiküket őrizetbe is vették. Azt egyelőre nem tudni, lehet-e közük az egyedül élő nénit ért támadáshoz. A rendőrség nagy erőkkel nyomoz a rablási ügyben.

- Eddig nem gondoltam, hogy a nyilvánossághoz kell fordulnom, de a mai eset miatt megtettem - Csutiné Turi Ibolya polgármester asszony csupán azt szeretné, ha sikerülne fölhívni a törvényhozók figyelmét arra, hogy szükséges a törvény szigorítása, legyen nagyobb visszatartó ereje, amely megfékezheti az ilyen és ehhez hasonló bűncselekmények elkövetőit, visszarettenti őket a brutális támadásoktól. Az ünnepeket megúsztuk, de az erőszakhullám az utóbbi időben elérte a környékünket. Tudok példát mondnai, Abán, Kálozon is voltak bűncselekmények, ha nem is a csütörtök reggelre történthez hasonlóak. Tavaly év vége felé felállítottunk tizenhat önkéntesből álló brigádot, a tagjaik este, éjszaka járták a falu utcáit. Mindegyiküket a roma kisebbségből toboroztuk. (Kuruc.info: vajon miért? Azért, mert a bűnözők is mind cigányok, akik az általuk mélységesen lenézett és gyűlölt „gádzsóra” nem hallgatnak, ezért próbálnak ellenük szintúgy kokerókat „bevetni”.) Ha este, éjszaka csellengő fiatalokat láttak az utcán, rájuk szóltak, hazaküldték őket. Az is előfordult, hogy egy éjjel kétszer is összefutottak ugyanazzal a társasággal. Nincs mit tagadni, él a településünkön néhány olyan ember, aki ha büntetését tölti, nyugalom van. Ugyanakkor egyikünk sem hiszi, hogy a megtámadott néni sérüléseit falubeli okozta volna.

A településen van felszerelt kamera, a rendőrök vizsgálják a felvételeket, kiemelt ügyként kezelik ezeket a bűncselekményeket. A rendőrség teszi a dolgát, a testület a polgármester asszonnyal együtt pedig azon dolgozik, hogy csütörtöktől ismét utcán legyen az éjszakai őrség. Jegyzik az idegen kocsik rendszámát, figyelnek a gyanús mozgásokra. A polgármester asszony felkereste a megyei főkapitányt, tárgyalt a sárbogárdi kapitánnyal, van körzetis is a faluban, de tudják, elfogadják, nem lehet mindig jelen, ugyanakkor szükségük lenne rá.

Az őrs épülete rendelkezésre áll, csak állandó rendőr kellene bele. Szeretnék az országgyűlési képviselőnkkel, Varga Gáborral is tárgyalni mindezekről. Ha növelik a rendőri létszámot, ide kellene rendőr, hogy másra fordíthassuk az energiáinkat.
(FMH)