Halálra ijedt a tolvajtól Pista bácsi    
Szívinfarktust kapott A. István, amikor megpillantotta udvarán a tyúktolvajt. A rendőrség szabadon engedte a tettest, mondván, az nem felel a gazda haláláért.

Ki a felelős Pista bácsi haláláért? Ez a kérdés foglalkoztatja az ózdiakat (Kuruc.info: súlyosan cigányfertőzött terület – errefelé ölték meg a cigányok többek között Solymosi nénit. Az egyéb körülmények mellett emiatt is véljük úgy, hogy 99,9%-os biztonsággal ez a „Pistike” is cigány.). A. Istvánt olyannyira felzaklatta az udvarára besettenkedő tolvaj látványa, hogy ott helyben szívinfarktust kapott és meghalt. V. István állítja, ő egy ujjal hozzá sem nyúlt az öreghez, sőt a sötétben nem is látta a rá leselkedő gazdát. Az igazságügyi orvosszakértő nem talált külsérelmi nyomokat Pista bácsin, így a tolvaj igazat mondott: ő tényleg csak egy tyúkot akart elvinni a portáról.

A gazda felesége viszont nem békél, ő váltig állítja, a férje a fiatal István miatt halt meg, hiszen ha nem jön a tolvaj, akkor nem kap szeretett ura szívinfarktust. Értelemszerűen így most is élne. Ráadásul a 21 éves helybéli fiatal nem először vendégeskedett hívatlanul A. Istvánéknál. Pedig Pista bácsi többször segített a fiún, élelmet és pénzt is adott neki nemegyszer. A hálátlan fiú viszont nem érte be ennyivel. (Kuruc.info: hány, de hány olyan esetről tudósítottunk már (lásd pl. EZT), ahol a cigányok a saját jótevőjüket, munkaadójukat, segítőjüket lopták, gyilkolták meg... Ez egy ilyen „kultúra”...)

- A szomszéd Sanyi zörgött az ablakunkon, hogy a Pistike lopni készül hozzánk, ezért férjem kiment az udvarra – mesélte az özvegyen maradt Jolika az előzményeket. Este 9 óra volt, a hó világított, ezért láttam, amint az ólak felé ment, majd egy alak kiugrott elé, ő pedig elesett. Mire a mentő kiérkezett, meghalt.

Dr. Lichy József ügyvéd szerint a kérdés az, hogy tett-e olyat a behatoló, ami kiválthatta a tragédiát. Esetleg valamilyen eszközzel megijesztette az idős embert, netán dulakodtak. Ha ilyen nem történt, akkor jöhet a gondatlanság, ami azért nem állapítható meg, mert a betolakodó nem tudhatta, hogy a sértett így fog reagálni a találkozásra. Márpedig a jog szerint a szándékon túl bekövetkezett eredményért senki nem büntethető.
Kovács István - BORS