Meg akarta erőszakolni olvasónk édesanyját egy cigány Szombathelyen, amikor pedig ez nem sikerült neki, kis híján agyonverte egy vascsővel - derül ki az áldozat egyik lányának szerkesztőségünkhöz eljuttatott leveléből.

Illusztráció
A 42 éves nőt 17-én délután 17 és 18 óra között kapta el és tuszkolta be autójába a cigány a szombathelyi buszpályaudvaron. A gépkocsiban meg akarta erőszakolni, de a nő védekezett. Erre egy vascsővel brutálisan megverte, azzal a szándékkal, hogy megöli. Miután azt hitte, hogy végzett vele, egy földúton kidobta áldozatát. A nő 150 métert mászott négykézláb, hogy kiérjen az útra, ahol segítséget kért. Egy idegen férfi állt meg személyautójával, és a segítségére sietett. A nő azóta súlyos koponyasérülésekkel és egyéb testi zúzódásokkal fekszik a szombathelyi kórházban - meséli lánya a Kuruc.infónak küldött levelében.
Mint kiderült, a cigány a sértett szomszédja, "vonzalma" pedig nem új keletű: korábban állandóan zaklatta az édesanyát, hiába szólt neki az egész család, nem hagyta abba. Most pedig ebben a cselekedetben csúcsosodott ki az "udvarlás".
A család úgy tudja, a cigány jelenleg előzetes letartóztatásban van Szombathelyen, de nagyon félnek, hogy ki fogják engedni, és újra bánthatja vagy az édesanyát vagy valamelyik lányát, esetleg bárki mást. Az állat ugyanis nemcsak cigány, hanem pszichopata is: az eset után nyugodt lelkiismerettel hazament, és másnap átsétált áldozata édesapjához, megkérdezni, hogy mi újság. Olvasónk és családja azért imádkozik, hogy többé ne kerülhessen szabadlábra a támadó, de engedékeny törvényeinket és - tisztelet a kivételnek - cigánybarát bíróságainkat ismerve erre sajnos semmi esély...
(Kuruc.info)