A brooklyni kerületi ügyész eltussolta az ortodox zsidók által elkövetett szexuális bűncselekményeket.
David Seff a Brooklyn College matematikaprofesszora például mit sem sejtő tanítványával szervezett kísérletre hivatkozva "légyottot". Áldozatának kényes helyeken való megfogdosása után viszont zaklatás vétségének beismerése után egy év távolságtartás kötelezték tavaly szeptemberben a túlbuzgó tanárt . Ez persze a hírekbe már nem kerülhetett be, már csak azért sem, mert Charles Hynes korábbi kerületi ügyész szépen elhallgatta.
Zoom
Ragolsky (balra) és Seff
Nem ez volt azonban az egyetlen hasonló eset. Hynes utódja, Kenneth Thompson a titkolózás végét ígéri, és a New York Post kérésére 20 olyan vádlott nevét adta meg, akik olyan ügyekben voltak érintettek, amelyekben ortodox zsidók voltak a gyanúsítottak vagy az áldozatok.
Míg Hynes nem ortodox támadók esetében nyilatkozatot adott volna ki, ortodoxoknál ragaszkodott az áldozatok és családtagjaik védelmezéséhez (na persze), akik belterjes közösségükben maffiára emlékeztető fenyegetéseknek lettek volna kitéve.
- Minden vádlottat és áldozatot egyenlően fogunk kezelni - tett hihetetlen kijelentést Leroy Frazer, Thompson személyzeti főnöke. - Nem alkalmazunk külön poltikát erre a bizonyos csoportra.
Seff, aki a Brooklyn College adjunktusa volt 2003-2010 között, most részmunkaidőben a Lehmann College-en tanít Bronxban. A New York Egyetem (ennek az állami egyetemi hálózatnak a része a Brooklyn College is) illetékesei nem kívánták kommentálni a történteket, a bűnöző maga pedig nem reagált a telefonos megkeresésre.

David Zimmer
További eltussolt perverzek:
Israel Moshe (47), akit egy 22 éves, Little-kórban (más néven újszülöttkori agysérülés) szenvedő nő 2010-es megerőszakolásával gyanúsítanak. Jelenleg szökésben van, körözik. (Nyilván nem segíti az elfogását, ha a köz segítségét nem kérik, pedig az ortodox zsidók többnyire nem éppen felismerhetetlenek.)
Alexander Rogalsky (30), egy tábori szervező (ez már Sipos Pálnak is bejött), akit egy 13 éves fiú rovására elkövetett fajtalansággal vádoltak. Thompsonnal vádalkut kötve enyhítettek a vádon, és 10 év próbaidővel megúszta.
David Zimmert (43) egy 10 éves kislány molesztálásáért ítélték el 1999-ben, és 2012-ben tartóztatták le újra, mert egy 9 éves kislányt fotózott a Borough parkban. Bűnösnek vallotta magát bejelentkezés elmulasztásában (szexuális bűnözőknek jelenteniük kell a hatóságoknak a lakhelyüket vagy ha huzamosabb időt töltenek onnan távol), ügyében szeptember 13-án várható ítélet.
Naftolis Schwartz (57) hébertanárt 13 éves tanítványának 2012-es molesztálásával gyanúsították meg. Februárban kiskorú veszélyeztetésében vallotta magát bűnösnek, természetesen nem ültették le a pedofil zsidót.
Mivel Hynest kritizálták, hogy túl könnyen veszi az ortodox zsidó közösség szexuális bűncselekményeit, elindított egy kezdeményezést Kol Tzedek néven, mint az "igazság hangját", hogy az áldozatokat előállni bátorítsák. Frazer azt mondja, a Kol Tzedek többé nem létezik.
Thompson lecserélte Hynes zsidó közösségi kapcsolattartóját Henna White-ot Wolf Senderre, az állami közgyűlés demokrata tagjának, Dov Hinindnek közeli szövetségesére.
Chana Widawski szociális munkás még mindig a stáb tagja, mint általános áldozatsegítő. Egy Hynes létesítette ortodox forróvonal is megmaradt, bár a hívások száma elég csekély.
Korábban írtuk: