2020. június 2., kedd, Kármen, Anita, Csilla napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:30 Mi Hazánk: emlékezzünk és emlékeztessünk!17:02 Mirkóczki "amit 2010 előtt mondtunk, nem volt igaz" Ádám is elhagyja a süllyedő hajót - de nem azért...16:47 Most épp az ún. Szlovákiával dúl a szerelem, még az is kiderült, hogy Pozsonynak szívügye a felvidéki magyarság16:16 Vajon csak a Mi Hazánk megemlékezésétől rendült meg az ORÖ, vagy Rácz László szexuális szokásai is megérintették őket?16:03 "Semlegesítik" Hitler szülőházát a szellemiségétől ma is rettegő demokraták15:46 Egy kis nosztalgia az őszödi beszéd évfordulójának árnyékában: az MSZP frakcióvezetője azt szerette volna, ha újra oszlatják a rendőrök a "rasszistákat"15:31 Találós kérdés: honnan lesz Nike-cipője a niggernek?15:22 Felmérés: nincs olyan magyar, aki ne úgy gondolná, hogy a trianoni diktátum igazságtalan és túlzó volt15:08 Salvini: számunkra Magyarország példakép14:35 Ha nem cigány témáról van szó, még Balognak is vannak értelmes gondolatai14:29 Ausztráliában is beindította a tüntetéshullámot az amerikai néger halála14:13 Száz néptáncos közös előadása emlékeztet a diktátumra a Hősök terén13:54 Rablóink rokonszenve: legkevésbé az oláhok és a rácok kedvelnek minket - az érzés kölcsönös13:34 Lesz Himnusz június 4-én a zsidó/ballib tévékben és rádiókban? Hamarosan kiderül13:22 Országos tisztifőorvos: a járvány egyértelműen lecsengőben van
24 óra legolvasottabbjai

Zsidóbűnözés :: :: Hozzászólások

Iránban (is) rákapcsolt a Zuckerberg-cenzúra: Szulejmánit és a Forradalmi Gárdát éltető fiókokat töröltek

Reklám

Az Egyesült Államok által bevezetett szankciókkal szinkronban a Facebook tulajdonában lévő Instagram is odacsapott: sok bejegyzést és fiókot törölt, nehéz helyzetbe hozva ezzel az iráni médiát.
A jelek szerint az Instagram is a nemzetközi politika színterévé vált. A CNN beszámolója szerint a platformról törölték az amerikaiak által meggyilkolt Kászim Szulejmáni tábornokot, valamint az iráni Forradalmi Gárdát éltető bejegyzéseket és fiókokat. A hírt a Facebook is megerősítette, mosván kezeiket, hogy így tudják betartani a Forradalmi Gárdára és vezetőire vonatkozó amerikai szankciókat.
A Nemzeti Újságíró Szövetség szerint a törölt fiókok egy részét ugyan visszaállították, de a Szulejmáni halála kapcsán született bejegyzések továbbra sem érhetők el. Az elnémított fiókok között pedig több olyan is volt, amely hírügynökségekhez kötődik.
Zoom
Ez azért is fontos, mert Iránban a közösségi oldalak jelentős részét blokkolják. Az Instagram viszont a kevés kivétel közé tartozik, így ezen keresztül meg lehetne ismerni az irániak álláspontját is – még akkor is, ha az az állami narratíva. Az Engadget szerint ugyanakkor a törlések nem érintik az Iránon kívüli fiókokat.
Az iráni kormány és az ottani újságírók kifogásolták az Instagram lépését. Az iráni újságírókat tömörítő teheráni szervezet egyenesen Adam Mosserinek, az Instagram vezetőjének írt panaszt, és kérték őt, hogy hagyjon fel a cenzúrázással. Az egyiptomi zsidó gyökerekkel rendelkező Mosseri pedig nyilván hanyatt-homlok rohanni fog, hogy a törzsi cenzúrát eltörölje. Vagy mégsem.
Az Instagram ráadásul azzal is tud takarózni, hogy az amerikai törvények kötik, így nem valószínű, hogy a közeljövőben változna a helyzet.
(Kuruc.info - HVG - CNN nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready