2020. január 19., vasárnap, Kenéz napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
14:47 Medvegyev megelégedéssel nyilatkozott saját kormányfőségéről14:22 Miskolci orvosigazgató: hazugság a cigánysterilizáció, a magyar nőnek sem vették ki mindkét petevezetékét13:50 Dörner György és Koltai Róbert kapja idén a Madách-díjat13:27 Nyolc ember halt meg egy csehországi betegotthonban13:17 Hazaszállították az Iránban lelőtt utasszállító ukrán áldozatainak maradványait12:49 BZSH-elnök: a budapesti zsidóság örök hálával tartozik a felszabadító szovjet katonáknak - kormányzati támogatással12:18 A hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek11:18 Az apostolok cselekedetei vannak a ma kezdődő ökumenikus imahét központjában11:04 Szellemi holokauszt, fizessenek a gonosz, rasszista szegregáló tanárok! - 444-riport és egy vérző szívű Polgár pénzgyűjtése10:45 Nyíregyházi rasszizmus: túl gyorsan kapnak bérlakásokat a cigányok, és nem is magyar családok mellett10:27 Trump-ügyvédek: az amerikai polgárok szabad választáshoz fűződő jogát sérti az impeachment10:09 Hattagú családot mészároltak le Afganisztánban09:48 Kétszázezer öncélú, hedonista és extravagáns párttagot büntettek meg Kínában09:25 Albin Kurti kapta a kormányalakítási megbízást a koszovói elnöktől08:59 Pöcegödör lett a kínai elnökből - a Facebook szerint ez csak műszaki hiba
24 óra legolvasottabbjai

Zsidóbűnözés :: :: Hozzászólások

Iránban (is) rákapcsolt a Zuckerberg-cenzúra: Szulejmánit és a Forradalmi Gárdát éltető fiókokat töröltek

Reklám

Az Egyesült Államok által bevezetett szankciókkal szinkronban a Facebook tulajdonában lévő Instagram is odacsapott: sok bejegyzést és fiókot törölt, nehéz helyzetbe hozva ezzel az iráni médiát.
A jelek szerint az Instagram is a nemzetközi politika színterévé vált. A CNN beszámolója szerint a platformról törölték az amerikaiak által meggyilkolt Kászim Szulejmáni tábornokot, valamint az iráni Forradalmi Gárdát éltető bejegyzéseket és fiókokat. A hírt a Facebook is megerősítette, mosván kezeiket, hogy így tudják betartani a Forradalmi Gárdára és vezetőire vonatkozó amerikai szankciókat.
A Nemzeti Újságíró Szövetség szerint a törölt fiókok egy részét ugyan visszaállították, de a Szulejmáni halála kapcsán született bejegyzések továbbra sem érhetők el. Az elnémított fiókok között pedig több olyan is volt, amely hírügynökségekhez kötődik.
Zoom
Ez azért is fontos, mert Iránban a közösségi oldalak jelentős részét blokkolják. Az Instagram viszont a kevés kivétel közé tartozik, így ezen keresztül meg lehetne ismerni az irániak álláspontját is – még akkor is, ha az az állami narratíva. Az Engadget szerint ugyanakkor a törlések nem érintik az Iránon kívüli fiókokat.
Az iráni kormány és az ottani újságírók kifogásolták az Instagram lépését. Az iráni újságírókat tömörítő teheráni szervezet egyenesen Adam Mosserinek, az Instagram vezetőjének írt panaszt, és kérték őt, hogy hagyjon fel a cenzúrázással. Az egyiptomi zsidó gyökerekkel rendelkező Mosseri pedig nyilván hanyatt-homlok rohanni fog, hogy a törzsi cenzúrát eltörölje. Vagy mégsem.
Az Instagram ráadásul azzal is tud takarózni, hogy az amerikai törvények kötik, így nem valószínű, hogy a közeljövőben változna a helyzet.
(Kuruc.info - HVG - CNN nyomán)
Reklám




Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready