Bezár!
2020. július 8., szerda, Ellák, Eperke napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:32 A legújabb nagy WHO-bejelentés az, hogy a vírus a levegőben is terjed, ezért maszk viselését javasolják22:09 Konténerekbe rejtett kínzókamrákra és börtöncellákra bukkant a holland rendőrség21:33 Toroczkai: ne csak a zsinagóga kapjon rendőri védelmet, hanem a Horthy-szobor is!21:25 Lövöldözés volt az amerikai tengerészgyalogság egyik támaszpontján Kaliforniában20:44 A "cisznemű nő" bocsánatkérése: újabb szánalmas-nevetséges történet az agyhalottak országából20:17 Ismét kijárási tilalmat vezethetnek be Szerbiában19:44 Bolsonaro is elkapta a "kisebb influenzát"19:36 Freund Tamás a Magyar Tudományos Akadémia új elnöke19:21 Mekkai zarándoklat: fertőtlenített sátándobáló kövek, palackozott szentelt víz és saját imaszőnyeg szükségeltetik18:51 Koponyájuk hátsó részénél összenőtt ikreket választottak szét a vatikáni kórházban18:04 Fejlődés előtt állhat a kisüzemi sörfőzés a kereskedelmi törvény módosítása következtében17:45 Roma Lives Matter: nálunk is derekasan harcolnak az elnyomottak a rasszista rendőri erőszak ellen17:21 Miniszterelnöki megbízott: nem lesz több pénzszerző per szegregáció ürügyén17:12 Tóba zuhant egy busz Délnyugat-Kínában, többen meghaltak16:54 Csak idő kérdése, és a hollandok is kisebbségbe kerülnek a saját hazájukban
24 óra legolvasottabbjai

Zsidóbűnözés :: :: Hozzászólások

Jeruzsálemben elkezdődött Binjámin Netanjáhu és bűntársainak bírósági tárgyalása

Reklám

Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök és három bűntársa bűnvádi eljárásának első tárgyalására magyar idő szerint 14 órai kezdettel került sor a Jeruzsálemi Körzeti Bíróság 317-es, úgynevezett elnöki tárgyalótermében. A bíróság épülete a megszállt Kelet-Jeruzsálemben, a keresztesverő Szaláh ed-Dín (Szaladin) szultán és hadvezérről elnevezett főutcában áll. Az elbarikádozott bíróság előtt Netanjáhut támogató likudos csoport tüntetett – írja a Jedi’ot Áháronot.
Zoom
Binjámin Netanjáhu – az első vád alá helyezett, hivatalban levő izraeli miniszterelnök (Fotó: Mark Jiszráél Szlám)
Bibjámin Netanjáhu röviddel a tárgyalás kezdete előtt azt követelte a bíróságtól, hogy perét élő adásban sugározzák a tévék. A bírósági épületébe történt belépése előtt Netanjáhu közel negyedórás rögtönzött beszédet mondott, amelyben támadta az ügyészséget, a rendőrséget és a sajtót. „Ennek a pernek az a célja, hogy elmozdítsanak a kormány éléről egy erős jobboldali miniszterelnököt”, jelentette ki Netanjáhu. A bírósági épületen kívül Netanjáhu mellett, illetve ellen több százan tüntettek. A Netanjáhu felmentését követelők a többi között a „Netanjáhu nincs egyedül” szövegű transzparenst emelték magasba.
Zoom
Tegnap Bibi Balfour utcai otthonának közelében Prime helyett „Crime Minister” ellen tüntettek (Fotó: Szláv Sálom
A vádirat összeállítása sok politikai csatározás, jogi csűrés-csavarás és időhúzás után készült el, s mire megírták, Binjámin Netanjáhu már ötödször is kormányt alakíthatott Izraelben. A dolog pikantériája, hogy Éhúd Olmert volt izraeli miniszterelnök megvesztegetésért ült már börtönben az elmúlt években, míg Mose Kácáv egykori államelnök, Budapest hajdani díszvendége pedig több rendbeli nemi erőszak bűncselekményének elkövetése miatt volt a fehérgalléros bűnözők számára fönntartott Má’ászijáhu börtön lakója.
Zoom
Ma a bíróság előtt: „Tisztelt Bíróság! Netanjáhu nincs egyedül” (Fotó: Reuvén Castro)
Zoom
Az Elovich házaspár – nehezen, de megvesztegették Bibit (Fotó: Moti Milrod)
A Jeruzsálemi Körzeti Bíróságon ma fölolvasott vádirat szerint a miniszterelnökkel kapcsolatos ügynek négy vádlottja van: Binjámin Netanjáhu első számút vádlottat az úgynevezett „1000-es és 2000-es ügyben” csalással, hivatali hatalommal való visszaélés bűncselekményének elkövetésével, illetve az úgynevezett „4000-es ügyben” vesztegetés elfogadása bűncselekményének elkövetésével vádolják.
Zoom
Árnon „Noni” Mozes – ő is megkente Bibi markát (Fotó: Táljá Kádos)
A 2. és a 3. számú vádlott Sául Elovitch és neje, Irisz Elovitch, a Bezeq nevű izraeli telekommunikációs cég, illetve a Válláh nevű hírportál többségi részvényeinek volt tulajdonosai. A házaspárt az úgynevezett „4000-es ügyben” azzal vádolják, hogy megvesztegetési összeget adtak Bibinek, illetve akadályozták a nyomozás folyamatát. A 4. számú vádlottat, Árnon „Noni” Mozest, a Jedi’ot Áháronot című lap és könyvkiadóját az úgynevezett „2000-es ügyben” azzal vádolják, fölajánlott, majd át is adott vesztegetési összeget Netanjáhunak.
Zoom
Binjámin Netanjáhu a tárgyalás megkezdése előtt minisztereinek az élén (Fotó: Éli Mandelbaum)
Zoom
A Netanjáhu mellett tüntetők egyik transzparensén Alfred Dreyfus kapitány mellett Bibi fényképe látható - mert mindkettőt ártatlanul hurcolták meg... (Fotó: AFP)
A mai, aránylag rövid tárgyalás zárt ajtók mögött folyt. A bírói tanács a vádirat ismertetése után meggyőződött arról, hogy a négy vádlott megértette-e az ellene fölhozott vádat. A per tárgyalásának folytatására előreláthatólag fél év után, de egy éven belül sor kerül. Izraeli hírmagyarázók szerint amint eddig is, láthatóan ezután is a per elhúzására megy ki a játék, s így aztán az elkövetkezendő hónapokban, években Netanjáhu szabadon végrehajthatja a megszállt Ciszjordánia jelentős területeinek bekebelezését, „rendet tehet” a Gázai övezetben, Libanonban, Szíriában, sőt még Iránban is.
Zoom
Bibi belépett a tárgyalóterembe, de mindaddig nem volt hajlandó leülni a vádlottak padjára, amíg a fotósok onnan nem távoztak (Fotó: Kormányzati Sajtóiroda)
Hering J. – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready