A Gázai övezet elleni izraeli szárazföldi hadművelet megindítása után két nappal is folytatódtak az Izrael elleni önvédelmi palesztin rakétatámadások.


Hétfőn 24 rakéta csapódott be Izrael területére, egyebek közt Szderót és Askelón városok körzetében. Áldozatokról nem érkezett jelentés. A harcokból egy amerikai zsidó vezetőkből álló küldöttség is ízelítőt kapott, amikor egy palesztin rakéta annak a rendőrségi épületnek a közelében csapódott be, ahova bemenekültek. A rakétatámadást vasárnap élték át Szderótban, de senki sem sérült meg - számolt be róla a delegáció egyik tagja.

"Harcosok ezrei állnak készen"
Az Iszlám Dzsihád palesztin iszlamista szervezet eközben véres utcai harcokkal fenyegette meg Izraelt. "Harcosok ezrei állnak készen az utcákon és a sikátorokban, hogy megtámadják és legyőzzék az ellenséges fegyveres erőket" - mondta hétfőn a szervezet katonai szárnyának, a Szaraja al-Kudsznak a szóvivője. Az igazi harc még nem kezdődött el, akkor indul meg, amikor (az izraeli katonák) behatolnak a városokba - hangoztatta, majd hozzátette: az Iszlám Dzsihád mostanáig csak minimális veszteséget szenvedett.
Szemtanúk elmondása szerint hétfőn ádáz harcot vívtak az izraeli katonák a palesztin fegyveresekkel a Gázai övezet északi részén. Bét-hanúni lakosok arról számoltak be, hogy a katonák megparancsolták nekik: hagyják el házaikat, és meneküljenek délre, Gáza városa felé. A folyamatos izraeli légi és szárazföldi támadások dacára emberek tucatjainak kellett elhagynia otthonát és életüket kockáztatva menekülni - állították a helyiek.
Csak a szokásos: tucatnyi gyermeket mészároltak le
Két palesztin nagycsalád húsz tagja, köztük 13 gyerek vesztette életét a hétfői izraeli támadásokban a Gázai övezetben - közölték palesztin források.
Irán tábori kórházat szeretne felállítani a Gázai övezet közvetlen közelében a palesztin sebesültek ellátására, és ehhez Egyiptom segítségét kérte. Manusehr Mottaki külügyminiszter vasárnapi levelére most várják a választ - közölte hétfőn az iráni külügyi tárca.
Palesztin kórházi források szerint  december 27-e óta 527 palesztin vesztette életét, és több mint 2500 megsebesült, köztük 800 súlyosan. Mostanáig ez a legvéresebb izraeli offenzíva a 362 négyzetkilométeres, 45 kilométer hosszú, 6-10 kilométer széles tengerparti sávban, ahol másfél millió palesztin él összezsúfolódva.
(MTI nyomán)
Korábban írtuk: Körbezárták Gázát a zsidó terroristák
Folytatta az előrenyomulást az izraeli hadsereg a Gázai övezetben az éjjel. A szárazföldi csapatokat segítette a haditengerészet és a légierő. Gáza városát teljesen körbezárták, és a főbb utakat is ellenőrzik az izraeli katonák. A Hamász tárgyalócsoportot küld Egyiptomba, amely a tűzszünetről is egyeztet majd a közvetítőkkel. A világ több városában tüntettek vasárnap a cionista mészárlás miatt.
Folytatta az előrenyomulást az izraeli hadsereg a Gázai övezetben az éjjel. A szárazföldi csapatokat segítette a haditengerészet és a légierő. Gáza városát teljesen körbezárták, és a főbb utakat is ellenőrzik az izraeli katonák. Gázában tűzharcba keveredtek az izraeliek az őslakosokkal. Palesztin források szerint a szombaton megkezdett szárazföldi támadásban 70 palesztin halt meg. A karácsony után, légicsapásokkal kezdett hadműveletben összesen már több mint 500 palesztin vesztette életét. Izraelnek mindössze négy civil és egy katona áldozata van.



Tárgyalócsoportot küld a Hamász Egyiptomba, amely a tűzszünetről is egyeztet majd a közvetítőkkel. Ezt a Gázai övezetet irányító szervezet egyik illetékese közölte. Tegnap az izraeli elnök elutasította a tűzszünetre vonatkozó külföldi felhívásokat. Simon Peresz azt mondta, hogy nem akarnak egyoldalú lépéseket tenni. Ma a Közel-Keletre érkezik Sarkozy francia elnök, valamint az Európai Unió és a soros elnökség küldöttsége, hogy megpróbálja rábírni a zsidókat a népirtás mérséklésére. Sokat persze nem lehet várni a szintén zsidó Sarkozytől, hiszen egy libanoni lapnak arról értekezett, hogy a Hamászt súlyos felelősség terheli, amiért provokálja (nyilván létével) szegény cionistákat.
A világ több városában tüntettek vasárnap a zsidó agresszió ellen. Athénban több ezren vonultak az izraeli követség elé: zászlókat égettek, valamint cipőket és köveket dobtak az épület felé. A rendőrség könnygázzal oszlatta fel a tömeget. Bejrútban és Oslóban könnyfakasztó gránátokat használtak a hatóságok. Brüsszelben, Damaszkuszban, Rabatban, Teheránban és több lengyel városban is demonstráltak a gázai hadműveletek ellen. Párizsban viszont a palesztin rakétatámadások ellen tiltakoztak több százan.
(MR korrigálva)








Korábban írtuk: A népirtók már Gázaváros külső kerületeiben vannak + véres helyi videó a zsidók emberiség elleni bűneiről (18+)

A betolakodó izraeli sereg egységei már Gázaváros peremén vannak, de az igazi pokol – a megszállók és a polgári lakosság számára egyaránt – csak ezután, a beépített, sűrűn lakott belvárosi részeken kezdődik. A Dzsebálijjá menekülttábor ellen végrehajtott cionista légitámadásban megsebesült Muhammad Sálfúh, a Hamász különleges katonai szárnyának parancsnoka. A palesztin ellenállás a sokszoros  fegyverzeti túlerő és kaftánék betörése ellenére még vasárnap is több mint negyven minirakétát volt képes kilőni a megszállókra, eltalálták Askelont, Szderótot és Asdodot is, több sebesülést okozva. E településeket a zsidók mind az araboktól rabolták el, elűzve, kiirtva őket onnan. Katar háborús bűnnek nevezte a talmudista akciót és arab csúcsot követel, a nyugati világ azonban nem tesz semmit, vagy, mint Washington, támogatja az őslakos kisgyermekek cafatokká bombázását.

Izraeli ágyú Gázaváros előtt


Példás hősiesség: Hamasz-katonák


Levegő-föld rakétát kilövő izraeli helikopter

Gázaváros Zejtún, Szádzsáí'jje és Tuffáh nevű negyedeiben erőteljes tűzharc folyik a betolakodók és a Hamász harcosai között. A Tuffáh negyed ellen intézett izraeli terrortámadás következtében ma délelőtt egy palesztin édesanya és négy gyermeke is életét vesztette. A Gáza övezetbeli kórházakból származó jelentések szerint a palesztin halálos áldozatok száma ma elérte a negyvenet.

Az első elesett izraeli terrorista
Az izraeli hadsereg szóvivője a hír hosszas késleltetése után ma délután elismerte, hogy a palesztinokkal vívott harcokban elesett D'vír Immánuloff törzsőrmester, a Goláni hadosztály katonája. A Má'árív című újság világhálós oldalán olvasható: A Giv'át Zeév nevű zsidó településen lakott Immánueloff törzsőrmester tegnap még azt mondta az édesanyjának, hogy mindenképpen Gázába akar menni és harcolni. Ma a Hamász által kilőtt akna áldozata lett.
 
Korábban írtuk: Izrael a nemzetközi közönyt kihasználva tovább gyilkolászik a Gázai övezetben - sokkoló videóval frissítve
A filiszteus Dávid egyenlőtlen feltételek között hősiesen védekezik a zsidó Góliáttal szemben. A palesztinok körében tegnap este óta közel ötven halálos áldozata és több száz sebesültje van a harcoknak. Amerika ma hajnalban megakadályozta az ENSZ Biztonsági Tanácsának tűzszünetre szóló felhívását. Néhány perccel ezelőtt jelentette az izraeli rádió, hogy az első izraeli tankok már a Gázaváros déli szomszédságában levő egykori Necárím zsidó településre értek.



A Gázai övezet ellen indított izraeli hadjáratnak tegnap este óta közel ötven palesztin áldozata és több száz sebesültje van. A betolakodó izraeli katonák közül harminc sebesültről tudunk, kettő állapota súlyos. 
A Hamász közben időnként kilő egy-egy Kasszám-rakétát Izraelre, de ezeknek pontossága a szárazföldi izraeli előrenyomulás következtében egyre inkább csökken. 
A magyar idő szerint szombat 18 óra körül a légierő repülőgépei és helikopterei, illetve a haditengerészet fedélzeti tüzének támogatása mellett az izraeli hadsereg gyalogsági egységei (ejtőernyősök, a Goláni- és a Giv'áti hadosztály) behatoltak a Gázai övezetbe. Az izraeli támadók északon Bét Láhijá irányából, keletről, délen pedig a Dáhánijá repülőtér felől nyomulnak előre Gázaváros felé. 



A védekező palesztin harcosok út menti pokolgépekkel és aknatűzzel igyekeznek feltartóztatni, vagy legalábbis lassítani a vérszomjas behatolókat. A legutóbbi órákban az izraeli katonák a Gázai övezet déli részén levő Hán Júnesz települést támadják. 
Az ENSZ Biztonsági Tanácsában az Amerikai Egyesült Államok, amint az előre várható volt, ma hajnalban meghiúsította a tűzszünetre felszólító, illetve Izraelt elítélő határozati javaslatot. Az aljas, cionista befolyás alatti Amerika egyoldalú és feltétlen támogatásának tudatában Gávriélá Sálév, Izrael ENSZ küldöttségének vezetője már tegnap este gúnyolódva nyilatkozta a sajtónak: „Nem szokás az, hogy a Biztonsági Tanács egyenlő módon és egyenlő rangú félként szólítson fel tűzszünetre egy szuverén államot, illetve egy gyilkos terrorszervezetet.” A Biztonsági Tanács rendkívüli ülése négyórás meddő vita után feloszlott.  
Korábban írtuk: Hősies palesztin ellenállás: máris több tucat zsidó terroristát tettek harcképtelenné
A szélsőségesen egyenlőtlen küzdelem ellenére a Hamasz tartja ígéretét: az izraeli szárazföldi agresszió megindulása után órákkal máris 30 zsidó terroristát sebesítettek meg a palesztin honvédők, kettőt súlyosan - a számadat az izraeli, angol nyelvű Jerusalem Post-tól és a BBC-től ered. Az óriási fegyverzeti és létszámfölényben lévő héber megszállók saját adataik szerint több tucat Hamasz-katonát öltek meg sok-sok civil mellett. Mint több forrás is jelentette, az izraeliek első szárazföldi áldozata - a "változatosság kedvéért" - egy palesztin gyermek volt. Palesztin források 5 Hamasz-harcos és 3 civil haláláról számoltak be magyar idő szerint hajnali hatig. Az agresszió 8 napja alatt Izrael eddig közel félezer palesztint pusztított el, legalább a negyedük polgári személy és sok tucat a gyermek.
Az egyik oldalon egy kiéheztetett, blokád alatt tartott 1,5 milliós városállam, kézifegyverekkel és pár minirakétával, a másik oldalon amerikai és európai pénzen vett helikopterek, bombázógépek, tankok, lézerirányítású rakéták és az ezeket irányító gyerekgyilkos héberek.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa elnevezésű sóhivatal időközben összehívott ülése Ban Ki Mun főtitkár tűzszüneti felhívása ellenére szokás szerint nulla eredménnyel zárult, hiszen nemzsidókat szabad irtani. Az azonnali tűzszünetet előíró határozatot természetesen a palesztinok mészárlását támogató, zsidó pórázon mozgatott amerikai kormány küldöttje akadályozta meg vétószavazatával.
A légierő harci repülőgépeinek és helikoptereinek erőteljes támogatásával az izraeli hadsereg szárazföldi egységei szombat este betörtek a Gázai övezetbe. A páncélosokkal megerősített gyalogsági erők a Gázai övezet északi részén fekvő Bét Láhijjá település körzetében törtek be a palesztin területre. Állítólag mintegy 10 ezer zsidó katonát vetettek be, miközben további több tízezret mozgósítottak.
Az arcátlan zsidó politikai és katonai vezetés így adta meg a választ a mai nap folyamán világszerte zajló tüntetésekre, amelyek résztvevői követelték az izraeli népirtás és a szárazföldi támadás leállítását.
A szárazföldi agresszió megindulása előtt egy mecsetet bombáztak le a zsidók ima idején, 13 embert gyilkolva meg.

Az izraeli hadsereg most kiadott közleménye szerint a szárazföldi támadás elsődleges célja a Hamász rakétakilövő-állásainak megsemmisítése és a szervezet fegyveres erőinek totális felszámolása.

Kármellá Menáse, az izraeli hadsereg szóvivője az izraeli állami rádióban röviddel ezelőtt elismerte, hogy a Gázai övezet északi részében behatoló zsidók a palesztinok heves ellenállásába ütköztek. Az izraeli kabinet közben jóváhagyta a tartalékosok általános mozgósítását.

Az Al-Dzsazíra hírtelevízió most jelentette, hogy a behatoló izraeli szárazföldi erők jelenleg három irányból közelednek Gázaváros felé.
Erősebb idegzetű olvasóink megtekinthetik az alábbi véres videót is a légitámadás utáni percekről. Vigyázat, megrázó képek következnek.
 
 
El-Kudszi – Kuruc.info