Bezár!
2021. április 18., vasárnap, Andrea, Ilma, Uzon napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:51 Két orosz és egy amerikai űrhajóssal tért vissza a Nemzetközi Űrállomásról egy Szojuz22:33 A vakcinaínség ellen tiltakoztak Szarajevóban22:02 Elon Musk lett az űrtender győztese - kvótanő és néger is jut a Holdra21:32 Az Abbától Harry Potterig: Putyintól követelik Navalnij orvosi kezelését21:19 Történetek a kórságokról, oltásokról stb. (XII.) - Az oltások kultúrtörténetéről20:43 Tizennyolc orosz diplomatát utasítottak ki Csehországból20:04 Orbán: ön regisztrált már? - 3 millió 250 ezer oltásnál tart a "vakcinométer"19:42 Amnesztiát kapott több tízezer mianmari rab19:17 Brendon Olaszból haza(?)hozott emberrablópajtását is letartóztatták18:44 Őrizetbe vették az ukrán konzult Szentpéterváron - FSZB-adatbázisból csemegézett, szépen kiutasítják18:17 Többek között túszejtéssel vádolják Salvinit, 15 évet is kaphat17:55 Nemzeti Népegészségügyi Központ: az onkológiai szűrővizsgálatok nem maradnak el17:48 Kinizsi Pál emlékezete - hol nyugszik Mátyás veretlen hadvezére?16:56 Atomalku: az amerikai küldöttség egy bécsi szállodában malmozott, a többiek elégedettek voltak15:57 Szlávik: mindenki veszélyben van, aki nem oltatta be magát
24 óra legolvasottabbjai

Zsidóbűnözés ::

Feminista terror a versenyszférában - pestisként terjed a kvóta-egyenjogúság

Reklám

Olaszországban a következő héten, 2012. augusztus 12-től elképesztő feminista diktátumot vezetnek be. Az új törvény, amelyet az “esélyegyenlőség” címkéjével sóztak rá az olasz népre, nem csak a köztulajdonban lévő, hanem a tőzsdén bejegyzett magántulajdonú nagyvállalatokat is (!) arra kényszeríti, hogy a vállalati igazgatótanácsokban a nők arányát két lépésben legalább 33%-ra növeljék.

A kvótatörvényt megalkotó két nőszemély (Alessia Mosca, a baloldali Demokrata Párt (PD) és Lella Golfo a közép-jobb Szabadság Népe (PdL) képviselője) alapos munkát végzett, tehát a rendszabályozás nem ismer ellentmondást és kegyelmet. A három hónapos türelmi időt követően azokat a vállalatokat, amelyek nem hajtják végre a diktátumot döbbenetes mértékű (százezer és egy millió euró közötti) pénzbüntetéssel sújthatja az állam, sőt mi több, további négy hónapos sikertelen haladék után az igazgatótanácsot kényszerrel fel is oszlathatják!
A jogszabály mintegy 2100 olasz vállalat életét keseríti majd meg. A törvény betartatásáról a Consob, az olasz állami tőzsdefelügyelet valamint az esélyegyenlőségi minisztérium gondoskodik majd. A jogtiprás szembetűnő; az ilyen diktátum a demokratikus elvek két lábbal tiprása, megcsúfolása, afféle feminista “szép új világ”. Tulajdonképpen a totalitárius diktatúrákban kell keresgélnünk a párját az efféle törvényhozásnak, amely ennyire nem tiszteli a magántulajdont. Szögezzük le, a magánbefektetőknek joga lenne eldönteni, hogy milyen személyeket kívánnak látni a cég sikerét vagy bukását leginkább meghatározó igazgatótanácsi posztokon. Egyébként ennél félelmetesebb gazdasági rombolást elgondolni is nehéz, hiszen ez a törvény a maga módján kiveszi az intézkedés szabadságát azok kezéből, akik a saját pénzüket kockáztatják egy nagyobb magánvállalat keretei között, ugyanakkor egymás ellen hangolja a vezetőket. A kvótaterroristák viszont örvendeznek; hatezer nő juthat így vezető pozícióba. Egyesek gazdaságpolitikai demagógiát is tálalnak a törvény mellé; “mindenki hasznot fog ebből húzni”, hiszen szerintük válságban amúgy is jobban teljesítenek a női vezetők.
Ne gondoljuk, hogy példa nélküli az olasz agymenés; Norvégiában 2008-tól 40%-os női vezetői jelenlétet írtak elő egy diktátumban a tőzsdei vállalatok igazgató tanácsaiban. És ne gondoljuk azt sem, hogy könnyedén megúszhatjuk kis hazánkban az efféle baromságokat. Ez év márciusában Viviane Reding, igazságügyekért felelős európai biztos megfenyegette egész európát; az Európai Bizottság még ebben az évben beterjesztheti azt a törvényjavaslatot, amely az egész EU-ra nézve kötelezően előírhatja a női kvótát. Az előzetes tervek szerint 2015-ig 30%, aztán 2020-ig 40% női vezetőt zsarolnak majd ki a vállalatok tulajdonosaiból, vezetőiből. Tehát készen áll az újabb érv az EU-szkeptikusok számára: miért is nem érdemes a hülye szabályok Európájához tartozni.
(Férfihang nyomán)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready