Újabb brutális nemi erőszakról számoltak be indiai hírforrások: egy 13 éves lány nővérével sétált az Uttar Pradesh északi tartományban lévő falujában, amikor három férfi az út mentén megtámadta, elráncigálta és megerőszakolta őt - írta sok más hírportál mellett a USA Today is. Az egyik támadó egy faluszerte ismert bandita volt.
A nyolcadik osztályos lány megfenyegette támadóit, hogy elmondja a falubelieknek a történteket, mire a három férfi felgyújtotta őt. A lány nővére segítségért futott, de mire a család és a szomszédok megérkeztek, a megtámadott lány teste 80 százalékán megégett, és a helyszínen meghalt.
A rendőrség egyelőre keresi a támadókat.
Egy tavalyi, közfelháborodást kiváltó eset óta egyre több nemi erőszakra derül fény Indiában. Múlt évben egy 23 éves orvostanhallgató lányt erőszakolt meg és vert össze több férfi egy mozgó buszon. A nő belehalt sérüléseibe. Öt támadóját elítélték, a hatodik a fogságban megölte magát.
Nemrég egy külföldi fotóriportert is megerőszakoltak, és nagy nyilvánosságot kapott az az eset is, amikor egy 4 éves kislányt erőszakolt meg egy távoli rokona.
(HVG)