Ősztől az ukrán egyetemek hallgatói is a délkelet-ukrajnai pokolban harcolhatnak. Hackerek feltörték a kijevi Igazságügyi Minisztérium honlapját, ahonnan megszerezték a féllegitim ukrán elnök titkos rendeletének tervezetét, amely szerint szeptember elejétől a kampuszok helyett a háború pokla várja a katonailag teljesen felkészületlen ukrán „gólyákat”.

Úgy tűnik, Porosenkónak - akit a népnyelv már Potrosenkónak nevez (kb. Hasfelmetsző Jack) - nem elég az eddigi fiatal kiskatonák tömegeinek áldozata, még több vérre szomjazik, mint a régi római mitológiai alakok, a telhetetlen dirák és fúriák.
Továbbra is tömeges a dezertálás az ukrán hadseregből, már naponta 150-200 katona hagyja el állomáshelyét. A felkelők megnyitották Ilovajszknál a humanitárius folyosót, amelyen a mai nap 36 fegyvertelen ukrán katonát engedtek ki a gyűrűből. A folyosóra lépés feltétele, csak fegyvertelenül közeledhetnek a katonák az ellenőrző pontokhoz, csak így biztosítják sértetlenségüket a felkelők.
A bekerítésben a reguláris ukrán erők mellet a Jobb Szektorból verbuvált Ajdar, Sahtyorszk, és Donbassz zászlóaljak rekedtek, ők a hírhedt zsidó oligarcha, Kolomojszkij zsoldosai. Ma merényletet kíséreltek meg Alexander Zaharcsenko, a Donyecki Népköztársaság miniszterelnöke ellen, a gépkocsiját ért lövések az előtte ülő kollégáját megsebesítették, ő maga sértetlen maradt. Zaharcsenko koordinálja Novorosszija seregének hadmozdulatait.
Csetneki László
Bécs
Forrás: vesti.ru
A rendelet eredetije videón itt.
Korábban írtuk: Az oroszbarát ellenőrzés alatt álló területek áttérnének a rubelre - ostromra készül Mariupol
Ukrán sajtóhírek szerint a szeparatisták ellenőrzése alatt álló területek rövidesen áttérnek a rubelre.
Szeparatista közlések szerint Sztarobesevónál mintegy 100 ukrán gárdista adta meg magát.
A szakadárok elfoglalták Volnovaha várost, mely a Donyecket és Mariupolt összekötő úton fekszik.
Mariupol az ostromra készül. Ma Donyeckben merényletet kíséreltek meg Alekszandr Zaharcsenko, a Donyecki Népköztársaság miniszterelnöke ellen.
(Oroszvilág)