Bezár!
2019. november 12., kedd, Levente, Tihamér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:28 Baseballütővel verte a kamionos az őt megállító közutast20:43 Brutálisan összevertek egy nőt egy katonai rendezvény után, nyugalmazott alezredes a tettes20:03 Gyárfás tagadta bűnösségét19:42 Erdogan a kitoloncolt dzsihadistákról: nem érdekel, hogy visszafogadják őket, vagy a határon maradnak19:27 Óvodásokat fújt le maró anyaggal egy elmebeteg Kínában19:19 Koalíciós kormányt alakítanak a "progresszív" vörösök Madridban18:48 Berlusconi beléptetné a Ligát a Néppártba18:11 Azok a jó elvtársi hagyományok: Gyöngyösi momentumos barátnője külföldről kér segítséget a diktatúra ellen17:13 Várható volt: Józsefváros bissau-guineai képviselője nem tudja értékelni az antik humort16:53 Posvány16:10 Szobrot állítana Horthynak a Mi Hazánk a fővárosban, bemutatták a gipszmintát15:46 Összefogott az ellenzék Soroksáron: fizetés nélkül maradt a polgármester15:20 "Fiatalemberek" készültek tömeggyilkosságra Merkelisztánban15:11 Hatévesre növelik a képzést az Állatorvostudományi Egyetemen14:27 Napi Bencsik: Mészárosék nem loptak, szerencsésen versenyeztek
24 óra legolvasottabbjai

Külföld ::

Az oroszok türelmetlenül várják a lebilincselő svéd tengeralattjáró-keresés varázslatos végkifejletét

Reklám

/Bővített hír/
A svéd hadsereg bejelentette pénteken, hogy felhagyott a titokzatos - állítólag orosz - tengeralattjáró utáni kutatással a Balti-tengeren. Az oroszok leplezetlen gúnnyal kommentálták az eseményeket.

Egy lehetséges verzió
A hadsereg közleménye szerint az egy hete kezdődött kutatásban részt vevő hajók és haditengerészeti eszközök java része visszatért állomáshelyére, de meghatározott feladattal a térségben maradnak kisebb létszámú szárazföldi egységek.
A stockholmi szigetcsoportnál - amely az egyik legnagyobb ilyen képződmény a Balti-tengeren - több mint kétszáz svéd katona, továbbá aknakutató hajó és helikopter folytatott kutatást a tengeren múlt péntek óta. Előzőleg Stockholm "megbízható" információk birtokába jutott arról, hogy idegen tengeralattjáró vagy vízi járművet használó búvárok tevékenykednek a térségben. A svéd hadsereg nem hozott gyanúba egyetlen országot sem, de svéd katonai elemzők azt valószínűsítették, hogy Oroszország érintett a dologban.
Az orosz védelmi minisztérium szóvivője arra figyelmeztette Stockholmot pénteken, még a kutatás befejezésének bejelentése előtt, hogy a keresés kiszélesítése a levegőből feszültséget gerjeszt a balti térségben és aláássa a tengeri gazdasági tevékenységet. Igor Konasenkov ismételte leszögezte, hogy semmire sem fognak vezetni az "orosz nyom" megtalálására irányuló "alaptalan" svéd próbálkozások.
Zoom
Így is történhetett
Az oroszok a "varázslatos kémügyről": türelmetlenül várjuk a lebilincselő akció végkifejletét
"A stockholmi szigetvilág környékén észlelt orosz tengeralattjáróval kapcsolatos, szűnni nem akaró svéd találgatásokkal összefüggésben türelmetlenül várjuk a lebilincselő akció végkifejletét" - mondta iróniáját nem leplezve a szóvivő. Konasenkov "tragikomédiának" nevezte a svéd hadsereg akcióját, amely szerinte nem fog olyan "varázslatosan" véget érni, ahogyan indult.
A svéd sajtó azt feltételezte, hogy a partok közelében orosz titkosszolgálati akciót hajthattak végre, és egy orosz tengeralattjáró kísérletet tehetett arra, hogy kicserélje az elavult víz alatti felderítő berendezéseket, de nem kizárt az sem, hogy feladata a svéd flotta manővereinek megfigyelése volt. A lapok arról is írtak, hogy bajba került egy orosz tengeralattjáró, és a svéd hadsereg "elfogott" egy orosz nyelvű segélykérést, amely minden bizonnyal egy kalinyingrádi orosz bázisra irányult. Moszkvában ezt határozottan cáfolták.
Természetesen beindult az üggyel kapcsolatos nemzetközi mémgyár. Néhány ötletes kép a The Moscow Times angol nyelvű oldalán található.
(MTI nyomán)
Kapcsolódó:
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready