2020. január 22., szerda, Vince, Surány napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:20 Rég volt már a hétfői krakkói holokonferencia, épp ideje, hogy Áder Izraelbe utazzon az öreg zsidókkal túlélőset játszani16:52 Személyszállításra is alkalmassá tehető drónprototípust mutattak be Jakabszálláson16:20 Orosz lapok szerint az új kormányfő szabad kezet kapott a változtatásra16:15 Egy vérből... címmel indult gyermek- és ifjúsági drámapályázat16:00 Kölcsey buzilobbi általi bemocskolása ellen emelték fel szavukat a Mi Hazánk Ifjai az Auróránál, kiakasztva egy propagandistát15:40 Dél-Koreában nem szánalmaskodnak buziügyben: ha levágatta, akkor nem egészséges, és repül a seregből15:26 Floridai figyelmeztetés: fagyott leguánok hullhatnak a fákról15:02 Börtönre ítéltek egy korrupt rendőrt14:24 Amikor már a nézőnek fáj a tehetségtelenség: Karácsony nevetségessé tétele helyett saját magát égette a "köztévé"14:00 "Az ilyen bunkó, anyaellenes kirohanások éppen az ellenkező hatást érik el"13:51 Szuperhőst utánozva ugrott le az erkélyről egy kisgyerek13:31 Halálesetek után több millió autót hív vissza a Honda és a Toyota13:05 Szomáliai "alkalmi ismerős" kellett egy budapesti lánynak - füvezés helyett megverte és megerőszakolta13:01 Évértékelő rendezvényt tart a Mi Hazánk12:53 Vasárnap lesz a győri polgármester-választás
24 óra legolvasottabbjai

Külföld ::

Az oroszok türelmetlenül várják a lebilincselő svéd tengeralattjáró-keresés varázslatos végkifejletét

Reklám

/Bővített hír/
A svéd hadsereg bejelentette pénteken, hogy felhagyott a titokzatos - állítólag orosz - tengeralattjáró utáni kutatással a Balti-tengeren. Az oroszok leplezetlen gúnnyal kommentálták az eseményeket.

Egy lehetséges verzió
A hadsereg közleménye szerint az egy hete kezdődött kutatásban részt vevő hajók és haditengerészeti eszközök java része visszatért állomáshelyére, de meghatározott feladattal a térségben maradnak kisebb létszámú szárazföldi egységek.
A stockholmi szigetcsoportnál - amely az egyik legnagyobb ilyen képződmény a Balti-tengeren - több mint kétszáz svéd katona, továbbá aknakutató hajó és helikopter folytatott kutatást a tengeren múlt péntek óta. Előzőleg Stockholm "megbízható" információk birtokába jutott arról, hogy idegen tengeralattjáró vagy vízi járművet használó búvárok tevékenykednek a térségben. A svéd hadsereg nem hozott gyanúba egyetlen országot sem, de svéd katonai elemzők azt valószínűsítették, hogy Oroszország érintett a dologban.
Az orosz védelmi minisztérium szóvivője arra figyelmeztette Stockholmot pénteken, még a kutatás befejezésének bejelentése előtt, hogy a keresés kiszélesítése a levegőből feszültséget gerjeszt a balti térségben és aláássa a tengeri gazdasági tevékenységet. Igor Konasenkov ismételte leszögezte, hogy semmire sem fognak vezetni az "orosz nyom" megtalálására irányuló "alaptalan" svéd próbálkozások.
Zoom
Így is történhetett
Az oroszok a "varázslatos kémügyről": türelmetlenül várjuk a lebilincselő akció végkifejletét
"A stockholmi szigetvilág környékén észlelt orosz tengeralattjáróval kapcsolatos, szűnni nem akaró svéd találgatásokkal összefüggésben türelmetlenül várjuk a lebilincselő akció végkifejletét" - mondta iróniáját nem leplezve a szóvivő. Konasenkov "tragikomédiának" nevezte a svéd hadsereg akcióját, amely szerinte nem fog olyan "varázslatosan" véget érni, ahogyan indult.
A svéd sajtó azt feltételezte, hogy a partok közelében orosz titkosszolgálati akciót hajthattak végre, és egy orosz tengeralattjáró kísérletet tehetett arra, hogy kicserélje az elavult víz alatti felderítő berendezéseket, de nem kizárt az sem, hogy feladata a svéd flotta manővereinek megfigyelése volt. A lapok arról is írtak, hogy bajba került egy orosz tengeralattjáró, és a svéd hadsereg "elfogott" egy orosz nyelvű segélykérést, amely minden bizonnyal egy kalinyingrádi orosz bázisra irányult. Moszkvában ezt határozottan cáfolták.
Természetesen beindult az üggyel kapcsolatos nemzetközi mémgyár. Néhány ötletes kép a The Moscow Times angol nyelvű oldalán található.
(MTI nyomán)
Kapcsolódó:
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready