Szinte mindenki hallott a fekete Michael Brownról, akit egy fehér rendőr lőtt le Fergusonban, melynek hatására a feketék azóta is zavarognak. Aki jobban utánanézett a részleteknek, az azt is tudja, hogy az ártatlannak beállított fekete a lelövése előtt egy boltban rabolt, majd később az ellene eljáró rendőrre támadt, és meg akarta szerezni a fegyverét. Ez utóbbi információ a legtöbb médiafelületről hogy, hogy nem, de lemaradt…
Zoom
Békés tüntetők Fergusonban
De hallottak-e Dillon Taylorról?
Ő egy 20 éves fehér srác volt, akit augusztus 11-én, tehát két nappal Michael Brown lelövése után, egy kisebbségi rendőr lőtt le Salt Lake Cityben.

Dillon Taylor
Dillon Taylor egy 7-11 vegyesboltból éppen akkor lépett ki, amikor a rendőrök a környező területet nézték át, mert egy fegyveres férfiról kaptak jelentést. Taylor fülhallgatót viselt, és nem hallotta, amikor a rendőrök rászóltak, hogy feküdjön a földre. Szerencsétlenségére a zsebébe nyúlt a mobiltelefonjáért, mire egy kisebbségi rendőr lelőtte.
Taylornál nem volt fegyver. A fergusoni Browntól eltérően nem rabolt ki boltot (amiről videofelvétel van), és nem támadt rá rendőrre.
Mi történt ezután?
Az amerikai országos média igyekezett elhallgatni az esetet, különösen a rendőr színét.
A fehérek nem kezdtek zavargásba Salt Lake Cityben.
Zoom
Fergusoni gyászoló
Erőszakos bűncselekmények és faji arányok
Az USA-t sokan szeretik az abszolút rossz hazájának beállítani, pedig ott is vannak jó dolgok. Az egyik ilyen jó dolog, hogy a bűncselekmények elkövetőinek faját is megadják a statisztikában.
A Nemzeti Felmérés a Bűncselekmény Áldozatává Válásáról (National Crime Victimization Survey) 2010-es adata szerint 62 593 fekete áldozata volt fehérek által elkövetett erőszakos bűncselekménynek. Ugyanezen évben 320 082 fehér áldozata volt feketék által elkövetett erőszakos bűncselekménynek. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a fekete lakosság 38 milliós, a fehér pedig 197 milliós, akkor az eredmény még rosszabb.
Az ötödannyi fekete ötször több erőszakos bűncselekményt követ el fehérek ellen, mint fordítva.
(Hidra)
Forrás:
Kapcsolódó: