Úgy mondják, háborúban hallgatnak a múzsák, ámde nem pihen Mercurius, a kereskedés istene még akkor sem, ha szankciók kötik meg a kezét.
Oroszországban, Taganrog városában gyártják a BE 200-as típusú kétéltű repülőgépet, amelyből ez év első felében Franciaország 20 darabot, az USA 10 darabot vásárol.
„További megrendeléseink vannak Görögországból, Spanyolországból Portugáliából, Bulgáriából” - mondta Denisz Didenkó, a gyár képviselője, hozzátéve: „ezenfelül további megrendelések ügyében folynak tárgyalások”.
A BE 200 nevű repülőgép szárazon és vízen is képes fel- és leszállni, 8 tárolójában tűzoltásra és más célokra alkalmas folyadékot tud szállítani, maximálisan 700 km/h sebességgel. A tárolók egyenként 1500 literesek, sorban és egyidejűleg is nyithatók, az így kibocsátott folyadékmennyiség kiválóan alkalmas erdőtüzek oltásánál.
Zoom
„A gép könnyen irányítható, a hajtóművek erősek, és az egész kellően komfortos, hogy nagyobb távolságokat is repüljünk vele” - jegyezte meg Jevgenyij Juraszov, a gyártócég berepülő pilótája.
Az utóbbi évek forró nyári időjárása sok országban, elsősorban Dél-Európában okozott erdőtüzeket, hatalmas anyagi károkkal.
(Olvasónktól, forrás itt.)