Az orosz külügyminisztérium felszólítja az Európai Uniót, hogy hagyjon fel "a második világháború eseményeinek eltorzításával és Oroszország háborús szerepvállalásának meghamisításával".

"A mi hadseregünk a dolgozók felszabadításának hadserege" (Sztálin)
Alekszandr Lukasevics külügyi szóvivő csütörtöki sajtótájékoztatóján elítélte az EU bizonyos "nyíltan oroszellenes" képviselőit, akik szerinte olyan felfogást képviselnek, amely "nem felel meg a második világháború valóságának".
Lukasevics szerint a "háború eseményeinek elferdítésére tett kísérletek" "sértik a fasizmus áldozatainak és annak a több millió szovjet katonának az emlékét, akik azért áldozták életüket, hogy felszabadítsák Európát a náci uralom alól".

Minket aztán különösen felszabadítottak, nem győztük köszönni az önfeláldozást
Ezzel kapcsolatban emlékeztetett egyes európai uniós szónokoknak az ENSZ Közgyűlésének decemberi ülésén elhangzott kijelentéseire, melyek szerint a háború vége nem a szabadságot hozta el sok európai országnak, hanem az emberiség elleni bűnök újabb hullámát. Arról is beszélt, hogy az EU hivatalos képviselői korábban is tettek olyan kijelentéseket, amelyek szerinte "a nácizmust dicsőítették".

Budapest népe - főleg a lányok és asszonyok - éljenezve köszöntötték a felszabadítókat...
Sajnálatosnak nevezte, hogy az Európai Unióban hangadó szerephez juthat néhány "oroszgyűlölettel telített tagállam", amely "megengedhetetlen módon értelmezi a világháború eseményeit".

Talán hasonló ünnepségek újbóli megszervezésével boldoggá lehetne tenni Lukasevics elvtársat
(Kuruc.info - MTI nyomán)