Egy török rendőr meghalt vasárnap, amikor a rendfenntartók szélsőbaloldali tüntetőkkel csaptak össze Isztambulban - jelentette az Anadolu hírügynökség.
Kórházi források szerint az áldozat rohamrendőr volt. Megpróbált behatolni egy épületbe, hogy őrizetbe vegyen egy gyanúsítottat, és ekkor mellkason lőtték. A rendőrség keresi a tetteseket.
Az eset idején erőszakos tüntetések zajlottak a helyszínen, Isztambul Gázi városnegyedében. A rohamrendőrség megpróbált szétoszlatni egy "illegális szervezethez" tartozó, egyenruhát és álarcot viselő csoportot, amely lezárt egy főutat, és botokkal támadt a rendőrökre, kövekkel és gyújtópalackokkal dobálta őket. A rendfenntartók könnygázt, vízágyúkat és gumilövedékeket vetettek be ellenük.
Mindez egy nő temetésén történt, akit pénteken öltek meg rendőrök egy razzia során Isztambul Bagcilar negyedében. A nő feltehetően a betiltott szélsőbaloldali Forradalmi Népfelszabadító Párt-Front (DHKP-C) nevű csoport tagja volt. A török hatóságok pénteken országszerte terrorellenes razziákat tartottak, és több mint 800 embert vettek őrizetbe, köztük a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) lázadószervezet feltételezett tagjait.
(MTI)