A 68 éves Tamara Szamszonovát a héten tartóztatták le azzal a gyanúval, hogy az elmúlt húsz évben 13 gyilkosságot követett el, az áldozatait pedig lefejezte és feldarabolta.
Az egyik orosz lap nyilvánosságra hozta azt a térfigyelő által rögzített felvételt, amelyen az idős nő egy műanyag zacskóban hurcolta valahová az egyik 79 éves ismerősének a holttestét. Az áldozat testrészeit napokkal később találták meg egy tó mellett.
Az idős nő letartóztatása után a rendőrség egy naplót talált az otthonában, ebben részletesen leírta a gyilkosságokat, amelyeket állítólag elkövetett. Orosz lapértesülések szerint jelenleg 13 gyilkosság ügyében nyomoznak ellene. A rendőrség összeveti a naplóbejegyzéseket az ismert, de meg nem oldott gyilkossági ügyekkel, amelyekben az áldozatokat feldarabolták. Azon a helyen, ahol a most meggyilkolt 79 éves áldozatot megtalálták, 12 évvel ezelőtt egy férfi holttestére bukkantak. A rendőrség szerint a nő áldozatai között van egy régi albérlője, valamint a férje is, aki 2005-ben tűnt el, és soha nem találták meg.
(VS)