A mai nap szentföldi eseményei arra utalnak, hogy kitört a harmadik palesztin intifádá, azaz népfelkelés. Izraelben és a megszállt palesztin területeken ma a palesztinok sok helyen tüntettek, tüntetnek, késeléses merényleteket hajtottak végre. Az izraeli hadsereg, a határrendőrség és magukat arabnak álcázó egységek lövik, gyilkolják a tüntetőket, az elfogott merénylőket vagy az állítólagos merénylőket.
Zoom
Arabnak álcázott izraeli katona fojtogat egy sebesült palesztint (Fotó: Seháb)
A Rámalláh közeli El-Bíre városban ma délután palesztin fiatalok tüntettek, követ hajigáltak a megszálló izraeli egységekre. A Seháb Hírügynökség által kitett videón jól látni, amint az El-Bírébe vezető úton tüntető fiatalok közé az izraeli hadseregen belül tevékenykedő, magukat arabnak álcázó, palesztinnak beöltözött alakok, az úgynevezett misztá'árávím (magukat arabnak álcázók) a tüntető palesztinokat ütlegelik, lövöldözik, elfogásukban, elhurcolásukban segédkeznek az egyenruhás katonáknak.
Zoom
Palesztint vonszolnak az erkölcsösök (Fotó: Seháb)
Zoom
Izraeli katonák egyik leterített áldozatuk fölött (Fotó: Seháb)
Súlyos összecsapások voltak ma a megszálló fegyveresek és tüntető palesztin fiatalok között a többi között Betlehemben, Abu Díszben, Szur Báherben, Jaffában, Liddában (Lod) és Kelet-Jeruzsálemben. Kirját-Gát izraeli városban egy palesztin elrabolta egy izraeli katona fegyverét, majd elbarikádozta magát. A helyszínre érkező izraeli rendőrök a már meglőtt, földön fekvő támadót egészen közelről fejbe lőtték.
Zoom
Letartóztatásukra "váró" palesztinok El-Bírében (Fotó: Seháb)
A Tel-Aviv melletti Petáh-Tikvá városban egy palesztin megkéselt és közepesen megsebesített egy zsidót. Az összecsapások a sötétség beállta után is folytatódnak.
El-Kudszi - Kuruc.info