Miközben Svédország tapsikolva nézi az országba beözönlő kontinensfoglalók százezreit, sőt még kér a svéd, Stockholmban egy püspök azt javasolta, hogy tüntessék el a kereszteket a templomokból, és helyettesítsék azokat iszlám szimbólumokkal annak érdekében, hogy megfeleljenek a muszlimoknak.
Hála Istennek (még) nem a katolikus egyház egyik elöljárója szürkeállományának harangoztak, jelen esetben Svédország evangélikus egyházának (Svenska kyrkan) egyik prominenséről van szó. Ezt a püspököt Eva Brunnének hívják, aki egy nő. És leszbikus, hogy teljes legyen a progresszív történet.

Eva Brunne
Eva Brunne, aki a világ első nyíltan leszbikus "püspöke" tehát eltávolítaná a kereszteket, a helyükre pedig mohamedán szimbólumokat helyezne, illetve jelölné is az irányt Mekka felé, hogy így tegye vonzóbbá a keresztény templomokat a muzulmánok számára - ismertette mindezt az SVT, a svéd közszolgálati tévécsatorna. Akciója első helyszínéül a fővárosban található Tengerészek templomát jelölte meg.
Zoom
A Tengerészek temploma
"Biztosítani egy termet más vallású embereknek nem jelenti azt, hogy nem vagyunk a saját hitünk védelmezői. Nem lehetünk ellenségesek más vallású emberekkel" - bizonygatta Brunne.
A leszbika azt szeretné, hogy a (keresztény) templomokat kezeljék úgy, mint a repülőterek imaszobáit, vagy egyes kórházak vallássemleges kápolnáit, vagyis a keresztény szimbólumok eltávolításával bocsátaná a muszlimok rendelkezésére azokat.
A javaslatot saját egyházán belül sem fogadta mindenki kitörő lelkesedéssel. Patrik Pettersson, egy stockholmi plébános úgy látja, hogy a templomokat, kápolnákat nem lehet repterek vagy kórházak imaszobáihoz hasonlítani, ezek ugyanis nem holmi nyilvános helyiségek.
Brunne által az istenkáromlás helyszínéül konkrétan megjelölt "Tengerészek templomának" igazgatója, Kiki Wetterberg is ellenezte a haladó szellemű ötletet.
Zoom
A Megváltó számára lassan már nincs hely a templomban
"Azzal nincs bajom, ha muszlim vagy hindu tengerészek jönnek ide imádkozni, de mindez csakis saját jelképeink megtartásával lehetséges. Ha meglátogatok egy mecsetet, én sem kérem, hogy szedjék le a vallási szimbólumaikat. Ha olyan helyre megyek, szabad akaratomból teszem" - mondta Wetterberg.
Valljuk be őszintén: az eset kapcsán már inkább azon csodálkozunk, hogy Svédországban még akad olyan, aki kifogásokat mer emelni egy ilyen igazán demokratikus javaslat ellen.
Abban a Svédországban, ahol a bevándorlóknak köszönhetően (Dél-Afrikát nem számítva) a legtöbb egy főre eső nemi erőszak történik, ahol - olyan közismerten "náci" források szerint, mint pl. a Washington Times - a bűnügyek 77%-át a népesség 5%-át kitevő kontinensfoglalók követik el, ennek ellenére még több majomra áhítoznak és tüntetéseket szerveznek a mohamedánok marasztalására. Ahol a feminista kormány kulturális minisztere egy exchibicionista néger nőszemély (apropó, a néger szót már ki is cenzúrázták egy világhírű meséjükből), ahol a nemzeti zászló használata az iskolában egyenlő a gyűlölet-bűncselekménnyel, vagy ahol képesek voltak megerőszakolni anyanyelvüket az aberráltak kedvéért, talán már nem is oly meglepő, hogy a templomokból is ki akarják dobálni a kereszteket.
Perge Ottó - svt.se - Infowars nyomán
Hírcsokor a progresszió zászlóshajójáról: