Karácsonyra már Kanadában lehetnek a rokonai annak a három éves szír kisfiúnak, aki nem élte túl a Törökország és Görögország közötti tengeri átkelést, és testét a török partokra vetették a hullámok. A tragikus esetről készült képek annak idején bejárták a világajtót, nagy botrányt kavarva - számol be a megható fordulatról a HVG.
A fiú nagynénje, Tima Kurdi – a The Guardian beszámolója szerint – azt mondta, hogy Kanada elfogadta az arra vonatkozó kérelmét, hogy testvérét, Mohammedet a családjával együtt az országba hozhassa, már csak a biztonsági ellenőrzésen kell átesniük.

A kanadai bevándorlási hivatal megerősítette, hogy kapcsolatban vannak a Kurdi családdal, és az ügyük jól halad előre.
Mohammed Kurdi a tengerbe fulladt három éves kisfiú Aylan Kurdi nagybátyja. A gyermek testvére és anyja sem élte túl a tengeri utat. Aylan Kurdi apja, Abdullah ugyan életben maradt, de ő már nem szándékozik Kanadába kivándorolni. Ezen a ponton a zsidó lap éppen csak azt hallgatja el, hogy maga az apa kormányozta részegen a halálba a családját.
Tima Kurdi a tragédia előtt is megkísérelte Kanadába vinni Mohammed családját, kérelmét azonban akkor még elutasították. Ettől elkeseredve vágott neki Abdullah a feleségével és a gyermekeivel az Európába vezető útnak.
Amint a nemrég megválasztott új kanadai miniszterelnök Justin Trudeau bejelentette, az ország még az év végéig 10 ezer, februárig pedig 15 ezer szír menekültet fogad be.
(HVG nyomán)