Bezár!
2020. július 7., kedd, Apollónia, Bódog napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:51 Megölte gazdáját egy megvadult bika az erdélyi Tordaszentlászlón15:36 Hallatlan antiszemitizmus: közösen ítélte el Izrael annexiós terveit Németország, Franciaország, Egyiptom és Jordánia15:18 Észtország Makarov-pisztolyokat szállít Ukrajnának a szakadárok elleni harchoz14:38 Toroczkai: ne csak a zsinagóga kapjon rendőri védelmet, hanem a Horthy-szobor is!14:25 Ha egyszer egy "üzlet" beindul…13:54 Életfogytiglani kényszermunka helyett ez a szörnyeteg is megússza majd egy enyhe büntetéssel13:34 12 év alatti lányt csábított el egy 35 éves férfi13:17 "Fuck you, magyarski!" - A Szegedi Törvényszék túl szigorúnak ítélte a Röszkénél áttörő vadak büntetését13:06 Ismét vesztegzár alá került Ausztrália második legnagyobb városa12:52 "Ungváry Krisztián titkos élete" - már megint megpróbálja túlnácizni a zsidókat a jobboldalinak hazudott Fidesz12:26 Ferencvárosban is széthullott a baloldali szivárványkoalíció12:11 Nagyon távoli még a közösségi immunitás egy nagyszabású spanyol kutatás szerint11:27 Napi National Geographic: Majomlagzi Matters11:10 Hamis és rossz minőségű "egészségügyi védőfelszerelést" találtak két kamionban10:53 Egy nemzet végórái - néger milíciák a Ku Klux Klan egykori "szívében"
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Extra :: :: Hozzászólások

Aki olyan lapos elölről, mint a lángos hátulról, nem léphet kifutóra többé Franciaországban

Reklám

A jövőben nem vonulhatnak a kifutókon túl vékony manökenek Franciaországban egy újonnan hozott törvény alapján.
A parlament a szabályozást egy sokat vitatott egészségügyi reform részeként fogadta el.
Ahhoz, hogy Franciaországban a manökenek divatbemutatókon és fotózásokon dolgozhassanak, a jövőben orvosi igazolással kell rendelkezniük arról, hogy egészségi állapotuk összeegyeztethető a munkával. A központi tényező a testtömegindex (BMI), vagyis a magasság és testsúly alapján kiszámított érték. A pontos kritériumokról szakbizottság fog dönteni. (A divatbemutatókról pedig rövidesen a sáriabíróságok - a szerk.)
Aki igazolás nélkül foglalkoztat manökent, hat hónap börtönre és pénzbüntetésre számíthat. A szabályozás kevésbé szigorú, mint az eredetileg tervezett tilalom, melyről a képviselők tavasszal határoztak. Eszerint a hatóságok egy minimális BMI-t határoztak meg.
A modellügynökségek tiltakoztak az ellen, hogy a kóros soványságot, az anorexiát mint lelki eredetű betegséget összekeverjék a vékonysággal.
Jelezniük kell a photoshopos trükköket
A csütörtökön elfogadott szabályozás szerint a fotókat manipuláló magazinoknak a képeken jelezniük kell, hogy különböző technikákkal megváltoztatták a modell kinézetét.
Izraelben már érvényben van a túlzottan vékony modellek elleni tilalom. Olaszország 2006-ban a divatházakkal egyetértésben tett politikai állásfoglalást az anorexia ellen. Több európai országban kerül időről időre terítékre a kérdés.
Gabriele Heinisch-Hosek osztrák oktatási és nőügyi miniszter szerint Ausztriában is be kellene vezetni a túlságosan sovány modellek foglalkoztatása elleni törvényt. "A felelősség azonban nem a modelleknél van, hanem azoknál, akik foglalkoztatják őket" - fejtette ki Heinisch-Hosek pénteken.
Franciaországban a becslések szerint 30-40 ezren, többségében fiatalkorúak szenvednek anorexia nervosában, a magas halálozási arányt felmutató étkezési és testképzavarban.
(MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready