Uszítás miatt bűnösnek mondta ki a bíróság kedden azt a német politikust, aki egy uszodában láthatóvá tette bűnös tetoválásait.

Marcel Zech
A zsidó média által "neonáciként" elismert Német Nemzeti-Demokrata Párt (NPD) 27 éves helyi képviselője, Marcel Zech hátának alsó részén egy munkatábor bejáratára hasonlító épület, valamint a "Jedem das Seine", vagyis szó szerint fordításban "Mindenkinek a magáét", "Mindenkinek érdemei szerint" felirat látható, amely a buchenwaldi munkatábor kapuján is szerepelt. A tetoválást egy uszodában fényképezte le egy másik fürdőző, aki ijedtében eljuttatta a felvételt a hatóságokhoz.
Az oranienburgi bíróság hathónapos felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki Zechre. Az ügyészség tíz hónap letöltendőt kért "náci jelképek nyilvános viselése" miatt. A vádhatóság még nem döntött, hogy fellebbez-e súlyosításért. Zechnek már volt bűnügye, korábban testi sértésért marasztalták el.

A 27 éves Marcel Zech a Berlin közelében található Barnim járási tanácsában képviselő az NPD színeiben, melynek betiltását is kezdeményezték korábban a németellenes hatóságok.
(MTI nyomán)