Meghalt egy 7 éves kisfiú Pakisztánban, miután csoportosan megerőszakolták, írja az Independent az Express Tribune riportjára hivatkozva.
A gyerek kedden tűnt el, a holttestét másnap találták meg a Pandzsáb tartományban lévő Bahávalnagar keresztény negyedében.
A boncolás során kiderült, hogy a gyereket többen megerőszakolták, majd megölték. A helyi rendőrség tájékoztatása szerint három férfit is letartóztattak az üggyel kapcsolatban, egy negyedik elkövetőt még keresnek. A három letartóztatott egy gazdag család tagjai, a bűncselekmény idején ittasak voltak. A gyereket elrabolták, megerőszakolták, majd egy kötéllel megfojtották, mondta egy helyi lakos a lapnak.
Pakisztánban – Indiához hasonlatosan – gyakori a nemi erőszak, ráadásul az erőszaktevők gyakran megússzák büntetés nélkül, a rendőrség csak ritkán veszi komolyan ezeket a bűntetteket, és jár el szigorúan a tettesek ellen. De mivel ebben az esetben egy kiskorúval szemben követték el az erőszakot, és utána megölték, a gyanúsítottak komoly büntetésre számíthatnak.
(Independent - Index)